Skocz do zawartości

Wszycie Zamka Do Spodni - Jak?

xuled
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czołgiem!

Zanabyłem ostatnio drogą kupna spodnie oraz kurtkę testylną z krótkim zamkiem do połączenia ze spodniami. Szkopuł w tym, że spodnie zamka nie mają więc trzeba im doszyć ten z kurtki. Wszywał raczej nie będę sam tylko jakaś krawcowa ale muszę jej powiedzieć gdzie i jak to ma być wszyte. No i tu pojawia się problem bo jestem zielony w temacie i kompletnie nie wiem w którym miejscu ma być on wszyty.
Ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Jak to zmierzyć żeby było dobrze?

Wydrukuj jej zdjecie z neta zeby wiedzala o co chodzi i tyle z filozofii

W sumie niezły pomysł, mam podobny problem, z tym że u mnie w kurtce inny a w gaciach inny zamek. Daj znać czy operacja się powiodła ;)

A najlepiej tak jak radzi Cirus, wydrukuj jakieś poglądowe foto, zanieś jej spodnie i kurtkę, niech sama mierzy i dopasowuje. Fachowa krawcowa nie powinna mieć z tym problemu - o ile będzie do czego przyszyć.

Najprosciej: dowolna krawcowa - ja robilem z rozpruwaniem zamka i jego ponowne wstawienie. Koszt 30zl wraz z zamkiem. 25zl robota i 5zl zamek.

Analogicznie mumin: krawcowa usunie 2 rózne zamki i włozy jeden by do siebie pasowało.

Edytowane przez obiezyswiat

Czołgiem!

Zanabyłem ostatnio drogą kupna spodnie oraz kurtkę testylną z krótkim zamkiem do połączenia ze spodniami. Szkopuł w tym, że spodnie zamka nie mają więc trzeba im doszyć ten z kurtki. Wszywał raczej nie będę sam tylko jakaś krawcowa ale muszę jej powiedzieć gdzie i jak to ma być wszyte. No i tu pojawia się problem bo jestem zielony w temacie i kompletnie nie wiem w którym miejscu ma być on wszyty.

Ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Jak to zmierzyć żeby było dobrze?

Ulica Próżna w Warszawie -jest koleś co naprawia zamki. Można zapytać czy również wszywa. Sam kiedyś naprawiałem u niego.

Edytowane przez BAN

Ret Bike
http://www.retbike.pl/uslugi_dodatkowe
ja polecam full profesjonal  obsługa
wystarczy podać ze z polecenia p. Kwinto i juz panie ochoczo i z radością obsługują::

o zwykłej krawcowej mozecie zapomnie bo materiał spodni plus zamek nie wejdą pod stopkę, przerabiałem to

:mario:

Marian :krzeslo: Miałem podobny problem, inny suwak przy spodniach i inny przy kurtce , na plus przy obu były dwie części suwaka czyli zszyłem razem tzw. wolne części suwaka i są redukcją która łaczy kurtkę z spodniami :tancze:  dodam że tylko raz korzystałem z połączenia spodni z kurtką :hahahaha:

dodam że tylko raz korzystałem z połączenia spodni z kurtką :hahahaha:

A juz chcialem zapytac, po cholere wam te zamki?

Sam jeszcze nigdy tego nie uzywalem bo niby co ma to dac?

dokladnie, a ten zamek bedzie sie wbijal w plecy jak zalozycie jakis plecak z piwem w srodku. sam mialem tak i odprulem w pierony...

No to już nie wiem czy wszywać czy nie wszywać. Nigdy nie miałem spiętych spodni z kurtką ale ciągle jeździłem z tym drugim końcem w kurtce i jakoś nic nie uciskało...

Skoro już mam to pewnie sobie wszyje a później zdecyduję czy będę się spinał.
Co do szycia to najpierw spróbuję lokalnie a jak nie da rady to podjadę do RetBike'a może. Dzięki za namiary!

Jak kiedys w drodze bedziesz musial szybko sciagac gacie, wtedy bedziesz wiedzial czy to doby pomysl. :D

Ja mam właśnie spodnie i kurtkę łączoną zamkiem i często korzystałem z tego połączenia. Nic mi się nie wbijało, ani z ani bez plecaka, nic mnie nie ciągnie, tyle że ja mam tak w oryginale, a nie dorabiane. Plus taki, że nie podwiewa, minusów sczerze nie widzę, to chyba kwestia indywidualna bo narzekać można przecież na wszystko.

o zwykłej krawcowej mozecie zapomnie bo materiał spodni plus zamek nie wejdą pod stopkę, przerabiałem to

Informacja nieprawdziwa. Tez to przerabiałem. Widac trzeba pochodzić i poszukać krawcowej z lepszym sprzętem bo nie każda może mieć odpowiednią maszynę.

Z ciekawości, ile usługa w Retbiku? Bo początkowo też chciałem tam jechać, ale wtedy była zima i ciężko było bez zamków jechać tyle km

Ja mam właśnie spodnie i kurtkę łączoną zamkiem i często korzystałem z tego połączenia. Nic mi się nie wbijało, ani z ani bez plecaka, nic mnie nie ciągnie, tyle że ja mam tak w oryginale, a nie dorabiane. Plus taki, że nie podwiewa, minusów sczerze nie widzę, to chyba kwestia indywidualna bo narzekać można przecież na wszystko.

No własnie o podwiewanie mi chodzi bo teraz mam krótką kurtkę. Póki co jeszcze jest ciepło ale jak się ochłodzi to może być nieciekawie... Młody już nie jestem więc trzeba się oszczędzać  :zeby:

Obi  raz piszesz ze dowolna a raz że z lepszym sprzetem :)
chodzi o to ze krawcowa to krawcowa a tu potrzeba sprzetu, umiejetności i doswiadczenia z tego typu materiałami;)

RetBike
jedziesz dogadujesz się i pani wysyła do szwalni gdzie główna krawcowa do Ciebie dzwoni i wszystko uzgadnia negocjuje i wycenia
ot cała filozofia :p:

Na jak na długo trzeba oddać ciuchy w RetBike'u skoro to jeszcze gdzieś wysyłają?

Wysyłając kurtkę do naprawy trwało to około 10-14 dni z tego co pamiętam.Wysyłałem zimą i czas nie grał roli. Cała usługa profesjonalna ,śmiało polecam. :usmiech:

Edytowane przez kwinto59