Skocz do zawartości

Dynaxx - Prośba O Ocenę Motocykla

Gość dynaxx
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda nieźle ale na wejściu dokładasz tysiaka na opony.

Opony z 2002 to raczej nie do jazdy a jako gwarancja małego przebiegu to też co za problem przełożyć stare kapcie i mówić że tylko do kościoła się jeździło.

Ładny sprawdz jak mocnego dzwona miał :)

Zaraz dzwon. Ładny napewno warty zobaczenia

I ten brak oleju w okienku :D na centralnym widok bezcenny :D

Pewnie ten sam od nowości to i mało...

Hahaha no z olejem najlepsze  :zniesmaczony: a ten przebieg 26 tysi mmmm  :boje_sie:  wychodzi na to, że 8 lat przestał, a 5 przejeździł to pewnie dlatego olej w silniku wysechł  :zeby:

Edytowane przez Bytian

Nikt nie wspomniał to dopiszę. Stelaż do kufrów i wysoka szyba sugeruje że to moto do dłuższych tras...

Kto by to zakładał na jazdę po okolicy?

Dzięki za opinie. A jak to wygląda z Waszego doświadczenia? Ciężko znaleźć maszynę w dobrym stanie? Głównie pytam o silnik, bo podobno olejaki 600 i 1200 są niezniszczalne. A tak nawiasem mówiąc, która wersja cieszy się lepszą opinią?

Na ile ja się orientuję to obydwie są chwalone - jak masz doświadczenie z dużymi moto, to 1200 będziesz miał na dłużej, bo szybko nie zacznie Ci brakować mocy. Ale to podobno szatan jest i trzeba się z nim delikatnie obchodzić na początku. 

Niektórym 1200 zjada napęd szybciej, ale to kwestia stylu jazdy bardziej.

To tak z tego co czytałem tutaj opinie mądrzejszych od siebie :D,

Edzia:

Do latania na krótkich dystansach to 600, do dalszych wyjazdów 1200 mógłby być lepszy. Ale i tacy tu są co na 600-tce latają po Europie i nie narzekają.

Edytowane przez Owca

Dzięki Owca. A kiedy bardziej opłaca się kupować? Teraz, czy poczekać na zimę, a może dopiero na początku sezonu?

dobry motocykl zawsze jest w cenie :) nie zależnie od pory roku

tyle tylko ze na jesieni i wiosnę jest tego trochę więcej sprzedawane, kilka silników 1200 na forum już padło więc nie są nie zniszczalne :) 

Dzięki za opinie. A jak to wygląda z Waszego doświadczenia? Ciężko znaleźć maszynę w dobrym stanie? Głównie pytam o silnik, bo podobno olejaki 600 i 1200 są niezniszczalne. A tak nawiasem mówiąc, która wersja cieszy się lepszą opinią?

Dynaxx,

Powiem Ci z własnego doświadczenia, że jak zamierzasz kupić moto na dłużej, to bierz 1200, zainwestujesz w serwis itp raz i będziesz miał na dłużej. Ja kupiłem 600N, przez 3 lata włożyłem 3 tys pln i teraz będę sprzedawał tylko dlatego, że zamarzyło polatać coś dalej (Europa) i rozglądam się za 1200 "w esce", a znaleźć zadbany egzemplarz nie jest łatwo...

Tak więc gdyby wybór padł od razu na 1200 to nie musiałbym teraz kolejnego dofinansowywać;)

Jak już jeździłeś większymi sprzętami to bier b12 bez zastanowienia. Jeśli początki to b6 raczej. W b12 masz komfort jazdy większy na trasach, nie trzeba w górach wajchować biegami, wyprzedzasz prawie wszystko i wszędzie bez wysiłku większego, z pasażerem z kuframi i przaczepą :D.

• 2 weeks later...

Hej!

Znalazłem moto w całkiem niezłym stanie. Tylko, że jest to wersja k5 czyli nowy wygląd z 650 cm olejakiem. Zastanawiam się, czy warto kupić takiego sprzęta, bo statystycznie rzecz biorąc, chyba ciężej o części dla tych silników niż do starszych 600. No chyba że głupoty gadam...

Ale jakie Ty chcesz części do silnika kupować ? Co do części eksploatacyjnych to zapewne nie ma problemów jeśli chodzi o dostępność.

Wysłane z mojego GT-I9105P

Edytowane przez Vidon

Nikt nie wspomniał to dopiszę. Stelaż do kufrów i wysoka szyba sugeruje że to moto do dłuższych tras...

Kto by to zakładał na jazdę po okolicy?

Tu byś się zdziwić mógł alevja to inny jestem. Słodzę truskawki cukrem a nie podsypuję.....:takaemotka:.... Żeby objaśnić u mnie F700gs na full turystycznym wypasie w tym sezonie nie zrobił ani jednego km. :o: ale jest i ma pełny serwis i historię. Taki nigdy nie będzie tani...

Hej!

Znalazłem moto w całkiem niezłym stanie. Tylko, że jest to wersja k5 czyli nowy wygląd z 650 cm olejakiem. Zastanawiam się, czy warto kupić takiego sprzęta, bo statystycznie rzecz biorąc, chyba ciężej o części dla tych silników niż do starszych 600. No chyba że głupoty gadam...

tu to rzeczywiście gadasz głupoty

potwierdzam, warto dorzucić parę groszy lub zmarnować trochę czasu

oszczędza wkurwienia i kasy potem

Motór ma byc zadbany cala reszta to szczegóły

ma być sprawny....przy 2oo która ma swoje

L#a lata licznik nie ma znaczenia...

Motór ma byc zadbany cala reszta to szczegóły

co to znaczy zadbany ? :o:

sprawny technicznie i ładny wizualnie, bez egzaltacji - to chyba o to chodziło

wpadnij do mnie to się przekonasz :P