Skocz do zawartości

Bandit Przerobiony Na Ściga

Gość Jarek312
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie wiem czy w dobrym dziale,jeśli nie to proszę o przeniesienie (z góry przepraszam za kłopot).

Mój bandit uległ wypadkowi i mam zamiar odbudowywać go od początku po swojemu, więc ostatnio dużo czasu spędzam na przeglądaniu projektów innych.

Dokupiłem już cały przód z upsem itd, i już miałem pierwsze wizje dopóki nie znalazłem tego zdjęcia.

http://www.motor-forum.nl/download.php/download_document/853582/fc96fdf1ac35d234e3c087e23d0c43b8

Pomoże ktoś rozszyfrować z jakiego moto są te owiewki?

Może ktos ma jakieś inne zdjęcia takich projektów? Nie znalazłem więcej takich sztuk.

Edytowane przez Jarek312
  • Upvote 1

link nie funga

nie no, działa.

Link działa, ogólnie owiewki to drogi towar, nie lepiej kupić moto takiego typu, niż rzeźbić, no chyba że chcesz coś wyjatkowego to powodzenia, duzo chcesz włożyć $$ ?

Wysłane z mojego GT-I9105P

U mnie przez Chrome nie działa.

Odpaliłem na M$ Edge i jest okey :P

Takie moto pod linkiem:

Trucsdeouf0018.jpeg

Za ukrywanie pieca w olejaku powinna być chłosta kańczugiem.

• Upvote 1

Kryniu jeśli chodzi o chłodzenie to mam to na uwadze :D

Vidon-ceny laminatów to ok 1000zł,myślę że to nie jest duza kwota jak za coś co będzie się wyróżniać w tłumie.

Oglądałem inne owiewki i w tych najbardziej mi się podoba...

Przepraszam za ten link i dziękuje Hirad'owi za wrzucenie fotki ,u mnie normalnie się wyświetlała wiec stwierdziłem że u reszty też.

Jezeli mowimy o takim projekcie to nie mowimy o oszczednosciach a jak mowimy o oszczednosciach to wyjdzie kupa, zauwaz ze z tego bandita zostala rama silnik i bak. Wyszedl krotko mowiac custom ktory nie ma nic wspolnego ze sportem. Kwestia czegos chcesz od takiego projektu.

Chłopak chce stworzyć coś wyjątkowego a wy go gasicie.

Nie słuchaj rób!

Może skontaktuj się z autorem tegotematu

http://polishbanditcrew.pl/topic/26005-bandit-inny-niż-inny/

Może coś podpowie.

Osobiście wolałbym przeróbkę na cafe racera / scramblera / trackera, ale to kwesttia gustu.

Tylko nie spierdol tego:)

mi się tam podoba :P wiec do dzieła Panie i nie słuchaj ich, zazdrość przez nich przemawia   :)

Edytowane przez pmc

mi się tam podoba  :P wiec do dzieła Panie i nie słucham ich zazdrość przez nich przemawia   :)  dokladnie ! masz pomysl to go relizuj :usmiech:

Edytowane przez kazek

nie sa to owiewki od BMW S1000RR tak samo koła od BMki :)

Cirus, wiem że mało zostało z oryginału ale u mnie właśnie tyle zostało po wypadku..

szala90, bmw s1000rr było pierwszą moją myślą, przód i koła sie zgadzają ale boki owiewek musiały by być jakąś "sztukaterią"

Sprawa wygląda tak, że miałem dosyc poważny wypadek swoim "jelczem" (nie z mojej winy ale prędkość+drzewo i 3 odbicia o rów..)

Wszyscy mówią "Sprzedaj na czesci,kup cos innego"...a ja tak nie moge.

Z motocykla została rama,zbiornik,silnik,wahacz,tylne koło,kolektory i ukochany MIVV.

Myślałem o przywróceniu go w miarę możliwie do oryginału,ze zmienionym przodem na upsa. (tak jak wspominałem mam juz caluśki przód,ze wszystkim)

Ogólnie pierwszą myślą był  "streetfighter" ale z czasem zacząłem przeglądać wszystko dopóki nie znalazłem tego ze zdjęcia.

W sumie dalej nic nie zdecydowałem. Był plan wsadzenia turbo-myślę ze w tym momencie troche osób mnie wyśmieje,pewnie było tu takich wielu.. liczę się w miarę z kosztami tylko brak mi kogoś kto powie co-gdzie-jak(troszke pojęcia o mechanice mam ale akurat o uturbianiu mało. Proszę tylko nie myśleć że chce robić z niego jakiegoś potwora na 1/4. Raczej miało by to być zwykłe moto z turbo do "po-świstania" na mieście i jakichś zlotach. (już widzę hejty,ale co tam.. :D )

W tym tygodniu muszę załatwić rzeczoznawce bo sprawa raczej trafi do sądu,jak tylko zrobi opis i zdjecia biorę sie za rozbiórkę moto. (chce jeszcze oddac rame do sprawdzenia zanim zacznę coś działać).

Może ktoś "poczęstuje' mnie jakimś fajnym projektem? Bo sam do końca nie wiem co chce z niego zrobić.

Edytowane przez Jarek312
  • Upvote 1

Moim zdaniem.pomysl ;jak zjeb..ć wyglad bandita. Bandit to pieknt motor. A ren projekt to plastkowy zlep (j)

Maryusz...nie wiesz jak w tej chwili wygląda moto. Nie mam zamiaru przywracać go do stanu sprzed wypadku bo jest to nie możliwe. Moj bandit był pełnym oryg co do śruby,jako pierwszy robilem w nim gaźniki czy zawory, felgi,lagi wszystko z datami zgodnymi z data produkcji. Wiem,że nie jestem w stanie przywrócić go do tego stanu i nie mam zamiaru się oszukiwać.

Myślę ze lepiej go "zjeb*ć" tak jak to ująłeś, i żeby jego silniczek jeszcze cykał niż rozsprzedać go na czesci... pozdro

Najlatwiej i najtaniej bedzie go zrobic tak jak prawdziwy bandit powinien byc zrobiony czyli upsy + szeroka kiera + kilka fajnych dodatkow do tego jakis ciekawy kolorek, gdyby to mial byc custom z turbo z prawdziwego zdarzenia to juz bys siedzial ze spawarka w garazu a nie pisal na forum. Serio. Luknij moj projekt, Calanthe Krynia czy kilku innych osób, moze znajdziesz inspiracje

Edytowane przez Cirus

Cirus,stoje w miejscu przez rzeczoznawce ;/ Mam znajomego prawnika i powiedział że warto poczekać chwilkę,wziąć rzeczoznawce i zawalczyć nawet o 1k zł bo nikt mi tego za darmo nie da.

Nic innego w wolnym czasie nie robie,tylko przeglądam bandziory :D

ps.Wasze projekty już dawno przejrzałem :D

Edytowane przez Jarek312

Dobrze kombinujesz, zbieraj informacje i planuj... idzie zima, będziesz mieć dużo czasu aby wprowadzić plan w życie :)

Ciekawie zrobionych Bandziorków jest mnóstwo :lol:

Na ten przykład coś ala cafe racer 11aee49a530b2d8fc49964e384e4ae8b.jpg

Edytowane przez ElectricWizard

Rob co chcesz ...., ale plastik no fantastik :), ja gdybym go rozwalil .niedaj boze.staral bym wrocic do poczatku.+ maly custom.tak taz zrobilem odbudowywujac swoj...twoj motor......

Maryusz. jeszcze nic nie zdecydowałem,chciałem się porostu Was zapytać.

Myślałem że może ktoś coś podobnego skleił. Owiewki do s1000rr to koszt 1200zł z chin,lampy trochę gorzej bo tyle samo co owiewki :D

Podobają mi się i street fightery i cafe racer'y.  Na pewno z mojego "jelcza"zostanie rama,silnik,zbiornik,przód usd który kupiłem,tylne koło i zastanawiam się jeszcze co do wahacza.

Zastanawiam się co zrobić z zadupkiem,licznikami i lampą. Sety chciałbym sportowe,myślę też o zostawieniu clip-on'ów.

Przywrócenie do oryg nie jest trudne ale na pewno nie będzie taki jak był,aczkolwiek tego pomysłu tez nie odrzucam.

Edytowane przez Jarek312

gdzie jest ta galeria co Daniel kiedys wrzucil- 10 minut ogladania roznych projektow bandziorow.....  mysle ze cos bys stamtad wybral...

Nie ubieraj w owiewki bo zepsujesz piękny motocykl :( Uliczny golas moim zdaniem -> podążaj w tym kierunku.