Skocz do zawartości

MetalBeast
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mój reflektor dostał ospy

01.JPG02.JPG

Wygląda to jak by jakieś czarne opiłki plastiku wpadły. Do tego jest wyraźne odcięcie miedzy przezroczystością klosza a jakby przydymieniem. Problem jest po stronie soczewki świateł drogowych.

Nie mam akcesoryjnych żarówek, ani wzmocnionych.

Na drugim zdjęciu widać, że dość mocno się to zebrało pod żarówką świateł pozycyjnych. Obejrzałem żarówki, lampę i nic nie ma, co by się tak kruszyło.

I teraz nie wiem co zrobić. Mocno mi to nie przeszkadza, aż tak jak na fotkach widoczne nie jest, ale jednak wqrwia.

To jest wewnątrz lampy? Wygląda jakby ktoś szlifował metal obok moto i ciepłe opieki wtopily się w lampę

wygląda jakby mucha lub inny owad odwiedził wnętrze i dostał sraczki,

albo masz jakiegoś lokatora w lampie na stałe i to jego sprawka, stawiam na to drugie, bo na drugim zdjęciu widać jakby swoimi małymi nóżkami roznosił swoje odchody po wnętrzu lampy

Edytowane przez lelon
  • Upvote 1

To jest wewnątrz lampy? Wygląda jakby ktoś szlifował metal obok moto i ciepłe opieki wtopily się w lampę

albo ktos uzywal farby w sprayu w otoczeniu i resztki osiadły na lampie.

Jakby to bylo na zewnatrz to pewnie by to zmyl i nie pisal tematu,tez mi sie zdaje ze jakis robal wyproznial sie w Twojej lampie;p

Jakby to bylo na zewnatrz to pewnie by to zmyl i nie pisal tematu,tez mi sie zdaje ze jakis robal wyproznial sie w Twojej lampie;p

No w samo sedno.

Nikt nic nie szlifował, ani nie malował, bo moto stoi w garażu pod domem. Jak widzicie na drugim foto te czarne kropki się rozchodzą symetrycznie pod żarówką pozycyjnych. Nie mam pojęcia co to.

Żaden robal tam nie wlazł :)

Dziwne, bo tylko od strony świateł drogowych takie coś się zrobiło.  No i lampy nie rozbierałem wcześniej, ani nikt tam nie grzebał. Wcześniej tego nie było, ostatnio umyłem moto (po całym sezonie) i zobaczyłem to coś.

Wiedziałem, że będzie zagadka, ale jak temat ugryźć?

ale jak temat ugryźć?

jak? a tak :)

http://polishbanditcrew.pl/topic/4839-lampa-przednia-wersja-s-czyszczenie/

i tak stawiam, że to robale gówno :) ale napisz jak będzie inaczej :)

Edytowane przez lelon
  • Upvote 1

niby tak, ale:

ja kiedys postawilem moto kolo budowy, cos tam malowali wlasnie natryskiem a potem poprawiali sprayem jakims.  z baku zeszlo szybko, lampe musialem SZLIFOWAC/scierac papierem sciernym i pasta polerska - mimo ze to tylko farba.

zwyczajny grzyb

Od wilgoci coś się zrobiło i przysmażyło od świateł drogowych? Żarówka mijania też jest blisko klosza i pewnie trochę grzeje.

niby tak, ale:

ja kiedys postawilem moto kolo budowy, cos tam malowali wlasnie natryskiem a potem poprawiali sprayem jakims.  z baku zeszlo szybko, lampe musialem SZLIFOWAC/scierac papierem sciernym i pasta polerska - mimo ze to tylko farba.

No u mnie akurat to nie może być to, bo od środka. Z resztą moto na oku miałem i ślady w jakie układa się ten syf wskazują, że to coś od środka się na lampie osadziło i przysmażyło. 

Z tym robalim gównem to mało z krzesła nie spadłem ze śmiechu :D

Lelon - aż mnie trzęsie na myśl o rozmieraniu tego całego interesu, żeby dostać się do lampy i jeszcze w niej grzebać... Wiem, wyjścia nie ma.

ps. A widzicie to zmatowienie na czubku lampy widoczne na pierwszym zdjęciu? Od środka takie coś jest pod pozycyjnymi i drogowymi. Co ciekawe nie ma tego po stronie świateł mijania  :zdziwiony:

Edytowane przez MetalBeast

Najsamwpierw to ciepla woda z plynem do naczyn i szejker + dlugi patyczek z wata. Moze nie bedziesz musiał nic rozbierac. Robilem takie cos w vfr i zeszlo obstawiam ze owad zrobil sobie sracz z klosza :D

Edytowane przez Cirus

to jak on tam, robal ten cholerny wlazł że niby?! Wiedziałem, że nie mycie motocykla przez pół sezonu dobre nie jest, ale żeby aż tak?

Cirus, a tym patyczkiem to którędy mam wjechać? Tam za żarówką są soczewy.

Po wyciągnięciu żarówki od pozycyjnego światła, też się nie dojdzie ?

Wysłane z mojego GT-I9105P

Zapommialem o soczewach, sprobuj na razie po prostu ja wyplukac zawsze masz otwor od pozycji do wykorzystania

Zapommialem o soczewach, sprobuj na razie po prostu ja wyplukac zawsze masz otwor od pozycji do wykorzystania

Faktycznie tam dostęp będzie łatwy, przynajmniej przekonam się co to jest i czy to powierzchniowe zabrudzenie czy coś się wtopiło w klosz.

No i zidentyfikowałem częściowo problem.

To są wiórki plastiku. Czarny plastik taki z jakiego jest obudowa lampy. Latają sobie luźno w środku.

Żarówki są całe, oprawki też. Wszystko się trzyma, więc nie wiem skąd tam się wzięła ta posypka ;)     Obawiam się, że  będę musiał grzebać pod czaszą, a wybitnie mi się tego rozkręcać nie chce :/

Edytowane przez MetalBeast

No i zidentyfikowałem częściowo problem.

To są wiórki plastiku. Czarny plastik taki z jakiego jest obudowa lampy. Latają sobie luźno w środku.

Zaczyna się robić interesująco, rozbieraj i pisz co tam się w środku stało

Gleba zrobiła swoje

Wysłane z mojego GT-I9105P

Akurat kolego to już przed glebą było :/ Zobacz na datę zdjęć.