Skocz do zawartości

Opóźniona Podróż Poślubna, Czyli Motogp Sepang 2015

chriss
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ślub w sierpniu 2014, szerokie plany na podróż poślubną, chrapka na Florydę, ale też i wykańczanie świeżo budowanego domu... Nie muszę wszystkim tłumaczyć jak to się skończyło ;)

Jako, że ostatnia nasza dalsza wyprawa związana z klimatem motocyklowym była do Włoch w 2010 (chyba :P), w tym roku bardzo chcieliśmy pojechać na MotoGP do Brna, a stamtąd do Chorwacji na ok 10 dni. Plan był taki, że jedziemy samochodem (mój bandzior się trochę transformował i nie specjalnie nadaję się do jazdy z plecakiem, ale o tym w innym temacie wkrótce, a Justyna nie jechała jeszcze tak daleko za sterem, nie chce na MT-ku i uj.)

No to, dokładnie 30.06 siadamy przed kompa, chcemy rezerwować bilety na GP, aż tu nagle Justyna (fanka strony fly4free.pl): "czekaj, czekaj, a może wypalimy w ogóle w inny rejon świata?" Moja spontaniczność pozwoliła tylko wyszukać czegoś sensownego, no i jest! Bang! Promocja na loty do Kuala Lumpur (niecałe 1600 zł w obie strony z Warszawy bardzo dobrymi liniami Turkish Airlines, które serwują nawet alko za free na krótkich dystansach) idealnie w terminie rundy MotoGP. Decyzja zapadła w ciągu godziny po szybkiej kalkulacji możliwych kosztów. Policzyliśmy pobieżnie, że taki wyjazd na ok. tydzień nie będzie na pewno droższy od tych Czech i Chorwacji.

Zaczęło się oczekiwanie na urlop, dopiero pod konieć piździernika... Dżizas, ile to czaaaaaaasuuuuuuuu...

Hotel mieliśmy niedaleko toru i lotniska, ok 60km od Kuala Lumpur, ale kolejka podmiejska jest tania i bardzo przyjemna.

Żeby nie robić ponownego uploadu zdjęć z pomniejszaniem, wklejaniem ich ponownie, bla bla:

dla zainteresowanych: krótka galeria dostępna tu: http://www.imagebam.com/gallery/xx4tw7n6qc7pvtulbpo5t7ihi73wmmtk

Na szybko:

1. koszulka Yamahy ze zdjęcia to typowa podróba ;)

2. kolorowa kolejka to Monorail w KL - taka ciekawostka :)

3. ptaki ze zdjęć: Największy na świecie park ptaków wolnożyjących - super sprawa, polecam !

4. dziwne zwierzę: myszojeleń. Tak, myszojeleń.

5. Jedzenie na fotkach: wszystkie to streetfood. Najlepszy powód, dla którego bym tam wrócił.

6. Zdjęcia Petronas Towers i basenu: zrobione z baru na 33 piętrze :)

7. Low Yat Plaza - jedno z największych centrów handlowych poświęconych elektronice i komputerom. Ogólnie nic ciekawego, ceny jak w PL :P

Cenna uwaga: piwo kosztuje ok 20 zł (nieważne czy na ulicy, czy w restauracji), butelka miejscowego whisky 30 zł.

Waluta: 1 MYR = 0,9 zł

Ceny ogólnie niższe niż w Polsce, ale nie jakoś drastycznie.

Dużo tańsze jest paliwo, poniżej 2zł/l ale nie korzystałem.

Pogoda mocno tropikalna: odczuwalna temperatura powyżej 40 stopni, wilgotność powyżej 80 stopni. Wrażenie sauny parowej cały czas. Człowiek chodzi spocony od czoła po pięty ;) Ale powietrze nie jest tak ciężkie, żeby nie dało się oddychać.

Galeria z toru (szybki upload),

http://www.imagebam.com/gallery/9kcwslwpd0jg1ai2hksmagqwnphdjbns

Edytowane przez chriss
  • Upvote 2

Malezyjska wersja Xeny - zamiast na tarczę zakładamy na koło zębate :)

Ogromne kufry to standard. Ładują się Wam wszystkie zdjęcia czy tylko ja mam problem ?

Słyszalem jak podczas relacji Badziak przekazuje pozdrowienia dla stunterów z Gniezna od Krzysztofa. Od razu pomyślałem o Tobie  :zeby:

Podroż poslubna na moto gp- bardzo romantycznie cos w moim stylu :D Krzysku ogarnij foty mbo mi nie banglaja :(

Wieksza rozdzielczosc jak rozdzielczosc przecietnego monitora nie ma sesu. Pomniejsz foty i bedzie ok.

Edytowane przez pioter

ja to tam widzę nienaciągnięty łańcuch  :usmiech:  

pozdrowienia, jakie wysyłałem chłopakom z Polsatu były dla Stunt Poland, Gniezna i PBC. Czyżby coś pokręcili ? Czy ktoś z tu obecnych oglądał Moto2 na Sepang? Ponoć wtedy właśnie były pozdro. Mick się zagalopował i nie doczytał, że prosiłem o pozdrowienia podczas wyścigu GP.

Co do zdjęć: łatwiej będzie jak podam Wam linka do galerii :)

---> http://www.imagebam.com/gallery/xx4tw7n6qc7pvtulbpo5t7ihi73wmmtk

Edit: edytowałem pierwszego posta.

Edytowane przez chriss

Wydaje mi się, że powiedział o pozdrowieniach dla stunterów z Gniezna. Wydaje mi sie