Skocz do zawartości

Ridingangle: Bike Angle Record - Apka Do Rejestracji Kąta Pochylenia

Maxisus
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam aplikacji na Androida, która umożliwiałaby rejestrację kąta pochylenia telefonu względem pionu (lub poziomu) - taka poziomica ale rejestrująca zmianę kąta w czasie. Docelowo pomysł mam taki, że telefon byłby zamocowany stabilnie na motocyklu - bo generalnie interesuje mnie przybliżony kąt pochylenia motocykla podczas pokonywania zakrętów.

Jedyne, co udało mi się znaleźć to https://play.google.com/store/apps/details?id=com.RidingAngle.RidingAngle, Trochę odstraszają mnie te chińskie znaczki w opisie aplikacji. Dodam, że apka ma swój odpowiednik w wersji PRO https://play.google.com/store/apps/details?id=com.RA_Tech.RidingAngle_pro ale jej cena to 30 zyla  :oczy:

Czy ktoś może korzysta z tego lub innego oprogramowania i mógłby podzielić się spostrzeżeniami? Marzeniem byłaby apka zapewniająca funkcjonalność rejestracji trasy (GPS) z dodatkowymi parametrami takimi jak czas, prędkość, wysokość npm, pochylenie motocykla.

Z góry dzięki za pomoc.

przydałoby się, żeby zapisywała np maksymalne wyhylenia, żeby nie rozpraszała drivera

przydałoby się, żeby zapisywała np maksymalne wyhylenia, żeby nie rozpraszała drivera

Stąd właśnie mowa o "rejestracji" parametrów, a nie tylko ich prezentacji "w czasie rzeczywistym".

Diablo Super Biker

Nie wiem jak z dokładnością, ale używałem jej na torze i wygląda to nieźle

ihost_1447361688__screenshot_2015-11-12-21-50-25.png]ihost_1447361688__screenshot_2015-11-12-[/url]

Edytowane przez zakrzes
  • Upvote 1

Diablo Super Biker

Nie wiem jak z dokładnością, ale używałem jej na torze i wygląda to nieźle

Wygląda obiecująco. Apka zainstalowana. Może jutro uda się przetestować.

Wielkie dzięki.

Jak teraz studiuje te zapisy to wychodzi, że z dokładnością jest różnie. Ale pewnie zależy od jakości sygnału GPS

Ale pochylenie to chyba z żyroskopu bierze, więc tutaj akurat dokładność winna być lepsza.

jeździłem z tą apką na torze z narzeczoną, jej pokazało większy kąt nachylenia, a na pewno nie składała się tak jak ja:P była tylko ta różnica, że ona miała telefon w kieszeni kurtki, a ja w mocowaniu na kierownicy, może dlatego wyszło, że ona niżej się składała ode mnie 

Wydaje mi się, że najlepsze mocowanie to jednak na baku - nie wiem, na magnesy jakieś. Kiera na zakrętach sama z siebie się delikatnie odchyla od pionu co może przekłamywać faktyczne wychylenie motonga. Kieszeń to znowu chyba najgorsze z możliwych "mocowań" - przykład poniżej:

9f-2.jpg

Mam inny zgryz - problem z synchronizacją. Trasy nie wysyłają się na serwer aplikacji. Oglądanie zapisu trasy w komie to masakra. Miał ktoś podobny problem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.