Skocz do zawartości

B4 Proszę O Szybką Pomoc Ocene

Leszczu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

http://olx.pl/oferta/sprzedam-suzuki-bandit-gsf-400-kat-a2-CID5-IDbFwFN.html

Witam:) znajomy ma parcie na kupno moto niestety kat a2. Znaleźliśmy coś takiego w pobliżu. Jakieś ocens opinie poproszę i sugestie na co zwrócić uwagę... Jeździłem b6 więc coś tam wiem ale jakieś chaczyki w małym b?

Przebieg na pewno kręcony.. niemożliwe żeby miał przejechane trochę ponad 20 tysięcy kilometrów. Poza tym, polecam! :D Sam mam takiego i jest świetny! :P
Przy oględzinach na pewno sprawdź stan tarczy hamulcowych. Przejedź się, sprawdź czy biegi nie wyskakują, czy pali na wszystkie cylindry, bo lubi mieć z tym problem.. poza tym mało awarynje moto

Edytowane przez Gruby96

Przebieg na pewno kręcony.. niemożliwe żeby miał przejechane trochę ponad 20 tysięcy kilometrów. Poza tym, polecam! :D Sam mam takiego i jest świetny! :P

Przy oględzinach na pewno sprawdź stan tarczy hamulcowych. Przejedź się, sprawdź czy biegi nie wyskakują, czy pali na wszystkie cylindry, bo lubi mieć z tym problem.. poza tym mało awarynje moto

z tym napewno byl krecony to bym uwazal :usmiech: sam mialem gs500 93r i jak go sprzedawalem mial 16tys i wygladal jak nowy,o przebiegu swiadczy reszta moto,jak wyzej tarcze hamulcowe umnie wszystkie sruby mialy blomby i widac bylo ze nie byly pokaleczone od kluczy,musicie zabrac kogos kto sie zna na takich sprawach,warto tez sprawdzic powloke lakiernicza ,czy ma te stare opony bo one powinny byc orginalne i byc z tego rocznika co moto 

Jeżeli już wszystko będzie na tak, będziecie zdecydowani i chętni na zakup motocykla to radzę sprawdzić napinacz rozrządu. Da się go sprawdzić nie zdejmując praktycznie nic, a jedynie z odrobiną gimnastyki! Jeżeli jest już bardzo wysunięty to niechybnie niedługo zacznie tłuc łańcuch. Wymiana kosztuje trochę i nastręcza problemów, a wyjęcie i montaż zajmie nie więcej niż 20min. (w razie czego PW)

Oprócz tego to co w każdym motocyklu. Nic więcej raczej nie powinno się tam sypać.

Edytowane przez AdrianR

Jeżeli już wszystko będzie na tak, będziecie zdecydowani i chętni na zakup motocykla to radzę sprawdzić napinacz rozrządu. Da się go sprawdzić nie zdejmując praktycznie nic, a jedynie z odrobiną gimnastyki! Jeżeli jest już bardzo wysunięty to niechybnie niedługo zacznie tłuc łańcuch. Wymiana kosztuje trochę i nastręcza problemów, a wyjęcie i montaż zajmie nie więcej niż 20min. (w razie czego PW)

Oprócz tego to co w każdym motocyklu. Nic więcej raczej nie powinno się tam sypać.

Akurat napinacz rozrządu w małym dziorku jest bardzo prosty do naprawy i nie trzeba płacić kilka stów w ASO za nowy. Budowa prosta jak futerał do cepa. U mnie napinacz też trafił szlag. Kwestia dobrania odpowiedniej sprężyny do napinacza, wymiana i można śmigać bez problemu. Sam naprawiłem go w ten sposób i prześmigałem cały sezon bez problemu. 20 minut? Toż to odkręcenie tylko kilku śrubek i gotowe.

z tym napewno byl krecony to bym uwazal :usmiech: sam mialem gs500 93r i jak go sprzedawalem mial 16tys i wygladal jak nowy,o przebiegu swiadczy reszta moto,jak wyzej tarcze hamulcowe umnie wszystkie sruby mialy blomby i widac bylo ze nie byly pokaleczone od kluczy,musicie zabrac kogos kto sie zna na takich sprawach,warto tez sprawdzic powloke lakiernicza ,czy ma te stare opony bo one powinny byc orginalne i byc z tego rocznika co moto 

Może i masz rację. Jednak spotkać tego bandita z takim realnym przebiegiem.. no nie wiem. Jeżeli wszystko jest udokumentowane to nic tylko brać. Jeżeli nie.. to już bym się zastanowił. Mój dziorek z 95 roku ma nabite 63 tysiące, kiedy go kupowałem wszystko miał wbite w papiery niemieckie.

@Leszczu... mogę Ci pchnąć mojego B400. Tyle, że nie łapie się na A2. :) Jeśli wybierasz się na oględziny to sprawdź w jakim stanie są przednie tarcze hamulcowe..

Edytowane przez Gruby96

Akurat napinacz rozrządu w małym dziorku jest bardzo prosty do naprawy i nie trzeba płacić kilka stów w ASO za nowy. Budowa prosta jak futerał do cepa. U mnie napinacz też trafił szlag. Kwestia dobrania odpowiedniej sprężyny do napinacza, wymiana i można śmigać bez problemu. Sam naprawiłem go w ten sposób i prześmigałem cały sezon bez problemu. 20 minut? Toż to odkręcenie tylko kilku śrubek i gotowe.

Oh... Przeczytaj raz jeszcze. Nie piszę, żeby sprawdzał napinacz pod względem jego sprawności, tylko w celu sprawdzenia stanu łańcuszka rozrządu.

Wysłane z mojego EVOLVEO StrongPhone Q4 przy użyciu Tapatalka

Oh... Przeczytaj raz jeszcze. Nie piszę, żeby sprawdzał napinacz pod względem jego sprawności, tylko w celu sprawdzenia stanu łańcuszka rozrządu.

Wysłane z mojego EVOLVEO StrongPhone Q4 przy użyciu Tapatalka

Spokojnie :P Jedno nie wyklucza drugiego. Jeśli napinacz będzie w złym stanie i ktoś długo tak śmigał to i łańcuszek będzie do wymiany niestety...:/ Po prostu mi się przypomniało, że można go łatwo naprawić więc napisałem żeby @Leszczu się nie zniechęcał jeśli będzie trochę zgrzytało w silniku.

Edytowane przez Gruby96

Tarcze przód +silnik z osprzetem to słabe punkty tego moto

Tarcze na 80% będzie miał do wymiany. Niestety ale lubią się po prostu spieprzyć... Serducho w B4 jest cholernie mocne (jak na tę pojemność) i dużo wybacza. Wszystko zależy od użytkownika. Jeśli nie był katowany to silniczek będzie śmigał jak marzenie. Był gdzieś w internetach taki test, jak znajdę to podlinkuję, w którym rozebrali całe serducho od B4 po przejechaniu 60k kilometrów. Ponoć wszystko było w stanie prawie idealnym i spokojnie wytrzymałby przebieg drugie tyle większy bądź więcej..:)

Z tego co zaobserwowałem w B4 wysprzęglik lubi sprawiać małe kłopoty oraz gaźniki. Ewentualnie zwróć uwagę na skrzynię, mogą czasem wyskakiwać biegi, głównie z 2 na 3. Jeździłem na kilku egzemplarzach i w każdym było to samo. Z oryginalnymi czasami nie można się dogadać przy regulacji/synchronizacji, mają za mały skok śruby i nie da się za cholerę równo sparować wszystkich. Chociaż przycięcie blaszki, która blokuje śrubkę rozwiązuje problem... :oczy: 

Wszystkie ktore robilem mialy zawsze zawory i rozrzad do roboty, gazniki po 60 tys to smietnik, skrzynia zawsze luzna i zawsze był jakis problem z elektryka glownie z cewkami

To tanie moto i podejrzewam ze kazdy wychodzi z zalozenia ze po co w tak tanim motocyklu robic drozsza serwisowke.

Takze jezeli egzemplarz ktory znajdziesz bedzie mial to ogarniete to widac ze ktos dbał i brac w ciemno

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.