Skocz do zawartości

Buty Motocyklowe - Jakie Buty Wybrać?

Gość FloRaS
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

mocno podkreślasz komfort, wygodę i dopasowanie buta - dla mnie też były to wytyczne przy zakupie i sam zdecydowałem się na te arlen nesski - http://allegro.pl/arlen-ness-buty-super-sport-45-leszno-wyprz-i2179569496.html

teraz zacznę w nich drugi sezon, zrobiłem ze 20-30 tys., 3 duże wyprawy.. i muszę założyć 3 zestaw sliderów... buty sprawdziły się znakomicie. a także wiele kilometrów w nich przemaszerowałem..

będziesz zadowolony...

zobacz na http://outlet.intermotors.pl/

Jak byłem na wystawie to mieli ładne ceny różnych rzeczy. Może coś tam znajdziesz dla siebie.

Zakupiłem obuwie. Jednak żaden z wymienianych wyżej modeli. Wziąłem Daytony Spirit XCR.

buty-daytona-spirit-xcr_2792.jpg

Wiele osób namawiało mnie na zakup butów wyższych i tak też zrobiłem. Gościu w sklepie powiedział, że porównanie butów Vanucci do Daytony jest nie na miejscu. Vanucci to podobno niezła kiszka jeśli chodzi o relacje ceny do jakości i w ogóle. Ogólnie Daytony megawygodne, jakość wykonania robi wrażenie no i goretex. Po przymierzeniu ich od razu wiedziałem, że nie chcę żadnych innych.

Ogólnie nie lubię wysokiego obuwia, wiem, ze najprawdopodobniej wyższe buty dają lepszą ochronę ale pomimo to chcę krótkie.

Polubisz jak się pierwszy raz wy*******sz, tak dość poważnie. Po dwóch glebach jestem zauroczony długimi butami motocyklowymi. Obtarcia na wysokości kostki uświadamiają mi jakby dziś wyglądała moja noga.
... nie potrzebnych napisów, różnokolorowych wstawek i tego typu innych fajerwerków.

Tu się zgadzamy, irytują mnie takie kolorowe "chorągiewki" i super-hiper pseudo zajebiste wstawki. Nie każdy potrzebuje kolorowych naszywek do podkreślenia, że jest się motocyklistą z "górnej półki".

Tak jak kiedyś żeby być kimś trzeba było chodzić po mieście z reklamówką Levi'sa.

Co do butów to Daytony to ciągle dalece mnie intrygują, ostatnio moje Sidi Strada Mega Gore dały Mega Dupy w deszczu, o wygodzie w poruszaniu się nie wspomnę, ale jeszcze dam im szanse, a potem zmieniam, bo widzę, że taka musi być kolej rzeczy jament.

w sumie jakos zapomnialem o tym temacie, bo przez pare dni nikt nie odpowiadal.

Poki co wybralem buciki Falco Hoot, juz przyszly, jezdzilem jestem bardzo zadowolony. Ogolnie jest malo opini o tych butach, ale jak juz sa to praktycznie wszystkie pozytywne. Poki co (odpukac) ja podtrzymuje zdanie

Gratuluję rozsądnego wyboru. Inwestycja się opłaci. Będziesz zadowolony.

Mój ulubiony sprzedawca mi powiedział, że dajtonów się nie przymierza jeśli nie ma się zamiaru ich kupić, bo jak się przymierzy to trudno inne kupić.

Mój ulubiony sprzedawca mi powiedział, że dajtonów się nie przymierza jeśli nie ma się zamiaru ich kupić, bo jak się przymierzy to trudno inne kupić.

W 100% masz rację, jestem tego najlepszym przykładem. Pierwsze przeloty udowadniają, że było warto.

hej ho,

jak w temacie mam pytanko czy ktoś zetknął się z takim to oto obuwiem i czy to wogóle warto kupić:

http://moto.allegro.pl/buty-motocyklowe-rebelhorn-creek-39-namyslow-i2206518001.html

myślę o szybkim zakupie na teraz i nie planuje przejeździć w nich całego życia a budżet mocno okrojony przez naprawy wiosenne mego dziora :-(

od razu mówię dlaczego taki typ, a więc przymierzałem mnóstwo innych i takie typowo sportowe z plastikami i sliderami na zewnątrz są poprostu za wąskie. Mam niestety "wielką stopę" czyli wysoką i szeroką i muszę kupować właśnie tego typu gumowce. Chyba że macie jakies inne pomysły to chętnie przyjmę garść doświadczeń.

nikt się nie zna na butach?? :(

to skoro nikt nic nie wiedział na ich temat to zakupiłem takowe i jak tylko przyjdą zamieszczę krótką recenzję z pierwszego wrażenia.

co prawda już kupiłeś, ale gdyby ktoś szukał podobnych z okrojonym budżetem to mogę polecić proste i tanie probikery, zaczynam z nimi 3 sezon:

http://moto.allegro....2227904801.html

http://www.google.pl...:0&tx=103&ty=71

a myślałem nad nimi ale jakoś mnie te Rebelhorny urzekły...mam tylko nadzieję że noga wejdzie (!)

to czekamy na opinie, bo ja też się nad takimi zastanawiam, nic innego sensownego nie mogę sobie znaleźć, no chyba że ktoś ma jakieś ciekawe propozycje

Witam,

w sklepie 'na osiedlu' jest wyprzedaż butów Probiker Active (27Eur) i zastanawiam się czy się nie skusić.

Obecnie mam Probikery z Sympatexem (nie pamiętam nazwy modelu), ale szukam czegoś lżejszego i niższego (do kostki) i niekoniecznie nieprzemakalnego.

Te Active by się nadawały?

Kupiłem takie mojej dziewczynie i mówi, że są lepsze niż zwykłe adidasy, i wygodniej się jej plecaczkuje bo stopa wygodniej leży. Na początku są strasznie sztywne ale się rozbiją.

Mam takie buty z plecaczkiem kilka sezonów. Buty wygodne do jazdy jak i do chodzenia. Szału nie ma ale nie ma sie do czego przyczepić - możesz śmiało brać

szukam czegoś lżejszego i niższego (do kostki) i niekoniecznie nieprzemakalnego.

Te Active by się nadawały?

By się nadawały. Miałem kiedyś jak jeszcze w ramonesce jeździłem - Probiker AllRound - bardzo podobne do Active, żeby nie powiedzieć, że takie same) - lekkie, mega wygodne, przewiewne, przemakające, nie mające wiele wspólnego z bezpieczeństwem.

za darmo bym tego nie chciał ...moja para wytrzymała jeden sezon ....