Skocz do zawartości

Buty Motocyklowe - Jakie Buty Wybrać?

Gość FloRaS
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wyczaiłem kolesia na allegro i utrzymuje z nim kontakt mailowy, wysłał mi ofertę tych kaskow w kilku malowaniach.

No i kask przyjechał... Teraz pytanie, mianowicie jak założę kask i poruszam energicznie głową, to kask się rusza, to źle w takim wypadku, tak? :/

tak, jest za duży. Nowy kask powinien lekko uciskać na policzkach, później i tak rozbije sie gąbka.

Edytowane przez kaziolbn

Cholera.. czyli jak zamówiłem Mkę, muszę ja odesłać i poprosić o Skę? :/

Edytowane przez Dario

tak, jest za duży. Nowy kask powinien lekko uciskać na policzkach, później i tak rozbije sie gąbka.

W multitecu np. nic mi sie nie rozbiło po dwoch latach.

Cholera.. czyli jak zamówiłem Mkę, muszę ja odesłać i poprosić o Skę? :/

Bardzo ważne ,żeby Cię nigdzie w głowe nie uciskał, bo wraz z upływem czasu jazd,y ból bedzie narastał do bardzo uciążliwego. Ma być w miare stabilny na głowie, nie latać za bardzo na boki, ale też nie uciskać nigdzie w górną częsć głowy.

bo generalnie jak mierzyłem łeb miarą (mama mi mierzyła) to mi wyszło 58... niby.. a jak zakładam, to niby nie jest luźny bardzo, ale ciasny też nie jest - wcześniej miałem boxa, on to w ogóle już był chyba jakiś L. :P

Czyli Panowie, możliwe, że ska bedzie pasować? Kombinuje, ale nigdzie nie mogę przymierzyć bo nie mają, a taniej jak zamówię, więc si. :)

A wie ktoś może, czy ten spoiler się cały zdejmuje? Bo mi z przodu odstaje. : zaznaczone na tej fotce - http://www.iv.pl/ima...22885532142.jpg i ten tył co jest zaznaczony, to sie wypina bardzo lekko.

Skoro Mka jest luźna, to dwa centymetry mniej - nawet nie... rozbiją się przecież na całej powierzchni, czułem, że jest luźny, a szukałem potwierdzenia. A co do tego spoilera... to co jest z nim?

Masz chyba na mysli wloty powietrza? Powinny się zdejmować.

Mnie Multitec sie nie rozszedł nic a ni,c po dwóch latach użytkowania. Gdybym sie z łyżką nie gimnastykował, to bym nie dał rady jeżdzic, bo po godzinie mnie tak banka napierdzielała. Uciskał mnie tylko w jednym miejscu, z boku głowy.

nie wloty powietrza... Znaczy nie wiem, co to jest, w każdym razie to nie ma włącznika... wloty są obok, mi chodzi o ten spoilerek, co się ciągnie przez pół kasku.

na fotce zaznaczyłem do góry. Bo kurcze dziwne mi się to wydaje, jest trochę bielsze i nie da się tego odczepić tak, jak tego tyłu, a nic urwać nie chcę.

Jeśli przy ruszaniu głową kask lata, to chyba sporo za duży. S może być ok., ale może też się okazać, że ten model Ci po prostu nie pasuje. Takie życie:/

Ja ostatnio też trochę w ciemno zamówiłem Vision-R w rozmiarze S, bo M za duży, a XS za mały;) Tylko zamierzam odebrać osobiście, więc jak nie przypasuje po prostu go nie wezmę.

Acha... w ogóle Sharki są jakieś duże. Jak przymierzałem HJC, Scorpiona, czy Shoei to wszystkie M.

Edytowane przez Scisek

To jest chyba wylot powietrza. Na 100% napiszę jak w domu sprawdzę swojego S900 (o ile ma takie samo cosik). Co do rozmiarówki sharka, to potwierdzam opinie Sciska. Są luźniejsze przynajmniej w porównaniu do LS2. Jak bujałem się po sklepach to Mka LS2 cisnęła mnie w baniak, za to M sharka leży jak na miarę szyta. Ogólnie, to jestem z kasku zadowolony, ale musze dodać, że latałem w nim tylko po mieszkaniu narazie :D

Edit:

Kupując sharka sugerowałem się ich rozmiarówką i obyło się bez odsyłania. Może jakiś błąd w pomiarach popełniliście.

Pewnie mama chciała, żebyś miał w nim wygodnie i żeby nie uciskał :P

Edytowane przez kem

haha, nie nie. Nie popełniła chyba błędu. :P

No cóż, będę się bujał z odsyłkami teraz.

Sprawdzałem ten spojler, to nic u mnie nie odstaje i się nie rusza, widocznie jakiś źle zmontowany Ci podesłali, bo nie wierzę, że s700 tak ma. Może to i lepiej, że za duży, bo będzie to wymiana towaru, a nie nieszczęsna reklamacja. Podejrzewam, że jakby trzeba było, to po zdemontowaniu wnętrza udałoby się dojść do jakichś śrub mocujących i to poprawić, ale w końcu nie po to kupuje się nowy i jak by nie patrzeć markowy kask.

• 2 weeks later...

Jednak Ska musi być.

Co do spoilera, to tył w następnym kasku troszkę odchodzi, ale już nie tak mocno. W każdym razie kask S przyszedł i jest dobry... tylko zamiast białego to mi czarny przysłali i znowu muszę odsyłać. :P

A już myślałem, że wreszcie Bandita w Sce dopadłeś :P

Witam znacie tą firmę jest ktoś na forum kto może mi powiedzieć co nieco o tych butach

konkretnie interesuje mnie ten model http://moto.allegro....2891961117.html

wiem że za tą cenę mam sidi b2 czy nawet alpinestarsy jakieś ale te wyglądają na solidne i po przymiarce stwierdzam ze są wygodne.

Czekam na opinie, pozdrawiam Micu

Witam znacie tą firmę jest ktoś na forum kto może mi powiedzieć co nieco o tych butach

konkretnie interesuje mnie ten model http://moto.allegro....2891961117.html

wiem że za tą cenę mam sidi b2 czy nawet alpinestarsy jakieś ale te wyglądają na solidne i po przymiarce stwierdzam ze są wygodne.

Czekam na opinie, pozdrawiam Micu

Myślę, że treść zdania które wytłuściłem będzie zgadzała się z większością odpowiedzi :usmiech: Ja sam kiedyś byłem już o krok od zakupu Rainersów tyle, że turystycznych bo wydaje mi się, że to solidna firma.

ja bym ci polecił poszukać w tej cenie Vertigo z louisa lub FC-moto .

o reiners troche słyszałem , nic negatywnego ale moim zdaniem ceny mają z byt duże , są już pare lat na rynku a dalej nikt o nich nie słyszał :usmiech:

np:

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Categories/motorradstiefel-motorcycle-Boots/SIDI-stiefel-Boots/SIDI-Race-Stiefel-Boots

Edytowane przez krzysiekg

O krzysiekg w sumie to wolałbym te vertigo za 185 euro tylko jak z przesyłką ile by wyszła

Firma dobra, mam z niej spodnie, z których jestem zadowolony i po 3 sezonach bez znaku zużycia, więc buty tez powinny byc ok.

zdecydowałem że te buty skonfrontuje z B2 w jednym sklepie i wtedy wszystko wyjdzie, nadal rainersy mają dla mnie przewagę gdyż posiadają regulacje podbicia oraz zewnętrzną szynę