Skocz do zawartości

Buty Motocyklowe - Jakie Buty Wybrać?

Gość FloRaS
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Używam, bardzo wygodne (ale to jest kwestia indywidualna), Osobiście miałem w nich przyjemność trochę pochodzić i przeżyć taneczną imprezę plenerową ;) -dały radę.

Noga się w nich nie poci, a i podczas deszczu pozostaje sucha. Poza w dziwny sposób rozklejoną podeszwą (jeszcze nie reklamowałem) jestem z nich zadowolony. Jeśli sobie je zafundujesz to pierwsze co (zanim zaczniesz je użytkować) napastuj specjalną pastą do obuwia z gore-texem w innym przypadku już po pierwszym użyciu pojawią się na nich "zmarszczki".

Ja postawiłem na nie z powodu ceny. Nie znalazłem nic tańszego z gore co by mi odpowiadało i nie żałuję.

• Upvote 1

Wielkie dzięki, najprawdopodobniej stanę się ich użytkownikiem :)

Oj Wojtek.. :) Kości mają newralgiczne punkty, w których trzeba użyć mniejszej siły aby ją uszkodzić. Dodatkowo wysokie buty motocyklowe zapewniają większą sztywność goleni, więc że tak powiem "dźwignia", która tworzy się podczas upadku ma krótsze ramię... Rozumiesz?

Wiem, Czarny Piotrusiu, wiem :D

Ale przy konkretnym strzale to złamanie będzie zawsze i jeśli but jest wysoki i sztywny, to po prostu miejsce złamanie się przemieści, w najgorszym przypadku w kolano ;)

Ja po prostu lubię skrajności, tak ładnie balansują :)

Wiesz, ja przy 90 km/h przyładowałem w słupek goleniem na poznańskich Jeżychach, a na nogach miałem Rebelhorn'y HP2 i moja noga poza dużym zbiciem ciut ponad końcem buta, była niedraśnięta :)

Edytowane przez Qaster

I super :)

A inny spadnie z łóżka i się zabije ;)

Ja jeżdżę wyłącznie w długich butach, żeby nie było ;)

O, takich:

astars_sptec_gtex.jpg

Edytowane przez Kukuryku

.... sidi streetburner ...,

nie mogę złego powiedzieć, ale do wyższych się przymierzam i to tylko ze względów ogólnie rzecz ujmując - tzw bezpieczeństwa - szeroko rozumianego.

Ja lubie moje pumy v1000 za to ze maja usztywnienie kostki jak obuwie narciarskie i nie ma takiej no foken way zeby sie skrecila albo zmiazdzyla. Ale dal mi do myslenia filmik ktory Abdar wrzucil przy swoich nowych smx plusach wentylowanych. Tam typ gada ze w kostce sie troche skrecaja i to celowo bo jak kocha unieruchomiona to cala sila skretna pojdzie na kolano. A to juz mam nadwerezone.

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

. Ale dal mi do myslenia filmik ktory Abdar wrzucil przy swoich nowych smx plusach wentylowanych.

wypraszam sobie....to są Supertechy a nie tam jakies smx :P

Rozumiem że wysokie buty są wytrzymalsze i mogą chronić lepiej ale każdy wie że w naszym kraju milionów się nie zarabia. Każdy rozsądny człowiek ustawia sobie priorytety i ja tak zrobiłem, wolałem kupić lepszy kask by chronić łeb i wymienić opony a oszczędzić na butach. Nie stać mnie na ten moment kupic buty za 500 zł ale 145 zł za buty z usztywniną kostką, wygodne nieobcierające to i tak lapszy pomysł niż jazda w trampkach z bazaru za 10zł. Jeżdząć dośc dużo na rolkach swojego czasu też widziałem złamanie kończyn mimo usztywnienia czy to kostki czy nadgarstka także sądze że wszystko zależy od danej sytuacj.

Oby takich złych sytuacji i możliwości do testowania naszej "garderoby" w extramalnych warunkach było jak najmniej.

Edytowane przez filip86

wypraszam sobie....to są Supertechy a nie tam jakies smx :P

Dobra, już dobra. Mówię że dał mi do myślenia, a nie że kupuję.

Miał ktoś z was doświadnczenie z butami crossowymi (np takimi http://allegro.pl/buty-axo-boxer-cross-enduro-super-promocja-i3021623038.html ) w użytku codziennym na bandziorze, wiem, że są maga sztywne, ale chodzi mi bardziej o wygode w trakcie dalszych podróży i wyczucie dzwigni biegów i hamulca.

Wyczucie dźwigni biegów i hamulca? Ziomek, w takich papciach, to pojęcia nie istnieje ;) Dopiero w FOX Instinct zaczęto to wprowadzać, ale jeszcze raczkuje :P

Ale bezpieczeństwo i usztywnienie stawu skokowego, na najwyższym poziomie. Chociaż wiadomo, że z zawiasem było by jeszcze bezpieczniej. Do jazdy na wprost przez autobane powinny wystarczyć, na wachlowanie biegami nawet w trakcie przejazdu przez miasteczko stanowczo odradzam.

dosc czesto widuje tu w Londynie kurierow motocyklowych w takich wlasnie bamboszach ,a ze oni wachlowac musza dosc czesto biegami , mniemam ze nawet w tych butach mozna sie przywyczaic

No wlasnie mi tez tak sie wydaje, ale wole spytac sie użytkowników

Ma ktoś może, używa SPIDI XP3-S ?

Spidi ma być teraz na wystawie motocykli na marsa, chciałem je oblukać, wyglądają porządnie,

boots_117_3773281565.jpg

http://www.scigacz.pl/Buty,XPD,XP3-S,sportowo,uniwersalne,19449.html

a zobacz sobie XP7-R wyglądają jeszcze okazalej

a zobacz sobie XP7-R wyglądają jeszcze okazalej

cena też okazalsza :]

celuję coś w max 600-700 zeta (przy poszukaniu taniej oczywiście. np w intermotors były teraz http://outlet.intermotors.pl/product-pol-91453-buty-XP3-S-kolor-Czarny-rozmiar-41.html )

adrenalinki crx po 2 sezonach padły - podeszwa w jednym się odkleiła, w drugim już zaczyna, slidery poodpadaly (dokładniej przez odkręcające się śrubki), zapięcie na rzepę kiepawo było rozwiązane od początku

Edytowane przez robzzonsky

• 2 weeks later...

Czy ktoś może coś powiedzieć o firmie "Falco" ? zastanawiałem się nad zakupem obuwia marki adrenaline i teraz wpadły mi o takie http://moto.allegro....3037348954.html . Może ktoś miał do czynienia z tymi markami .Wiem że to nie jest górna półka ale jak na początek cena mnie zachęca.

Firmy nie znam...Jak dla mnie podobne wyglądem do SMX-5...

Edytowane przez zoozka

Witam,

chodzil ktos w butach puma testastreeta II?

dobre to jest?

chodzi o jazde latem tylko po miescie...

miałem

ściągałem ze 3 lata temu z juesej

co moge napisac.....fajnie sie w nich grało w kosza :D

• Upvote 1

to juz lepiej kupic jakies air jordany :D na jedno wyjdzie a +10 do lansu i buansu :P bo oba trzewiki na bajku spelnia funkcje tak samo