Skocz do zawartości

Buty Motocyklowe - Jakie Buty Wybrać?

Gość FloRaS
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki kolego, modeka i adrenaline - na temat obu juz slyszalem ze nie bardzo sa...

a macie jakies opinie o puma:

http://www.defender....TA-II-Mid-.html

a nie pomyslałeś że "do chodzenia i na moto" to dwa inne swiaty?

Puma robi również buty motocyklowe i te właśnie takie są, więc pytanie jak najbardziej na miejscu.

Edytowane przez casper92

Krzysiu - bez ortodoksji! Czasem wieziesz 4 litery na moto, a potem musisz pobiegać i coś pozałatwiać. Przypominam, że motocykle -mimo wszystko - powstały jako środek transportu, a nie skrzyżowanie fetysza z afrodyzjakiem...

Ciągle wydaje mi się, że jeśli na motocyklu powinieneś być tak ubrany jakbyś miał się za chwile wyknedlić, to wszelkiego typu krótkie buty są nie na miejscu..

Ciągle wydaje mi się, że jeśli na motocyklu powinieneś być tak ubrany jakbyś miał się za chwile wyknedlić, to wszelkiego typu krótkie buty są nie na miejscu..

Lektura tematu Grześka w "ślizgiem w barierki" jak najbardziej to potwierdza.

Ja mam wysokie MX-5 i spokojnie można się w nich przemieszczać z tzw. buta :)

a jak masz lecieć samolotem to zawsze bierzesz spadochron? dziwne myślenie

Krzysiu - bez ortodoksji! Czasem wieziesz 4 litery na moto, a potem musisz pobiegać i coś pozałatwiać. Przypominam, że motocykle -mimo wszystko - powstały jako środek transportu, a nie skrzyżowanie fetysza z afrodyzjakiem...

I dlatego do "miasta" mam maxiskutera....

I juz nic wiecej nie trzeba dodawać.Niski but nie chroni stopy.kostki,łydki tak jak dobry wysoki...

Puma robi również buty motocyklowe i te właśnie takie są, więc pytanie jak najbardziej na miejscu.

miałem kiedyś takowe niskie trzewiki- puma testastereta II czy cos podobnego....i to ,ze sa oferowane jako buty motocyklowe nie oznacza ,ze sie do tego nadaja.....to tak jakby na profesjonalna bieżnie lekkoatletyczna zakladac zwykle trampki bez kolców .... da sie biegać ale nie do tego sa stworzone. Generalnie nie widze praktycznie roznicy miedzy takimi butami a np. nike do kosza...... te i te sa do kostki wiec przy glebie taka samo ochronia.

kto sie nie w****ał w takich nie wie o czym mowa......to tak jak Kaczynski mowi o in vitro :D :D ja sie w tych pumach wyknedloliłem i ślad łańcucha mam do dziś...w długich butach by nie było o tym mowy.....na szczescie poszły do ubezpieczenia i zanabyłem długie arleny....lepiej sie troche pomeczyc biegajac w nich po miescie niż kiedys przez nie płakac...

Edytowane przez Ojciec Abstynent

Lektura tematu Grześka w "ślizgiem w barierki" jak najbardziej to potwierdza.

Ja mam wysokie MX-5 i spokojnie można się w nich przemieszczać z tzw. buta :)

Ja również SMX-5 i jestem zadwolony. Na początku jeden but (lol) obtarł mi piętę ale teraz już mam je rozchodzone i po jeździe spokojnie można w nich śmigać... nawet pod górkę :D

Osobiście nie brałbym 'niskiego' obuwia. Lepiej mieć chronione coś więcej niż tylko stope ;)

a jak masz lecieć samolotem to zawsze bierzesz spadochron? dziwne myślenie

Radek, jeszcze chyba się nie wyglebiłeś prawda? Na moto nie znasz dnia ani godziny.

Porównanie do samolotu, który jest najbezpieczniejszym środkiem transportu jest tutaj raczej nietrafione.

Nikt nie myśli, że to właśnie jemu się przydarzy, ale ci, którzy byli dobrze ubrani, mają wieksze szanse o tym opowiedzieć. Długi buty też mogą być wygodne do chodzenie, z tego co pamiętam chyba SIDI ma taki model, który gdzieś się ugina, żeby było łatwiej chodzić. Ale to musi ktoś potwierdzić, albo zaraz sam poszukam.

Nikt nie myśli, że to właśnie jemu się przydarzy, ale ci, którzy byli dobrze ubrani, mają wieksze szanse o tym opowiedzieć. Długi buty też mogą być wygodne do chodzenie, z tego co pamiętam chyba SIDI ma taki model, który gdzieś się ugina, żeby było łatwiej chodzić. Ale to musi ktoś potwierdzić, albo zaraz sam poszukam.

kokos, chodziło Ci o buty z zawiasem?

Spotkałem się tylko z Pumami, których niski model spotkał się ze złymi opiniami niżej, ale to zrozumiałe.

http://allegro.pl/bu...2707270929.html

Takie już powinny być niezawodne.

Sidi z zawiasem to model ST

http://allegro.pl/sidi-buty-moto-st-klamra-zawias-max-wygoda-okazja-i2699998540.html

Edytowane przez casper92

Powodzenia. Niedawno jeden od nas z forum skonczyl kariere motocyklowa. Uraz kostki wlasnie zawdziecza glownie brakowi porzadnego obuwia.

Jak ci szkoda spakowac do plecaka pare zwyklych butow albo wsadzic do kufra/tankbagu to ja reki nie przyloze do tego. Ja juz kilka razy uniknalem urazu dzieki dobrej ochronie nog.

Edytowane przez BANdziorro

j/w

Jak jeżdżę do pracy na moto to w Alpinkach, które w pracy zamieniam na zwykłe obuwie. Jestem już tak przyzwyczajony, że jadąc bez nich czuje się dziwnie na moto.

witka... macie moze jakas opinie o tym rebelhorn street...

generalnie - rebelhorn to jest dobra firma czy szajs produkuje?

ktos mial okazje galopowac w tych butkach...???

Takie buty to drogi badziew.

Ani Cię nie ochronią jak porządne buty motocyklowe ze wzmocnieniami, ani nie są wygodne do latania w nich, ani nie są tanie.

A że celujesz w firmy od średniej półki w dół to i trwałością nie porażają...

Zwykłe desanty chronią na tym samym poziomie, do łażenia są o niebo lepsze i kosztują ~120 pln. Jedyny minus to fakt, że nie są "motocyklowe"

Edytowane przez mmmarcin

czy rebelhorn to srednia polka czy dol?

i drugie pyt - chodziles w tych rebelhorn street'ach? ze masz taka jednoznaczna ocene?

Edytowane przez bandyta

Powiem tak. Mam je niedługo, z 3000 km i na początku było wszystko super, skóra porządna, wygodne ale... już mi puszczają szwy w jednym miejscu(tzn. są widoczne), więc raczej zawód.

Ale jeszcze nie puściły:)

Edytowane przez Pavel

Czyli buty nie warte swej ceny!Ogólnie wyglądają całkiem ciekawie,ale skoro zaczynają się pruć tak szybko,to chyba ich nie kupię.Tylko co teraz!?

Alpinestars smx5 mierzyłem, bardzo wygodne tylko cena x2. No i nie wiem jak z wytrzymałością.

Gdzies na forum jest duzo opini na temat smx5 i to pozytywnych z tym,ze tak jak piszesz cena x2.Ja szukam czegos z nizszego pulapu.Oczywiscie mozna znalezc cos na przecenach,ale numery albo kobiece,albo straszne kajaki.Do wiosny jeszcze kawalek ale ja juz sie rozgladam.Szczerze mowiac,to mam bardzo wygodne i fajne buty(Gibi Monte Carlo),ale nie sa to ani krotkie ani dlugie.Nic zlego nie moge powiedziec na ich temat, z tym,ze nie maja ochrony piszczela!

Wracajac do butow z tematu,twoje doswiadczenia sie sprawdzaja,poniewaz przegladajac allegro,natknalem sie na aukcje butow po reklamacjach(zepsuty zamek,zle przyszyty rzep itp),wiec nie jest to pojedynczy przypadek.Buty chyba nie warte uwagi!

Przepraszam za bledy i brak polskich znakow,pisze z mojego htc desire z

no dobra... jako ze koledze zatkalo kakao...

zakupilem street'y bo jako jedyne mialy rozmiar rzeczywiscie taki jaki nosze (jakos inne modele zawsze jak podalem ze chce rozmiar X to wydawalo sie ze to X-1) no i przede wszystkim da sie w nich chodzic i nie czujesz sie tak jakbys mial na sobie narciarskie lub jakies blokady ortopedyczne...

• 3 weeks later...

Witajcie, mam mały problem, mianowicie zastanawiam się nad kupnem tego:

http://outlet.interm...niebieski-.html

albo

http://allegro.pl/ka...2762075601.html (cholerka czarny.. ;/)

albo tego http://allegro.pl/no...2794911844.html (ten mi najbardziej do butów podchodzi)

no i buty - http://allegro.pl/ar...2795392518.html (cena, jak patrzyłem po allegro jest no lekko mówiąc niezła). Co polecacie? Dodam tylko, że kurtkę mam z tekstylu - kupiłem tutaj - kolor https://picasaweb.go...564493794252770 + czarne skórzane spodnie - tutaj rodzi się pytanie, czy nie będę wyglądał jak choinka? No bo nie wiem, jaki będę miał motocykl (kolor), a mam okazję kupić coś takiego i się na to czaję kilka dni już. Jakie rady? : P