Skocz do zawartości

Buty Motocyklowe - Jakie Buty Wybrać?

Gość FloRaS
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

tutaj rodzi się pytanie, czy nie będę wyglądał jak choinka?

w tych kozaczkach, raczej jak galerianka :P

Jakie rady?

Tak serio, to każdy ma swój styl i gust. Kupuj co Tobie się podoba, a nie innym. Ty w tym będziesz jeździł ubrany i Ty musisz się w tym dobrze czuć. Ja osobiście preferuję ciemne ubranie z jakimś oczojebnym kaskiem, a ktoś inny postawi na czarny, bądź biały garnek i ciuchy w kolorach tęczy. Wszystko jest dozwolone... :D

Co te buty takie tanie?! No aż chyba sam sobie rakie kupie! Widzę, że nawet mój rozmiar jest dostępny. Dzięki, że mi pokazałeś :zeby:

Co te buty takie tanie?! No aż chyba sam sobie rakie kupie! Widzę, że nawet mój rozmiar jest dostępny. Dzięki, że mi pokazałeś :zeby:

wiedziałem, że jak wstawie tu linka to te buty mi zakosicie. :P Dlatego też muszę je jak najszybciej zamówić.

Nie nie... ja potrzebuje rozmiar 47! Tak, że twoje sa bezpieczne :usmiech: Do motonga będą czerwone pasowały... No i znowu zamiast opone to co innego kupię :puknijsie: Ale do wiosny jeszcze dużo czasu :zeby:

Ubieraj się jak Tobie pasuje. Kolorystyka to tylko kwestia gustu. Najważniejsze jest bezpieczeństwo.

A macie jakies propozycje co do kaskow? Z blenda koniecznie... w rozsądnych pieniądzach?

A macie jakies propozycje co do kaskow? Z blenda koniecznie... w rozsądnych pieniądzach?

Tematów <jaki kask> jest kilka na PBC ważną informacją jest jaki zakres cenowy wchodzi w grę ?

Jak dla mnie to buty za tą cenę zajeb..te a cała reszta lipa :zdziwiony:

buty wiem, a co do kasku, to nie wiem, maksymalnie 500, ale to juz jest maks maksow :P

//szczerze powiem, że wpisując na allegro kaski do 500złotych to nie ma nic godnego uwagi... jakieś pomysły, gdzie szukać? Albo propozycje jakieś? Bo z kaskiem to największy problem. :/

Edytowane przez Dario

buty wiem, a co do kasku, to nie wiem, maksymalnie 500, ale to juz jest maks maksow :P

//szczerze powiem, że wpisując na allegro kaski do 500złotych to nie ma nic godnego uwagi... jakieś pomysły, gdzie szukać? Albo propozycje jakieś? Bo z kaskiem to największy problem. :/

Poszukasz coś w palecie LS2, mam kask tej firmy i sporo kasków oglądałem i porównywałem ich jakość, ta marka daje dobrą jakość za małe pieniądze .

A tych butów które pokazałeś bym nie kupował bo z tą kurtką którą pokazałeś ni jak to będzie wyglądać :D

maks 500.. zobacz airoha pit one on ma blende i jakos bardzo nie narzekam.. nosek podbródek i nawet jakoś bardzo nie paruje nawet po myciu :P

Poszukasz coś w palecie LS2, mam kask tej firmy i sporo kasków oglądałem i porównywałem ich jakość, ta marka daje dobrą jakość za małe pieniądze .

A tych butów które pokazałeś bym nie kupował bo z tą kurtką którą pokazałeś ni jak to będzie wyglądać :D

No tak, ale czarnych butów nie ma, niby wychodziły w czarnym kolorze, ale nie widzę... Czerwone też nie pasują, cena jest dobra, buty także więc chyba będę musiał śmiesznie wyglądać, albo kupić kask pod kolor butów. : P

Jako że zbliża się przybycie brodatego, bogatego, odzianego w czerwony uniform gościa z prezentami muszę podsunąć mu prezent dla plecaczka.

Potrzebne są buty motocyklowe,damskie, wysokie, nie koniecznie czarne, w cenie zbliżonej do 500 - 550PLN ( może 600).

Podrzućcie jakieś typy, modele,

Z góry dzięki za pomoc w wyborze . :)

Sidi Strada Rain, cytuję:

"bardzo wygodne turystyki,noga się nie poci

fajnie się chodzi, polecam"

Edytowane przez Marian-Awaryjny

Wg mojego plecaczka Sidi Vertigo są sztywne, ale jak dużo twoja będzie w nich chodzić to rozchodzą się szybko lub się po prostu przyzwyczai jak moja.

Jednak kiedyś jak szukaliśmy bucików dla mojej panny i jak włożyła A* Smx+ to stwierdziła, że są o niebo lepsze bo bardziej miękkie i przypominające adidaski :D Niestety ciężko z małymi rozmiarami. Miała też RST Razor i nie przypasiły jej, twierdząc, że czuje się w nich jak RoboCop :takaemotka: a niestety A* Smx5 które teraz sprzedaję okazały się za ciasne więc bardzo nic nie powie na ich temat.

A ja był bym bardzo wdzięczny gdybyś zdał relacje gdy dostaniesz już te buty bo nie wiem jak jest z rozmiarówką a idealnie by się komponowały one pod moją choinką :]

A ja był bym bardzo wdzięczny gdybyś zdał relacje gdy dostaniesz już te buty bo nie wiem jak jest z rozmiarówką a idealnie by się komponowały one pod moją choinką :]

Mam te buty i jeśli chodzi o rozmiarówke to w adidasach wkładke mam 28cm, czyli rozmiar 44.

Arlen Nessy również wziąłem w tym rozmiarze, tylko według producenta wkładka ma rozmiar 29cm i są na mnie dobre. :)

9 grudnia w poznaniu jest jakaś giełda z akcesoriami... Będę tam chciał zajrzeć, ale nie wiem, jakie kaski patrzeć na allegro, żeby tam przymierzyć, a jeżeli cena będzie podobna, to kupię już na miejscu. Jakieś propozycje? :)

Co do koloru ciuchów to uważam, że czarny jest najbardziej uniwersalnym kolorem i pasuję do każdego moto :D co do kasków to sam się rozglądam za wymianą swojego na coś z blendą w podobnej cenie:

Z początku szukałem hjc is16, ale w necie jest dosyć dużo opinii o jego słabym wyciszeniu i do tego dochodzi jeszcze test sharp... więc sobie go odpuściłem.

Budżet mam podobny i poluje na:

Shark'a s700s

Shark'a s900

Agv stealth sv

Na wyprzedażach często można dorwać je poniżej 500 zł ale tylko w rozmiarze xl lub xxl więc jeśli masz dużą banie to bez problemów powinieneś coś znaleźć (ja niestety mam L'ke :|)

A i tak jak mówił seba_ zerknij też na airoh'y :)

No Ty masz Lkę, a ja mam Mkę, prawdopodobnie... obw. głowy 57-58cm.. :/

A z nolana na nic nie polujesz? :)

Jakoś nie jestem przekonany do Nolanów (nie wiem czemu bo - nic z nowszych modeli nie miałem w rękach ani tym bardziej na głowie). Wcześniej miałem Sharka rsf2i a teraz mam agv gp-pro z obu jestem zadowolony (brakuje tylko blendy do szczescia), a airohy mają dobrą opinie wśród moich znajomych i całkiem nieźle wyglądają. Dlatego się na tym głównie skupiam, jak coś jeszcze namierze w miare ciekawego to będę pisał ;) (M i L są chyba najbardziej chodliwe, więc ciężko z jakimiś fajnymi promocjami :|)

Edytowane przez Zimo

Moja RST sobie chwali ;)

Rain, cytuję:..noga się nie poci

A kogo cytujesz? :D

Edytowane przez Kruk

Kruk przestań się :love: czepiać i zacznij jeździć :p:

Olkę :serce_duze: cytuję

Nie no rejny chyba dobra rzecz. Niejedną kobietę widziałem w kaloszach huntera w słoneczny dzień więc noga raczej się nie może pocić, bo przecież by iebała jak bezdomnemu spod samiuśkich jajec. Ale ja mimo że mi zajebiste daytony z goretexwm przemokły to chyba bym się nie odważył na rejny.