Skocz do zawartości

Buty Motocyklowe - Jakie Buty Wybrać?

Gość FloRaS
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam że wtrącę się do rozmowy ale napiszecie coś w temacie :D Nie tak że chce Wam w dyskusji przeszkadzać :) Ale pomóżcie w wyborze OK?

Maestro, kilka typów już jest, ale rekomendacja (moja) jest taka, żebyście poszli do normalnego sklepu, przymierzyli z 5 par i kupili najwygodniejsze (nie koniecznie w tym sklepie). ;)

Buty zakupione!

Teraz pytanie, czy na wysokości piszczeli macie taką odległość kilku centymetrów? Na samym końcu buta a piszczelą.

No i but się przypasuje do nogi, tak? Szwy nie mogą wadzić o paznokieć?

Poszukasz coś w palecie LS2, mam kask tej firmy i sporo kasków oglądałem i porównywałem ich jakość, ta marka daje dobrą jakość za małe pieniądze .

A tych butów które pokazałeś bym nie kupował bo z tą kurtką którą pokazałeś ni jak to będzie wyglądać :D

Tylko jak ma spodnie z texa to jeden knedel jaki kolor butow jak i tak 3/4 jest schowane pod nogawka. Zreszta co to za gejoza zeby na buty patrzec? Ponoc tylko kobiety tak robia :lol:

Edit no ale ma spodnie skorzane z tego co czytam, wiec pierwsze zdanie sie nie liczy :D

Edytowane przez logicsys

Ciezko wyczuc... Do mnie buty tez juz dotarly i dolegaja idealnie do lydki a palcami moge delikatnie poruszac i sadze, ze tak.tez powinno byc

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Mam zamiar przypakować trochę łydy. :P

Chodzi o to, że jak idę to górna część buta (przy piszczeli właśnie) jest w ruchu, więc tak powinno być?

Co do wielkości buta to czy w butach dacie radę "założyć" palec na palec? : P

Palec na palec powiadasz? moze byc ciezko, ale sadze, ze jak bym stanal na glowie a wczesniel tanczyl z widlami wokol ogniska to dal bym rade a na lydki masz dosyc spora regulacje w tych arlen'ach

tylko nie LS2

? why? - ja kupiłem plecaczkowi, Jest zadowolona,

Bezpieczeństwo w/g testów wysokie (4 gwiazdki), wykonanie lepsze niż mój HJC FG15 za dwa razy więcej kasy (chyba nawet więcej),

Lekki, dość aerodynamiczny - przy kręceniu głowa -nie urywa,

Głośny, ale nie bardziej niż mój...

Pozdr

Siudmy

Edytowane przez Siudmy

Panowie jak już macie u siebie te buty Arlen Ness to weźcie zróbcie jakies foto jak sie to z całym strojem na moto komponuje :zeby: Będę wdzięczny :piwo:

Palec na palec powiadasz? moze byc ciezko, ale sadze, ze jak bym stanal na glowie a wczesniel tanczyl z widlami wokol ogniska to dal bym rade a na lydki masz dosyc spora regulacje w tych arlen'ach

Zabawny jesteś. :) regulacja jest już na maksa, bardziej się nie da. Pytam się, bo w razie czego mogę wymienić na większe, a jak wymienię na większe i okaże się, że w nich pływam, to przesyłek miliard będę miał...

tylko nie LS2

kask na jaki się czaje: http://allegro.pl/kask-airoh-pit-one-galaxy-l-z-bleda-i2786630901.html

ale nie mam go gdzie przymierzyć... W sobotę będę we wrocławiu, ale totalnie nie znam miasta i nie wiem, gdzie szukać jakiegoś motosklepu żeby przymierzyć.

Z wyszukiwarki to we wrocku: motorismo i moto-akcesoria.pl mają w swojej ofercie airohy, jak bedziesz jechał do moto-akcesoria zwróć uwagę że mają nowy adres własnie od soboty :)

Chlopie o co Ci chodzi? ;] z tego co piszesz to but nie dociska lydki a w bucie masz luz na palcach wiec powinienes jesli juz wziac rozmiar nizsze, mi pasuje po przez to, ze dociskaja idealnie lydke, kostka siedzi tam gdzie powinna i ni chu chu sie nie ruszy lecz zarazem but nie uciska stopy na tyle zeby sprawialo to dyskomfort, palcami rusze ale nie "naloze" ich na siebie tak jak to opisales

ja miałem takie buty 2 lata.....jezeli faktycznie kosztuja 299 to nie ma sie nad czym zastanawiac. Za lepsza cene nie kupisz. Sa bardzo fajne w uzytkowaniu choc oba zamki mi sie z***aly ale sam rzep tez trzyma niezle.

na codzien nosze rozmiar 46 i buty dokladnie taka sama rozmiarówka

a te moto-akcesoria we Wrocku widze nie moga sie odnalezc :P :P by zbastowali z cenami to by ludzie do nich jezdzili....

Edytowane przez Ojciec Abstynent

Chlopie o co Ci chodzi? ;] z tego co piszesz to but nie dociska lydki a w bucie masz luz na palcach wiec powinienes jesli juz wziac rozmiar nizsze, mi pasuje po przez to, ze dociskaja idealnie lydke, kostka siedzi tam gdzie powinna i ni chu chu sie nie ruszy lecz zarazem but nie uciska stopy na tyle zeby sprawialo to dyskomfort, palcami rusze ale nie "naloze" ich na siebie tak jak to opisales

Tylko jest jeszcze taka opcja ze kolega ma zajebiscie chuda gire. Jak wezmie rozmiar mniejszy to palce trzeba bedzie podcinac. Wiec albo grubsza skarpeta, albo poszukac innych trzewikow.

No tak, w takim orzyoadku to.oczywiste, ze musial by zrobic jak w Kopciuszku ;]

Ale jak dowali skarpete i nogawki wsadzi w buty czy co tympodobnego to bedzie cacy

Ojciec albo ktokolwiek inny kto tez ma takie byty weźcie jakieś foto dajcie jak to sie prezentuje z resztą ubioru...

Ojciec albo ktokolwiek inny kto tez ma takie byty weźcie jakieś foto dajcie jak to sie prezentuje z resztą ubioru...

Postaram się na sobotę to zrobić, póki co nie mam czasu się ruszyć za bardzo i posprzątać pokoju. :P

Tylko jest jeszcze taka opcja ze kolega ma zajebiscie chuda gire. Jak wezmie rozmiar mniejszy to palce trzeba bedzie podcinac. Wiec albo grubsza skarpeta, albo poszukac innych trzewikow.

nie mam jakoś mega chudej łydencji. Jak mierzyłem długość stopy to wkładka 29.2 (w każdym razie powyżej 29.)

Chodzi mi o to, że jak będę jeździł na motongu to żeby później nie narzekać, że paznokcie powyginane jak sprężyny. Zamówione i wydaje mi się, że się trochę ułożą. Jak się postaram i na odpiętym bucie włożę palec za piętę to wtedy dopycham do czubka buta i nie ma faktycznie miejsca. Widocznie za bardzo się sram tym, ale pierwszy zakup - wiadomo. Po kilku wyjazdach dalszych się okaże, czy odje.. szopkę czy miałem farta nowicjusza.

jak polata trochę w tym kasku to będziesz wiedział czemu jestem na nie

ok napiszę żeby ktoś potem nie żałował zakupu po roku użytkowania kask się tak rozbił że mogłem go przekręcić wokół glowy

głośny na maxa

przez zamkniętą szybkę potrafi wpaść coś do oka porostu szybka jest mega nie szczelna może później wrzucę fotki

Czyli kask jest do... pi**y? Cholera...

A taki kask? http://allegro.pl/ka...2805610514.html co o nim sądzicie, jakie są opinie? :)

Airoh to wyższa klasa wsród kasków. Osobiście zastanawiam się nad tą marką, ale kusi mnie też Caberg. Kumpel namawia mnie na Airoh-a, sam jeżdzi w http://allegro.pl/kask-airoh-s56-czarny-polysk-roz-m-gratis-sjd-i2771130110.html takim szczękowym i bardzo chwali. Wcześniej miał AGV K-3 i mówil, że nowy zdecydowanie lepszy, cichszy i rewelacyjna wentylacja.