Skocz do zawartości

Buty Motocyklowe - Jakie Buty Wybrać?

Gość FloRaS
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym wolał integrala, ale ten HJC IS mi się też podoba. Cholera, dylemat mam.

Airoh to raczej średnia półka wśród kasków... tak moim zdaniem :)

Edytowane przez Zimo

Ale rozbija się wnętrze przy dość intensywnej, długiej jeździe, czy jak? Osobiście mi się podoba, ale nie chce kupić shitu za takie siano.

Ale rozbija się wnętrze przy dość intensywnej, długiej jeździe, czy jak? Osobiście mi się podoba, ale nie chce kupić shitu za takie siano.

Przy każdym się w pewnym stopniu rozbije/ubije. Dlatego wyściółka jest wyjmowana i w pełni wymienialna.

Czyli co w tej kasie/klasie jeszcze polecacie?

Czyli co w tej kasie/klasie jeszcze polecacie?

Ja z pewnością kupię Caberg-a V2 407 lub V2RR. Bardzo dobre opinie na temat jakość/wykonanie, cena przestępna i 5 gwiazdek bezpieczeństwa w teście SHARP-a

No ja tak jak pisałem wcześniej, ale i tak musisz sie pytać o konkretne modele bo nawet jak spoko firma to może sie znaleźć jakiś p**dowaty model tak jak koledzy pisali (na przykładzie airoha - który robi moim zdaniem nienajgorsze kaski, ale ktoś chyba nawet na forum pisał o jakimś schubercie który szybko się zuużywał) :)

sie wypowiem....hhmmggh..

mam Airoh Matiese (szczękowy) i był to jego drugi sezon na mej glacy...i ja tam jestem zadowolony, tyle że łeb mam wielki i sporo się namierzyłem innych kasków zanim zanabyłem.

nie rozepchał się a latam bez kominiarki. jak wkładam go na kominiarę to jest lekko ciasny nadal. no i szczęka jak dla mnie to podstawa, ale ja głównie po mieście jeźdżę..

Ja też w sumie głównie po mieście będę jeździł, choć nie wykluczam jakiejś dalszej wyprawy, ale jest to raczej mało prawdopodobne ze względu na mój wiek - po prostu finanse i brak pomysłu nie pozwalają.

To mówicie, że ten Airoh PIT ONE może zdać egzamin, czy już raczej szukać czegoś innego?

Ja z pewnością kupię Caberg-a V2 407 lub V2RR. Bardzo dobre opinie na temat jakość/wykonanie, cena przestępna i 5 gwiazdek bezpieczeństwa w teście SHARP-a

Ja miałem Caberga V2 407 i drugi raz bym go nie kupił. Bardzo głośny, bardzo ciężki a do tego tandetna wyściółka. Lepiej dołożyć parę groszy o i kupić Sharka S700. A na testy Sharpa nie patrz bo w żaden spsób miarodajnie nie oddają bezpieczeństwa jaki zapewnia ksask.

tylko ten co nie jezdzil w integralu moze powiedziec ,ze szczekowiec jest w miare cichy (nie liczac C3) ... przeciez to dwie inne bajki...zewszad gwizdy , p**dy jak w ulu....

co do Airoha wyzsza nizsza półka - to wiekszosc producentow robi kaski tanie i drogie w zaleznosci od targetu. Wiec sa HJC za 200zl i za 2000zl....

w tej kasie tez bym szukał chyba Sharka ... u niemca mozna kupic S900 za 160 ojro

Mam tego Pit One tylko w czarnym macie, i delikatnie mówiąc "szału nie ma".. Średnie wietrzenie w lato, w temperaturach 0-10 stopni mocno paruje mimo założonego noska, średnio szczelna szybka.. Drugi raz nie to że bym go nie wziął bo zapłaciłem stosunkowo nie duże pieniądze i jakoś bardzo mnie nie rozczarował, ale dołożyłbym coś do 800/900 i kupił coś innego..

• 2 weeks later...

Doskrob 300 i kup kask, co będzie pasowa do butów

http://allegro.pl/sh...2867883537.html

http://allegro.pl/shoei-xr1000-kagayama-m-362-78-wyprzedaz-i2866270380.html

Edytowane przez Kruk

ten kask co podałem wyżej mogę mieć za 500...

Nie zależy mi, żeby pasował do butów... będę wyglądam na co dzień (bez rewelacji. :D)

Chodzi mi tylko, czy ten kask, który podałem wyżej jest w miarę cichy i cena/jakość?

Ja tylko piszę, że jak kupisz szoja kole tysia, to trudno o coś lepszego w tej kasie.

Tylko, że ja nie mam tysia na kask, a połowę tego.

Zamówiłbym ten kask, jeżeli jest wart swojej ceny Waszym zdaniem, jeżeli ktoś miał z nim do czynienia i wie co i jak z nim jest w czasie jego eksploatowanie. Czy mega głośny, czy trwały itp?

Napisz do forumowicza jankes , z tego co pisał w jednym z wątków to ma s700s a kolega tfiluu ma s700 ale też możesz podpytać. Z tego co kojarzę, to ktoś jeszcze miał s700 ale nie mogę znaleźć tego nigdzie po wątkach...

Airoh, Caberg to kupa :slash:

A to od kiedy niby?! Cabreg bardzo dobre kaski - zwykle 5 gwiazdek w teście SHARPA

Airoh wydaje mi się troszke niższa półka ale bez przesady...

Edytowane przez PrzemekSparrow

Airoh, Caberg to kupa :slash: S700 dostaniesz za ok 600zł.

Fajnie, że uzasadniłeś swoją opinie... Kolega Dario pisał, że może DOSTAĆ Sharka s700s za 500 zł (a nie za 600zł) i moim zdaniem jak ktoś kto ma z nim do czynienia napiszę że nie ma większych wad to za tą kasę warto go brać (bo shark to nie kupa :tancze: ) Edytowane przez Zimo

Założe Sharka s500 i np. caberga sintesi albo airoha gp500

lub odwrotnie airoha speed fire i sharka race-r ciekawe który będzie lepszej jakości :slash: Jeśli miałeś do czynienia z tymi kaskami to napisz coś o wrażeniach (np. że v2 trzeszczy, szybko sie wyrabia i szybka wypada a po zmianie na sharka to mózg ma lepsze ukrwienie i nie widać śladów użytkowania po paru latach i takie tam) , bo posiadasz wiedzę która może się przydać dla kolegi Dario i innym przy wyborze kasku.

Edytowane przez Zimo

Panowie, spokojnie, święta są. :P

ja po prostu chcę wiedzieć, czy ten kask jest po prostu dobry i nada się na użytkowanie miejskie, troszke w trasie, ale niedużo. Wielkich kilometrów też robił nie będę, ale nad tym popracuję.

Żeby był trwały i w miarę cichy. :)

Ale przecież my spokojni :) prowadzimy dyskusje i to na temat :zeby: wydaje mi się, że powinnieneś być zadowolony z niego, mógłbyś podać gdzie go dorwałeś w tej cenie ?