Skocz do zawartości

Buty Motocyklowe - Jakie Buty Wybrać?

Gość FloRaS
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co ludzia piszą na internetach to nawet wysokie motocyklowe Pumy są wygodne a przynajmniej są bezpieczne - bo krótkie buty na moto to tak samo jak by byle jakie założyć jak Łojciec zauważyli :zeby:

A gdzie tu sonda? Buty mają echosondę i nanoboty? :p:

Nie znam butów Falco, ale jak szukasz czegoś w rozsądnych pieniądzach, to zobacz te:

http://allegro.pl/spyke-tourer-roz-42-nowe-buty-motocyklowe-na-motor-i2998806640.html

Sam je kupiłem, i wg mnie stosunek (promocyjnej) ceny do jakości jest naprawdę OK.

Poza tym Spyke są całe ze skóry, bez plastikowych wstawek na zgięciach, które w pierwszej kolejności pękają.

Nie wiem co mam rozumieć z rozsądnych pieniądzach ale polecam takie :D

http://allegro.pl/bu...3037098088.html

:oki:

"Rozsądna kasa", to taka, że jak Ci się rozwalą po jednym czy dwóch sezonach to nie będzie "szlochania" tylko co najwyżej "kruwa mać".

Poza tym "rozsądna kasa" to kompromis pomiędzy tym, co chciałbyś mieć, a tym co możesz mieć. To też odpowiedź na pytanie, czy zależy Ci na funkcjonalności czy bardziej na tym, żeby się polansować. To również odpowiedź na pytanie, ile tak naprawdę chcesz zapłacić za buty. Każdy ma inny pułap. Dla mnie 4-6 stów raz na dwa/trzy sezony jest "rozsądną kasą".

Edytowane przez KG B12

rozumiem was, ale czego innego w takim razie nie rozumiem - po co puma wobec tego produkuje takie testastretta i reklamuje ze na moto sa.... mnie sie one podobaja bo wlasnie krotkie a i tak rzekomo maja osloniecie kostki itp - pamietajcie, ja nie na trase to chce tylko by przebijac sie przez miasto z jednego konca na drugi...

rozumiem was, ale czego innego w takim razie nie rozumiem - po co puma wobec tego produkuje takie testastretta i reklamuje ze na moto sa.... mnie sie one podobaja bo wlasnie krotkie a i tak rzekomo maja osloniecie kostki itp - pamietajcie, ja nie na trase to chce tylko by przebijac sie przez miasto z jednego konca na drugi...

Bo są komercyjnym przedsiębiorstwem i chcą zarabiać pieniądze? Dział marketingu firmy stwierdził, że taki produkt może się sprzedać więc go robią.

Odnośnie krótkich butów polecam postudiować ten wątek: http://polishbanditcrew.pl/topic/15917-slizgiem-w-barierki/ ...

Stary nie ma co sie upierac....miałem te trzewiki bo inaczej ich nazwac nie mozna. Puma robi bo liczy ,ze jakis wariat kupi jak dodadza napis "na moto" . Ja bylem tym wariatem. Na szczescie z usa sciagnelem za 400zł (fartem) a miesiac pozniej miałem dzwona i ubezpieczyciel oddał mi 800zł bo taka była cena rynkowa w PL :P

Uwierz mi sa to najzwyklejsze w swiecie buty nie mające nic wspolnego z butami motocyklowymi..... no może +5 do lansu pod gimnazium :D

ja osobiście nie widze roznicy w butach na trase i na miasto - ba nawet w miescie częsciej idzie wyknedolić i sobie zrobic kuku. Dla mnie to jakies dziwne myślenie "buty na miasto buty w trase" ja rozumiem kobieta moze sie zastanawiac czy do opery isc w szpilkach czy trampkach ale w przypadku moto bynajmniej dla mnie nie ma sie nad czym zastanaiwac

Edytowane przez Ojciec Abstynent

KGB12 wszystko ładnie pieknie ale myśle ze do pojęcia "rozsądna kasa" musimy dodać grubość portfela nie dla każdego 400-600zł to rozsądna kasa dla kogos może być to kupa kasy :P

ok, nie kupuje testastretta... :) chociaz juz mi sie rozpieprzyly buciory do lazenia... wiec sobie moze je kupie i tak :D chyba ze inne do kosza maja lepsze uszytwnienie w kostce itp...

i sa nawet w lepszej cenie...

KGB12 wszystko ładnie pieknie ale myśle ze do pojęcia "rozsądna kasa" musimy dodać grubość portfela nie dla każdego 400-600zł to rozsądna kasa dla kogos może być to kupa kasy :P

Jasne że tak. Dokładnie to napisałem. Każdy ma swój budżet. Dla mnie rozsądnym budżetem na buty jest właśnie 100-150 EUR.

P.S. Ogólnie uważam, że nas (Polaków) poza jednostkami, nie stać jeszcze na markowe, drogie zakupy okołomotocyklowe i nie ma co szaleć. Zwykle robimy po kilka kkm w sezonie, a nie kilkanaście, więc te ciuchy też nie muszą być lanserskie (najdroższe). Poza tym, w wielu przypadkach płaci się właściwie tylko za metkę. 100EUR dla Polaka ma inną wartość niż dla np. Niemca.

Wielu z nas dopiero zaczyna przygodę z 2oo więc też nie ma za dużego doświadczenia. Wpakować się w zakup czegoś z wyższej półki, a potem żałować po sezonie to porażka.

Wg mnie uważam, ze lepiej kupić tańsze ciuchy na początek bo:

- zaczynając przygodę jesteś narażony na więcej zniszczeń typu "upadek kasku" czy przysmażenie buta na wydechu (tańszego tak nie żal).

- może się okazać, że poszliśmy trochę w inną stronę niż zamierzaliśmy - tzn. miała być jazda torowa, ale ewoluujemy w stronę turystyki więc trzeba większość zmienić.

- może się okazać, że nie trafimy z rozmiarem tzn. niby rozmiar jest ok, ale po kilku jazdach okazuje się, że jednak rękawy mogłyby być dłuższe albo spodnie luźniejsze.

- może się okazać, że przytrafi nam się jakaś grubsza niespodzianka od motocykla, np. nieszczęśliwa wywrotka na krawężnik (o co na początku nie jest trudno i większość z nas miała garażową wywrotkę), uszkodzimy lagę/lagi i musimy wydać kilka stów na naprawę, a tymczasem jesteśmy uziemieni na jakiś czas, bo wydaliśmy grubą kasę na ciuchy i nie ma już zaskórniaków na ewentualne grubsze naprawy. A jak objawia się uziemienie, to każdy czuje zimą :usmiech:

Sorry za OT.

Edytowane przez KG B12

Powiedzcie mi, świeżaki, ile raz jeszcze będziecie zakładać temat o butach? Zaczyna mnie to wasze lenistwo po prostu irytować.

Cały tydzień Kukuryk wklejał link odnośnie tagów, tematów i wyszukiwania na forum i po prostu dupa. Jestem naprawdę wkurzony na to wasza olewactwo. Robi się burdel na forum, tylko dlatego, że nie chce się wam użyć szukajki.

Wystarczy kliknąć na tagi: buty i pokazuje się temat dotyczący zapytań o dobór butów, jakie buty, buty,

http://polishbanditc...ie-buty-wybrac/

Dlatego tematy o butach puma i falco, rozpoczęte w dwóch różnych działach zostają przeniesione do tego tematu.

Poza tym, w wielu przypadkach płaci się właściwie tylko za metkę.

tu się totalnie nie zgadzam....porównaj sobie ciuchy np. Rukka, Dainese, A* np z takim Tschulem to zobaczysz za co sie płaci

tu się totalnie nie zgadzam....porównaj sobie ciuchy np. Rukka, Dainese, A* np z takim Tschulem to zobaczysz za co sie płaci

Akurat w tym zdaniu, chodziło mi raczej o różnice cen w tej samej lidze. Te same buty można kupić z różnymi logo, a cena może się różnić o kilkadziesiąt %.

Boże broń porównywać Ozonów do Dainese :oczy:

Edytowane przez KG B12

Odkąd zobaczyłem program z serii jak too jest zrobione, gdzie pokazywali fabrykę butów Alpinestars zrozumiałem skąd się biorą ceny ich produktów ;)

Dirty masz moze gdzies link do tego? ogladam czesto ten program, ale tego akurat nie widzialem.

(sorki za brak polskich znakow - mam uszkodzona jedna reke)

Nie mam. Trafiłem na niego czystym przypadkiem na Discovery Channel, przeszukaj net pewnie gdzieś "leży"

Odkąd zobaczyłem program z serii jak too jest zrobione, gdzie pokazywali fabrykę butów Alpinestars zrozumiałem skąd się biorą ceny ich produktów ;)

wiem ze alpinestar to jedna z lepszych firm, ale troche wezcie na luz ogladajac taki "promujacy" filmik...

bo najprawdopodobniej, firma ma fabryke w chinach a tu jest taka atrapa - dla dziennikarzy...

tak jak fabryka recznie tkanych dywanow, gdzie wchodzisz i widzisz jak dzieci tkaja dywan i 1mkw zajmuje pol roku do utkania,

a w tle (za sciana) slychac maszyny tkackie zapierdzielajace na hali o powierzchni 1ha

niekoniecznie

czesc stafu jest robiona w Rumunii :P

ale raczej na filmie jest laboratorium a nie fabryka docelowa

• 1 month later...

Bracia Bandyci, siostry Bandytki:)

Chciałbym prosić o radę. Na załaczonych miniaturkach zdjęć widać moje nogi:) a na każdej z nóg widać różne buty: wojskowe desanty oraz buty dedykowane na motor Gaerne (tylko nie wiem jaki to jest model). Problem polega na tym, że w butach dedykowanych czuję ucisk na stopę w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Są to buty, któe mogę kupić okazyjnie od znajomego i dlatego mam dylemat: kupować buty odrobinę za ciazne (ale znacznie bezpieczniejsze) czy próbować otworzyć sezon w butach wojskowych i dopiero z czasem kupić dedykwoane buty, które będą leżały "jak ulał" :)

Jednocześnie wydaje mi się, że spodnie są za krótkie do butów wojskowych.

Dajcie mi proszę znać: czy jest szansa, ze buty motocyklowe "ułożą się jeszcze do nogi"? czy zostać przy wygodnych butach wojskowych??

post-6283-0-73854400-1365062291_thumb.jpg

post-6283-0-80708400-1365062293_thumb.jpg

Zadnyvh butów nie kupuj za ciasnych. Czy to adidasów, czy motocyklowych, narciarskich, czy jeszcze innych. Jest to kompletnie bez sensu. I tyle :)

Wysłane ze Srapatalka

• 3 months later...

Wyglądają całkiem nieźle!Sam jestem ciekaw co to takiego!?