Skocz do zawartości

Noga Doprowadzona Do Porządku, Czas Na Dziora.

OrangeMoon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już pisałem, bardzo długo zeszło mi z powrotem ze zlotu.

Jednak siebie już doprowadziłem do porządku, co prawda kolano nie daje o sobie zapomnieć, ale może to i lepiej.  :usmiech:

Przyznam się że, w pewnym momencie rekonwalescencji, dopadł mnie mały kryzys i bandzior już był na olx, na szczęście w porę się ogarnąłem.  :glupek2:

Teraz czas na trochę pracy.

Po wypadku wyglądało, to tak jak na zdjęciach.

Jak widać, nie jest aż tak źle, ale ma być super. 

Tu pojawia się moja prośba do Was, poradźcie i pomóżcie zrobić listę rzeczy, które powinienem zrobić i które warto zrobić przy okazji.

Oczywiście postępy będę dokumentował w tym wątku. 

post-9838-0-74765600-1449516044_thumb.jpg

post-9838-0-08385700-1449516049_thumb.jpg

post-9838-0-04191500-1449516055_thumb.jpg

post-9838-0-05106600-1449516060_thumb.jpg

no coz , klamka hamulca ,lampa i w droge mozna by powiedziec jakby cie to spotkalo gdzie w Mongolii...

ale na spokojnie to mozna jeszcze dodac kilka szczegolow.

Szkoda owiewki ,ale plus jest taki wze zegary w N i S I gen sa takie same wiec tu mozesz albo zrezygnowac z wersji z owiewka i pojsc na skroty ( taniej ) albo szukac przodu, poza tym na tyle co widac , to blotnik przedni, tylna czesc ogonu .

Pzoa tym ciezko cos wywnioskowac ze zdjec.

Gmole lekko przejdz papierem i maznij na czarno ( plus uchwyty pasazera), Mocowania sie nie powyginaly , sruby proste?? wykrec /wkrec

Racja, pierwszy post mało konkretny.

Tak myślałem o zrezygnowaniu z owiewek, jednak korzystając z faktu że jest trochę czasu, chcę podjąć się małych modyfikacji i serwisu.

Chciałbym go rozebrać, ramę dać do piaskowania i pomalować,

silnik też chcę wizualnie odświeżyć, ale do tego już chyba będę kogoś szukał,

bak, wahacz, lagi i felgi dać do lakierowania,

skrócić trochę tył i dać kanapę jednoosobową.

Oczywiście są to tylko plany i o rady związane z takimi działaniami i ich sensem bardzo proszę, zwłaszcza że przy okazji na pewno warto wymienić jakieś pomniejsze elementy, łożyska itp..

Jak masz plany przerobić na streeta, czyli bez owiewek i skracać tył, zrobisz bez problemu ale czy warto rezygnować z podwójnej kanapy? skrócisz zadupek dojdą Ci modyfikacje plastików tylnego ogona, lampy itp., a i sprzedać będziesz miał ciężej. Jak będziesz miał wszystko na wierzchu to się baw, łożyska se wymienisz, bez problemu.

hej,

zanim zrobisz przeróbkę to obadaj czy w wyniku wypadku nie skrzywiło ramy, lagów, tarcz hamulcowych etc. wiesz dobrze żeby był sprawny , sprawy wizualne sobie dopieścisz ale jak bedzie po wizualnej zabawie ściągał to troche będzie głupio.

po drugie zrób PRAWKO ;-) na motór :-)

poza tym napisz ile chcesz zainwestować bo w zależności od tego ile masz kasy to pewnie różne propozycje sie pojawią.

cieszę się że z nogą lepiej i że wracasz na jednoślada.

zanim zrobisz przeróbkę to obadaj czy w wyniku wypadku nie skrzywiło ramy, lagów, tarcz hamulcowych etc...

To była pierwsza rzecz, jaka została zrobiona z 'wrakiem'  :zeby: .

Prawka niestety nie mogłem dokończyć z gipsem, więc na chwile obecną mam zdany egzamin teoretyczny, a pierwszą rzeczą jaką zrobię wiosną, będzie zdanie egzaminu praktycznego.

Jeśli chodzi o koszta, to nie mam konkretnej kwoty, ponieważ dysponuję większą ilością czasu, będę robił ratami, co miesiąc coś.

Jak będziesz miał wszystko na wierzchu to się baw, łożyska se wymienisz, bez problemu.

Właśnie chciałbym tu prosić o pomoc, w zrobieniu listy rzeczy które warto wymienić mając moto rozbebeszone, zwłaszcza tych do których i tak trzeba by to zrobić.

na logike....lagi , glowka ramy klocki...przew.stalowe.....itd itd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.