Skocz do zawartości

Moto Dla Niewysokich :)

Miko
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z związku z tym, że nie posiadam obecnie moto przydało by się tą sytuację zmienić bo ile można tak żyć :P

Jestem dość niewysoki (żeby nie pisać ze mały, 167 cm w kapeluszu :P ) i mam mały problem bo nie wiem co wybrać aby jeździło mi się dobrze.

Poprzednio miałem B6,5, ale, że często jeżdżę po mieście waga i wysokość motocykla dość mocno mi dokuczała, dodatkowo dochodziły koleiny.

Podąłem próby zmiany poprzez dog bones ale moto straciło na prowadzeniu, że o wyglądzie nie wspomnę  :slash:  , po przeróbce kanapy było lepiej ale dalej czegoś mi brakowało.

Chciałbym aby następne moto było niższe/lżejsze i tu się pojawia moje pytanie, zna ktoś jakieś ciekawe moto które nadawałoby się dla kogoś takiego jak ja?

Granice na jakie sobie mogę pozwolić to jakieś 12-14 tys, i dobrze by było aby moto było chociaż z 2007r (wcześniejsze było z tego a starszego raczej nie chce :P ).

Dobrze by było jak by miało owiewki bo N-ka fakt jest ładna ale męcząca no i te robale.

Myślałem o Kawie er6f powyżej 2009, BMW 800ST, ewentualnie Yamaha XJ6F, podobają mi się Apki ale to chyba za wysokie progi jak na moje nogi :P

Wiem, że Bandit najlepszym moturem jest :P i nie powiem B6,5 po lifcie się mi podoba bardzo ale może jest coś innego wartego uwagi?

Jest ktoś w stanie polecić/doradzić coś w tym temacie?

Przymierz się do kawy er6, jest mniejsza i poręczniejsza a wygląd w miarę sopko. Cokolwiek wybierzesz najpierw się przysiądź/przejedź. 

FZ6, FZ6 Fazer - mam "niskopiennych" kumpli - radzą, radzili sobie w każdej sytuacji. Przymierz się jeszcze do Gladiusa lub SV650. Niższe może nie są, ale nieco zgrabniejsze. 

Kumpel jest jeszcze mniejszy od Ciebie,a lata fazerem 1000,co prawda na postoju nie dosięga stopami do gleby :D. Ale jakoś ogarnia :P

a np dl-650? nie podejdzie?

Wszystkie powyzej wymienione oprocz er6 beda takie jak bandit albo wyzsze, osobiscie polece er6 ktore faktycznie jest sporo nizsze i w tej kasie dorwiesz swiezy rocznik.

Edytowane przez Cirus

Ja mam parę centymetrów więcej, a na Hondzie CB250 siedzę, kolana mam zgięte i nadal sięgam ziemi całymi stopami :lol: 

Polecam CeBulę! :rock: 

Najlepiej wpaść do jakiejś handlowni (do Motoszklarni masz chyba najbliżej) i poprzymierzać się do różnych sprzętów.

Ja mam znajomą 160cm/50kg która miała monstera 600, monstera 1000, gsxr 750 i teraz gsxr 750 z 2013 roku i daje radę że ho ho  :usmiech:

Edytowane przez ar1tur

Hornet ?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Patrząc na dane katalogowe, niżej kanapę ma chyba tylko xj6 i chopery. Ale te dane nie uwzględniają szerokości kanapy

Z tego co udało mi się wyczytać to właśnie er6 jest niskie i dość lekkie ale ma problemy z korozją i czasem ktoś pisze o pękającej ramie (głównie starsze roczniki), o FZ6 też słyszałem, że jest dość wąski ale jeszcze nie udało mi się go dosiąść :D i właśnie jeszcze BMW ma niby bardzo wąską kanapę i bak(który bakiem nie jest) i przez to niskim osobom jest łatwo jeździć. Cb250 ma deko mało koni :P a na DLu nie siedziałem ale wydaje się bardzo wysoki. Choppery to jeszcze nie ten wiek :P

Testuj, patrz pod siebie, nie przejmuj się radami typu mój kumpel ma 150cm i GS 1200 a ogarnia :-)

Trochę obiektywnej treści:)

ER6 miałem, polecam, nic nie rdzewiało ani nie pękało - zmieniłem, bo .... za mały dla mnie :D

Bardzo fajny charakterny motorek, lekki i ma fajnego kopa, no i ten dźwięk na przelocie, spalanie śmieszne

Zastanów się jeszcze nad SV, niestety dla mnie też za mały

Hornetem kolega niewysoki jeździ i to było dla niego kryterium zakupu- lata 4 sezony więc mu pasi :P

FZ6 ale tylko wersja S2, poza tym fazer dość spory, bo przed dziorem szukałem faziego właśnie

Polecam Kawę er6. A za 14 tyś można wyrwać hondę cbr500.

Gladius, Hornet, Monster, SV, ER5, CBR500, Xj6

a tu można się przymierzyć do większości moto   http://cycle-ergo.com/

Edytowane przez elspasoo

mi też przyszło na myśl SV, polecam wypróbować.

to tak samo jakbyś przymierzał ciuchy przez internet :D

Gladius, Hornet, Monster, SV, ER5, CBR500, Xj6

Kiedyś sprawdzałem to na podstawie małego B i nijak to się ma do rzeczywistości :) daje jakiś tam pogląd ale nie za dokładny. Na SV-S siedziałem, fakt niski ale jakoś ta pozycja mi nie odpowiadała choć ten dźwięk... A Gladius jakoś taki mało męski mi się wydaje :P 

Edytowane przez Miko

Sv gladius jest taki sam albo nawet wyzszy niz bandit

Najlepiej poczekaj na targi moto ktore beda w wawie na wiosne to sie przymierzysz do kazdego

Zdecydowanie nie cirus, miałem okazję się przekonać. Wysokość to jedno a kształt kanapy i szerokość moto to drugie.

Cb250 ma deko mało koni :P

Za mało do czego?

Laczka pali aż miło :lol: 

I ze świateł prawie wszystkie samochody z tyłu zostawia :p: 

QQ - Prawie? :oczy:

Zostawia te które się zagapią i stoją na zielonym :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.