Skocz do zawartości

Dobry Pokrowiec Na Bandita

Gość Tomek92
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono,

Nie znalazłem tematu, więc dodaje nowy - szukam DOBREGO pokrowca na mojego bandziorka. Wpadł mi w oko Oxford Rainex

http://sklep.moto-opinie.info/?v=1770,pokrowiec_na_motocykl_oxford_rainex_of924_rozmiar_l

Problem że jego długość to tylko 183cm - czy ktoś powie czy to wystarczy? Inne pokrowce z oxforda mają nawet do 277cm, ale nie mają podszewki, więc mnie nie interesują. Ma ktoś doświadczenie z tym oxfordem? Przypasuje do bandita?

Pozdrawiam

Sam się rozglądam za pokrowcem do Ski z opcja, ze bedą kufry od początku sezonu :)

Te Oxfordy mają jedną wadę, a mianowicie mogą się stopić o rozgrzany wydech, poza tym są spoko.

Miałem kiedyś podobny na skuter i się przypiekł, po prostu trzeba było zostawić zawsze sprzęt na ostygnięcia i tyle :) u mnie będzie akurat moto stało na terenie posesji tylko pod chmurką bo nie ma inaczej miejsca więc dla mnie nie kłopot zejść za 20 minut by założyć kondomka :)

Edytowane przez skrystos

nakładam na rozgrzany i jak do tej pory nie przetopił się mowa o OXfordzie :P

• 2 weeks later...

Miałem i na Hondę CBF500 i teraz na SA650K5 OXFORDA Aquatex rozmiar M. Jest wystarczający. Ani na Hondzie z seryjnym wydechem, ani na Suzi nie stopił się od gorącego wydechu. :)

rozmiar M jest za mały jeśli chcemy przykryć moto wraz z kufrem (ja mam topcase Givi Maxia3 -55l), ale widziałem w katalogach Oxforda, że mają specjalne pokrowce, które są wyprofilowane pod topcase. Pewnie rozmiar M wówczas będzie dobry :)

pozdrawiam

Oxford topi się jak masło, szczególnie jak jest katalizator - sprawdzone.  

• 4 months later...

Dla potomnych... zdjecie bez i z pokrowcem Aquatex w rozmiarze L. Deflektor + kufer chyba 47 litrow.

4e3f454e57cec034cc41f8a54d16a1fd.jpg

52fc3f8f3c17943e423157db01dc67c0.jpg

2 minuty po tym zdjęciu (wczoraj) zaczęło tak lać że pokrowiec chyba się zwrócił :)

• 6 months later...

Jeżeli mógłbym doradzić w sprawie pokrowca, to osobiście używam tych od firmy Rumobike. Bardzo sobie chwalę, bo mimo, że mieszkam w domku jednorodzinnym, to w sezonie motongi stoją pod chmurką przykryte właśnie tylko tymi świetnymi pokrowcami. Przewinęła się u mnie niejedna ulewa, mocna wilgoć w powietrzu, śnieg, grad... Pokrowiec dał radę, ale wiadomo, ma też swoje granice wytrzymałości (w super ulewę + mocny wiatr nie dał rady, ale to tylko pokrowiec). Przy normalnym, długotrwałym deszczu czy wilgoci po zdjęciu pokrowca w 90% przypadkach miałem suche lub co najwyżej lekko zwilżone moto. Najważniejsze to umieć jakikolwiek paro-przepuszczalny pokrowiec dobrze ułożyć, by nie dotykał siedzenia, bo woda dzięki zjawisku kapilarności się przesączy i zmoczy siodło nawet przy lekkim deszczu (to samo jest z tropikiem od namiotu).