Skocz do zawartości

Amator Kupuje Bandita Pomocy!

Gość grzeluÅ›
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

dobry przepis hehe, ale jak to czytam jako laik to i tak niewiele bym zdzialal ;)

tak sobie mysle ze w dobie dzisiejszej mody na roznej masci filmy instruktarzowe (tutoriale), mozna z odrobina checi cos takiego przygotowac, trudne to nie jest XD

Stary jesteś z Wrcka a tu są przyjaźni i pomocni ludzie :D

uderz na PW do Qnerka (klubowy mechanik - co nieco się zna :D ) i ugadaj się z nim jak będziesz cosik oglądał - pewnie za niewielką opłatą pomoże zaoszczędzić Ci parę groszy i od razu będziesz miał możliwość ustawienia się na regulację i ewentualne naprawy z kimś kto zna się na temacie - a podobno Bandziory to on zna :D

Qnerk - sorki stary ale zserce mi kraje jak widzę że jeden z "nowych" kolegów może kupić szrota....

pozdro i 3-mam kciuki za odpowiedni zakup :)

• 2 months later...

To panowie, jak z tym dymieniem?

Mój ostatnio odpala jak ten: http://www.youtube.com/watch?v=DSc55tE_8gw

Ale wystarczy wsiąść i rundkę wokół garażu zrobić, a cokolwiek z wydechu przestaje się wydobywać.

Mój gs500 też tak lubi dymić na zimno, ale nie w tych ilościach.

Jest to biało siwy dym, jak przyłożę rękę do wydechu to skrapla się woda.

Mój jak odpala to dymi dokładnie tak samo, po 2-3 minutach praktycznie przestaje. Oczywiście przy temperaturach jakie teraz są (koło 0 stopni), w lato tak nie dymił.

Edytowane przez Pavel

Czyli to normalny objaw. Jak kupowałem bandziora, to było bardzo zimno i wilgotno. Dymił ostro, parą, więc się nie przejąłem, bo biały dymek to i samochód puszcza. Ale teraz przy każdym zimnym odpaleniu też tak paruje, dla tego wolałem się upewnić. Pewnie tak samo uspokoi się większość przyszłych nabywców.

Ciekawe tylko, że mój GS500 chwile podymi i jest spokój, a bandzior daje jak parowóz. Oczywiście do pierwszego przejechania się, bo później przestaje. Może to być spowodowane przez większą ilość rur i ewentualnie akcesoryjny (w gs) wydech? W bandicie mam wielką stalową puchę to ma się gdzie woda skraplać :)

moim zdaniem mógł sobie gość wyżej zadrzeć rurę do góry !!!

jak by miał wydech seryjny to by mu się woda w kolektorze nie zbierała

można by było jeszcze poszukac przyczyny w odwodnieniu airboxa -- może tu jest coś nie tak ?

Właśnie! Airbox. Nie wiem jaki ma z tym związek, ale dziś zlałem około 150ml wody, wymieszanej z kroplami oleju u jakąś białą mazią. Jak tylko doczytałem w instrukcji o magicznym koreczku, od razu do odkręciłem. Sporo tego było. Ale czy to ma związek z parą z wydechu? niby jak?

tak jak ZaQaz napisał "jak z autem" ja bym jeszcze dodał:

sprawdzić czy nie cieknie olej

czy nie dymi przy zimny silniku

Moj jest rocznik 2010. mam go 3 mc i tez dymi na zimnym silniku, wiec to nie dokonca jest wykladnia.

• 5 weeks later...

11b - sprawdzamy , ale nie na centralnej, tylko na 2 kołach , najlepiej żeby ktoś siedział na motocyklu.

Biały dym to jak z wyborem Papieża.........wszystko jest ok. Skrapla sie wilgoć ot co.

11b - sprawdzamy , ale nie na centralnej, tylko na 2 kołach , najlepiej żeby ktoś siedział na motocyklu.

na tych kolach to tez tak nie do konca prawda ,poza tym na czerwono dalej napisane jest ze na bocznej i luz podany

Moj jest rocznik 2010. mam go 3 mc i tez dymi na zimnym silniku, wiec to nie dokonca jest wykladnia.

W tamtym tygodniu dałem się zwieść przyrodzie :), czyli oszukać temu białemu dymkowi. Na dworze było ledwo 7 stopni, motor był ze 2 tygodnie nie odpalany, Wstępne oględziny wszystko OKEJ, nawet bardziej niż OKEJ, morda się ucieszyła. Uruchamiam, nagrzewam do 90 stopni, kilka minut pracuje i dalej biały dymek więc asekuracyjnie odpuściłem sobie. Wracam do domu pytam na forum, czytam na innych forach. Następnego dnia już po herbacie ....było

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.