Skocz do zawartości

Malować Czy Nie Oto Jest Pytanie?

khazad92
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A nie chciałeś naklejek klarem polakierowac? Było by bardziej jak w oryginale i napewno trwalej

Nie pomyślałem o tym. Poprzednie też miałem tylko przyklejone i się trzymały. Ale ile lat miały to nie mam pojęcia. Teraz już raczej nie będę nic z tym robił bo już w sumie musztarda po obiedzie ;)

na zdjęciu wygląda ok

Edytowane przez Conorian

Chociaż nie wiem jak jest w S-ce czy oryginalnie też są pod bezbarwnym czy naklejone po prostu i niczym nie pokrywane. Na zbiorniku na pewno są pod lakierem. Niekoniecznie musztarda po obiedzie są szkoły że naklejki nakleja się od razu na bazę i przykrywa klarem, a są szkoły że najpierw lakieruje sie bazą jedną warstwą klaru zostawia do pełnego wyschnięcia nakleja naklejki wszystko delikatnie matuje i wtedy wylewa się lakier, podobno ta metoda bardziej profesjonalna, ale kwestia gustu ja osobiście lakierowałem pierwszą metodą). Więc jeszcze nie jest za późno ;)

wystarczy nakleic.jak minie za duzo czasu.od ostatniej warstwy klar moze sie łuszczyc....lepsze jest wtogiem dobrego...

Czyli jakieś ryzyko jest, ze nie wyjdzie jak trzeba. Zostaje przy samym naklejeniu na lakier bo po co kusić los ;)

Tutaj akurat sie nie zgodzę, jeżeli damy wyschnąć lakierowi i nakleimy naklejki zmatujemy całość to ryzyko jest niewielkie ze coś się zważy zluszczy itd. Wieksze ryzyko jest z naklejaniem na bazę, a i tak większość lakierników tak robi, wiadomo czas a czas to pieniądz ;)

zle to bedzie wygladac.matowienie klaru.... jesli juz to baza klar podeschnie na pylosuchosc. naklejki i przypulylic.ale ryzykowne wolal bym na baze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.