Skocz do zawartości

Deflektor Enduranceparts + Szyba Turystyczna Mra, Kilka Słów

lelon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm fajny test. Fajnie opisany i filmik. Oczywiście plusik za to leci.

A jak ty to oceniasz? Zadowolony z zakupu czy liczyłeś na coś lepszego?

Lepszego testu-prezentacji chyba nie bylo.Duzy plus za przygotowanie poświęcenie ;-)

Hmmm fajny test. Fajnie opisany i filmik. Oczywiście plusik za to leci.

A jak ty to oceniasz? Zadowolony z zakupu czy liczyłeś na coś lepszego?

Trudno ocenić, bo nie mam porównania z innymi, na pewno deflektor o wys. 17cm sprawniej by odprowadzał powietrze ale na tym moto by wyglądał dla mnie słabo....

Więc ten deflektor to taki kompromis, jeżdzę na ustawieniu "prawie" równoległy do szyby i  póki co daje mu dużego plusa, jestem zadowolony z efektu

lelon świetny opis, a filmik naprawdę łopatologicznie wyjaśnia wszystko. oczywiście nagroda się należy. :drunk:

Ps

a orientacyjny rząd wielkości pieniążków dla leni, którym się nie chce szukać

ps 2

no to naprawdę tanio ale dzior z 17cm szyba to troszku lipa by był, musze się przespać z tym

Edytowane przez Bodzio

lelon świetny opis, a filmik naprawdę łopatologicznie wyjaśnia wszystko. oczywiście nagroda się należy. :drunk:

Ps

a orientacyjny rząd wielkości pieniążków dla leni, którym się nie chce szukać

Panie, prawie darmo dają :D

12cm wys. 140zł

17cm wys. 150zł

sklepu żadnego (wklejając tu linka) nie będę reklamował bo nie mam w tym żadnego interesu :)

swietny filmik, jeszcze sie z tak gestym strumieniem powietrza nie spotkalem :) ,ale daje swietny obraz sytuacji co sie dzieje za szyba. powienien byc na you tube ,zeby inni mogli brac przyklad...

swietny filmik, jeszcze sie z tak gestym strumieniem powietrza nie spotkalem

chuchnąłem zaraz po świętach :P

spróbuje sparować dwie myjki, myślę że efekt będzie jeszcze lepszy :)

Może lepiej z jedną myjką i ta dmuchawa do lisci :)

Znajomy po imprezach używa co2gun'a (

) plus dmuchawa do liści...hmmm...muszę go zapytać czy pożyczy :D

Wentylator albo jakaś dmuchawa na przód, a do deflektora przywiązać czerwone nitki, tasiemki, dłuższe i krótsze. Jeśli strumień powietrza będzie silny, uniesie je wskazując na kształt strugi. W najgorszym wypadku "nici" z eksperymentu.

---------

Błędy w pisowni sponsoruje

iPhone + Tapatalk

• 6 months later...

Podepnę się pod temat. Czy ktoś z was miał styczność z deflektorem firmy moto adv?

chciałbym coś takiego kupić, co właśnie nie ingeruje w szybę, a szybę jaką posiadam to panlite. Mam 184 cm wzrostu i przy prędkościach miejskich jest ok, przy 90 lekko wieje, a przy 150 urywa łeb. Tylko ze przy 90 dosyć głośno jest. I dlatego coś takiego znalazłem. Mają 3 rodzaje deflektorów typowo turystycznych, na stronie producenta są nawet szablony, które można sobie wyciąć i przymierzyć. I tak też zrobiłem, ale sam nie wiem który będzie dobry i czy to coś w ogóle da. Co o tym sądzicie?

Podepnę się pod temat. Czy ktoś z was miał styczność z deflektorem firmy moto adv? https://youtu.be/V5I7xbPX93M chciałbym coś takiego kupić, co właśnie nie ingeruje w szybę, a szybę jaką posiadam to panlite. Mam 184 cm wzrostu i przy prędkościach miejskich jest ok, przy 90 lekko wieje, a przy 150 urywa łeb. Tylko ze przy 90 dosyć głośno jest. I dlatego coś takiego znalazłem. Mają 3 rodzaje deflektorów typowo turystycznych, na stronie producenta są nawet szablony, które można sobie wyciąć i przymierzyć. I tak też zrobiłem, ale sam nie wiem który będzie dobry i czy to coś w ogóle da. Co o tym sądzicie?

Ja mam. Jeśli chodzi o wiatr to odczucia są te same przy ok 20-40 km/h więcej. Ale za to wydaje mi się, że zrobiło się głośniej

Bravo Lelon,bravo Ty.

Iście popularno-naukowe podejście do sprawy.A i zawiera odpowiedz ,

na którą długo czekałem,ha,ha

Ja mam. Jeśli chodzi o wiatr to odczucia są te same przy ok 20-40 km/h więcej. Ale za to wydaje mi się, że zrobiło się głośniej

Czyli co, wychodzi na to, że taki zakup mija się z celem? Zbytnio takiej różnicy, skoro tak piszesz, to nie ma. A którą masz wersje? Jaką szybę i ile wzrostu, bo szczegółów to żadnych nie napisałeś

Fzs100p także mała szybka, oryginalna. Ja mam 170cm wzrostu. Do 160 było komfortowo, później robiło się mniej przyjemnie. Teraz mogę spokojnie lecieć 180. Mam takie wrażenie, że jest głośniej. Żeby się upewnić musiałbym zdjąć na próbę deflektor:P