Skocz do zawartości

Jakie Moto?

Majki
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jeśli uda mi się sprzedać mojego bandita to na wiosnę w mojej stajni zawita nowy nabytek. W związku z tym będę powoli się przygotowywał do zakupu bo chciałbym żeby był on przemyślany. W tym momencie jestem na etapie zastanawiania się jaki motor ma to być - czego chce. Na początek powiem co mi nie odpowiadało w bandicie. Są to dwie sprawy: 1. motor jest na mnie za mały - mam 195cm wzrostu, 100kg wagi i wyglądam na nim jak na motorynce; 2. Brak mocy - Wojteckiemu trzeba w końcu skopać tyłek ;) , ale póki co nie ma czym.

W związku z tym szukam czegoś konkretnego. Nie interesują mnie plastiki, zastanawiam się raczej nad enką. Chodzi mi również o coś w miarę niezawodnego. Póki co przyszły mi do głowy dwa motory, Suzuki SV 1000 i Kawasaki Z1000. Tak jak do SV nie mam zastrzeżeń to z Kawą zastanawiam się co będzie jak zacznie się coś rypać - jak z częściami i robocizną. A może podpowiecie na co warto zwrócić uwagę? Bandit 1200? :P

A myślałeś o Varadero lub DL 1000? Zależy do jakiej kasy szukasz.

z1000 za małe.. przy dużych rozmiarach polecam XX-a :)

A myślałeś o Varadero lub DL 1000? Zależy do jakiej kasy szukasz.

"...zastanawiam się raczej nad enką." :)

yamaha xjr? troszkę pali, ale sprzęt piękny B)

B12 ale i tak mnie nie odstawisz :) hehe Dla mnie istnieją 3 motocykle. B12, Yamaha XJR i Honda CB1300.

No i Speed Tripple ;)

Edytowane przez Tolinek
  • Upvote 1

A ja proponuje B-King'a :P

Moze Hornet 900? jak masz wiekszy fundusz to moze FZ6 nke. CB1300 rowniez i jak najbardziej GSF 1200

Majki,

byloby nam o wiele latwiej doradzic gdybysmy znali dwa male, lecz jak wazne detale:

1. przeznaczenie nastepnego motocykla (caffee racer, stunt, moto-do-wszystkiego-na-codzien, czy dalekie podroze)

2. zakladany budzet od-do

• Upvote 1

Ja bym szukał właśnie Horneta 900 lub 1300. Jeśli pozwolą Ci na to fundusze ogarnij FZ1 n Yamahy. ;)

Hornet też nie za duży, Kawa Z750 w S :P

Kasa jaka będzie do wydania to max 15tys zł, a przeznaczenie motocykla to generalnie lans i bauns (czyt. krojenie wszystkich na mieście i poza też, wyrywanie lasek na rynku i ogólne lansowanie) :D hehe

W dalsze trasy z chłopakami za często nie jeździmy więc to raczej nie będzie problem, a na prywatne dalsze wypady mam samochód więc eska mi się nie przyda (poza tym, że mi się nie podoba) :)

I mam jeszcze prośbę, jak podajecie jakieś konkretne modele to piszcie pełną nazwę, bo na przykład co znaczy "xx" nie mam pojęcia. A coffee racer to już zupełnie zgłupiałem, co więcej nie mogę znaleźć na internecie wyjaśnienia tego pojęcia :) Co do spalania to nie ma to większego znaczenia, mam własną petrochemię :P

Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczy i każdą na pewno dokładnie przestudiuje :)

Edytowane przez Majki

czyt. krojenie wszystkich na mieście i poza też

Puki Ja i Wojtek ze wsi żyjemy to będą conajmniej 2 osoby nie do skrojenia dla Ciebie ;D hehe

XX to Honda Super Blackbird 1100, brzydka w c**j.

24488_0_1_2_cbr%201100%20xx%20super%20blackbird_Image%20credits%20-%20Honda.jpg

A V-ka jest dobra do gejowozu. Stamtąd się wywodzi i niech tam zostanie :P

jak lans i bauns to czemu nie plastik ? :P

X11 i Tolinek musiałby mieć żagle z "Daru Młodzierzy" żeby chociaż przez chwilę jechać obok.

To taki goły XX.

Ha!

dokładnie nad tym samym się zastanawiam (choć zmiana moto najwcześniej za rok- fundusz :/) ale najbardziej skłaniam się (i Tobie też polecam;)

SV1000 lub jakiegoś Ducati (np 996),

Za SV1000 przemawiają:

- To Suzuki <_< , tak samo ładnie wygląda z tyłu jak i z przodu- ach te kosmiczne, tylne lampy ;) zajebiście chodzi, (ten dźwięk jest zabójczy- tylko na nieseryjnych kominach) a do tego sporo części na allegro więc eksploatacja w minimalnych kosztach.

(ten nawet z owiewką łądnie wygląda;)

suzuki_sv1000_.jpg

Za Ducati przemawiają:

- To Ducati!!! (zatem lans pełną gębą, za ducati to każdy motoman się obraca ;) charakterystyczny ,,klang'' podczas pracy silnika, powoduje, że chodzi lepiej od zajebiście chodzącej SV-ki :D

Do tego Ohlinsy, Brembo itd. minus to jednak serwisowanie i cena części.

(tu egzemplarz z Polszy za niecałe 15 tys)

M1526987_3.jpg

Wybór trudny jak cholera, pytanie na jak drogi i jak mocny lans chcesz sobie pozwolić, na Wrocław- oba będą zajebiste:)

Co do magnetyzmu obu modeli, to jak widać na załączonych obrazkach- płeć piękna do obu klei się równomiernie :D

cycle10.jpeg

2000-Ducati-996-Bip.jpg

• Upvote 1

X11 i Tolinek musiałby mieć żagle z "Daru Młodzierzy" żeby chociaż przez chwilę jechać obok.

To taki goły XX.

Dobre z tym darem młodzieży :D hehe ;) A tak na poważnie to X11 ma osiągi B12 a jest moim zdaniem

poprostu brzydka. Dlatego właśnie nie wymieniłem jej jako kandydatki do tytułu "Motocykl Majka".

Mercyful, jak wklejasz zdjęcia to z pożądnymi babami. Pasztety trzymamy w lodówce.

EEE, ja tam na moto patrzyłem- faktycznie jakieś one nie ten tego... no może po 5tym piwie... :lol:

Wszystko spoko...tylko każde z tych zdjęć przedstawia moto z owiewką...a Majki chce bez...Ogólnie jak chcesz ładną Nkę z kopytem to nie wiem czemu nikt nie zaproponował GSR'a...można upolowac już za 15,000....

patrz jaka ślicznota....jak dla mnie najpiekniejsza Nka świata..:)

http://moto.allegro.pl/item825983636_suzuki_gsr_600_rocznik_2006_ixil_xtreme.html

Edytowane przez RafalS600
  • Upvote 1

A coffee racer to już zupełnie zgłupiałem, co więcej nie mogę znaleźć na internecie wyjaśnienia tego pojęcia :)

Słabo Majki szukałeś :-)))

http://en.wikipedia.org/wiki/Caf%C3%A9_racer

Czyli w skrócie moto do zap.... z knajpy i do knajpy. :-))

"The aim was to get back to the Ace Cafe before the record you'd put onto the jukebox had finished. Given that some of the Eddie Cochran tunes that were in vogue at this time were less than 2 minutes long, the racers would have had to traverse the three miles round trip at extremely high speed."

Tłumacząc na nasze: Siedzisz sobie Majki w knajpie na Rynku, wrzucasz 2 zł w szafę grającą i włączasz płytę np z utworem "Niecierpliwi" Piaska i zanim się on skończy musisz dosiąść brykę i zap... do Astry i z powrotem. Jak zdążysz to jesteś zajebisty i wszystkie laski Twoje. :-))))) A Tolinek płacze i upija się na smutno. :-)))

pozdrawiam

jj

PS

Myślę, że dość obrazowo wytłumaczyłem :-)

Edytowane przez cleaner

Tłumacząc na nasze: Siedzisz sobie Majki w knajpie na Rynku, wrzucasz 2 zł w szafę grającą i włączasz płytę np z utworem "Niecierpliwi" Piaska i zanim się on skończy musisz dosiąść brykę i zap... do Astry i z powrotem. Jak zdążysz to jesteś zajebisty i wszystkie laski Twoje. :-))))) A Tolinek płacze i upija się na smutno. :-)))

Hahaha ;) Jaro dobreee :)

A w czym przeszkadzają owiewki? Kupi z owiewkami, zdejmie je, wystyluje na street'a i do lansu jak znalazł. Podepnie neon pod bakiem i wszystkie jego... łącznie z tymi pasztetami z lodówki Tolinka.

Majki niewiem czy jeszcze jest ale mogę się dowiedzieć , mianowicie kolega ma ( miał ) Sv 1000 o ile pamietam 2004 r z papierami i w Nce jak cie interesuje to daj znać dowiem sie coś więcej . Niepamietam tylko ile kasy za nią chciał - kojazy mi sie coś ok 14tys. lecz tego nie jestem pewny.

Jedno mogę powiedzieć widziałem sprzęta i jechałem - super.

• Upvote 1

No to ja tylko powtorze typy kolegow ktore mnie kreca (w temacie Nakedow):

- Honda CB 1300... Ladna i Honda, nic wiecej dodawac nie trzeba

- no i przede wszystkim ideal czyli Bandit 1200 :) Najlepiej srebrny z czarnym silnikiem hahhah

Jak zechcesz troszke wiecej z Bandita to niby nie trzeba duzo grzebac zeby wykrzesac kilkanascie (a moze i kilkadziesiat) kucy wiecej. Sprzet niezawodny, sporo czesci zamiennych/tjuningowanych itp itd.

Z wymienionych przez Ciebie to SVka jest wg mnie trafniejszym wyborem. Moze mysle tak dlatego, ze slabo znam Ducaty?

EDIT: Ja jak chce sie polansowac to pozyczam od brata Honde Shadow 1100 VT na przelotach... chrom halas i wszystko jasne :P

Edytowane przez Manitou
  • Upvote 1

Okey Panowie właśnie o to mi chodziło, żeby podrzucić mi sporo modeli cobym mógł je sobie dokładnie obejrzeć, bo jestem w tym ciemny mówiąc krótko :) Generalnie z tego co wymieniliście to w oko wpadło mi kilka modeli:

Yamaha FZ6 N - spoko motorek, bardzo ładny ale przydało by się trochę więcej mocy niż 100km. No i nie wiadomo jak to by wyglądało z wielkością motocykla w porównaniu ze mną.

Yamaha FZ1 N - świetny sprzęt, ale obawiam się, że niestety nie na moją kieszeń. Do 15tyś nic takiego nie znalazłem na allegro.

Suzuki SV 1000 N - Coś pięknego, jest moc ale zastanawiam się czy V-ka to nie za szybko jak na drugi motor? Czym będę jeździł jak mi się ona znudzi? :P

Suzuki GSR 600 N - srzęcik ładny, ale odczucia mam takie jak przy FZ6.

Bandit 1200 N '06 - ewentualnie można by się zastanowić nad opcją bez zdrady naszego związku z pbc :P Tylko czy ja wiem czy on jest aż tak dużo większy od 600?

Reszta motorków niestety nie podoba mi się mimo to, że są nakedami.

Coś jeszcze możecie podpowiedzieć? :)

Cleaner rozwaliłeś mnie tym tłumaczeniem z ang na pl :D

Zuluss najpierw musi mi się bandziorek sprzedać, dopiero wtedy będę myślał na poważnie o nowym. :)

Majki nie wazne co kupisz, Tolinka i mnie i tak nie dogonisz wiec o tym zapomnij odrazu, jak ja sprzedam swojego to bierzemy jakies fajne V i bedziemy mieli wyj****e. Sv 1000 jak najbardziej mi pasuje. A moze TL1000 tylko ze to juz zabudowane jest. Mi juz ochota na kawe z1000 przeszla choc i tak uwazal ze jest piekielnie piekna i pewnie tez fajnie jedzie. A moze Aprille Rsv 1000 ? :D

• Upvote 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.