Skocz do zawartości

Jakie Moto?

Majki
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

najpierw piszesz, że ma być coś dużego, a później wymieniasz FZ6N i GSR :huh:

jak dla mnie to Ty po prostu szukasz czegoś mocniejszego, a nie większego :P

Też jeździłem XJR 1200 piękny silny i wygodny sprzęt na prawdę polecam kumpel na swojej zrobił ponad 150000 i chodzi jak zegarek.

Problem w tym, że gsx 1400 ani xjr 1300 ani cb 1300 itp mi się nie podobają (wyglądają bardzo podobnie). Chciałbym kupic motor który będzie mi się podobał, a nie taki że gdy na niego spojrzę to będę sobie pluł w borodę ;)

Krakus ma byc coś dużego, mocnego i ładnego :) FZ6N i GSR komentowałem już wcześniej, że bardzo mi się podobają ale obawiam się, że mogą byc ciut przymałe :)

Problem w tym, że gsx 1400 ani xjr 1300 ani cb 1300 itp mi się nie podobają (wyglądają bardzo podobnie). Chciałbym kupic motor który będzie mi się podobał, a nie taki że gdy na niego spojrzę to będę sobie pluł w borodę ;)

Krakus ma byc coś dużego, mocnego i ładnego :) FZ6N i GSR komentowałem już wcześniej, że bardzo mi się podobają ale obawiam się, że mogą byc ciut przymałe :)

To jak ma być duży, mocny i ładny to proponuję FZ1 w wersji S lub N.

Chociaż jak Ty taki wielki drab jesteś to na każdym moto będziesz wyglądał jak na BMX-ie :-)

Pzdr

Mike

FZ1 wcale nie jest duża, w ogóle Fazery nie są duże. Motorki typu B12, XJR, CB1300 GSX1400 to big-biki, czyli sprzęty dla prawdziwych mężczyzn, a nie jakieś tam lalusiowate gsr'y więc zdecyduj się czego szukasz ;)

Tylko czy ja wiem czy on jest aż tak dużo większy od 600?

Jest cięższy i chyba nic poza tym.

no a ta SV 1000? nie będzie większa?

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Różnica w gabarytach jest między motocyklami do 500 a powyżej 600 .Między 600 a litrówkami nie ma dużej różnicy jeśli chodzi o gabaryty (Jeśli chodzi np o b12 i b6 to są one zrobione na tej samej ramie i maja zbliżone a raczej te same wymiary). Podobnie jest z większością motocykli. Są one produkowane na jedną miarę :)

Różnica w gabarytach jest między motocyklami do 500 a powyżej 600 .Między 600 a litrówkami nie ma dużej różnicy jeśli chodzi o gabaryty (Jeśli chodzi np o b12 i b6 to są one zrobione na tej samej ramie i maja zbliżone a raczej te same wymiary). Podobnie jest z większością motocykli. Są one produkowane na jedną miarę :)

pozostaje zatem kupić czopera :D :D

ta jak mowisz . rama ta sama.

Majki ciezko ci dogodzic tyle motocykli wymienionych tyle ludzi zatrudnionych do doradzanai a ty jeszcze krecisz nosem,. zostan przy bandziorze 600 ewentualnie wymien na 1200 i bedzie spokoj

A powiedzcie mi na jaki parametr techniczny patrzeć głównie jeśli chodzi o wielkość motoru dla mnie? Na wysokość siodła i rozstaw osi?

Bo generalnie trochę poszperałem i wygląda to tak:

Nazwa/wysokość siodła/rozstaw osi

SV 1000 - 800mm/1430mm

FZ1 - 815mm/ 1460mm

FZ6 - 790mm/ 1415mm

Bandit 600 - 790mm/ 1430mm

Bandit 1200 - 790mm/1430mm

GSR 600 - 785mm/ 1440mm

Z 1000 - 820mm/ 1445mm

Czyli generalnie różnica 3cm między najwyżej usytuowanym siodłem a najniżej.

Sprawdzałem też gsx 1400, xjr 1300, cb 1300 i wygląda to wszystko bardzo podobnie jeśli chodzi o te parametry.

Edytowane przez Majki

Myślę, że bez wsiąścia na każdy z w/w modeli się nie obejdzie M.

Myślę, że bez wsiąścia na każdy z w/w modeli się nie obejdzie M.

siodlo siodlem z podnozki mozesz miec roznie rozmieszczone.

siodlo siodlem z podnozki mozesz miec roznie rozmieszczone.

ale on jak stoi na światłach to dotyka kolanami lusterek :lol:

ha ha ha ;) to nie moja wina, że przez przypadek ustawiłem się w kolejce po wzrost :D

Jak juz tu Yamahe MT1 ktos proponowal to ja podaje taka LOKOMOTYWE:

c4a07fcb5db45e73m.jpg

Intruder 1800 B)

A co do wzrostu-ja mam 190cm i czuje sie swietnie na Bandicie. Nie czepiaj sie tak tego wzrostu. Polecam wsiasc na Horneta 600 wtedy zobaczysz jaki bandzior jest duuuuzy :)

Majki...no prosze Cie...aż taki gigantos to nie jesteś...w zasadzie to jestesmy mniej wiecej porównywalni...i fakt...bandit jest taki "w sam raz z lekką nutką że za mały"....kupisz giganta żeby nie wyglądać jak na motorynce to będzie Ci się cięzko jeździć....tak jak mówili....rozmiar zostaw w spokoju...no może ciut większy...tylko weź sobie coś powyżej litra jak już się tak uparłeś na power...

Co do tego jak wygladasz na motorze to nie ma takiego znaczenie rozstaw osi i wysokosc, bo jak sam zauwazyles roznice sa niewielkie.

Moim pozycja jaka zajmujesz na motorze i kształ, linia samego motoru maja tutaj duzo wieksze znaczenie.

Inaczej sie siedzi/lezy na plastikowym przecinaku, gdzie brzuchem czepiasz o bak, a inaczej na banditce.

Znaczenie maja rowniez gabaryty oraz linie zbiornika, zadupka, a takze wysokosc kierownicy.

Najlepiej poprzymiezaj sie do roznych modeli, zobacz na czym dobrze sie siedzi i wyglada (wez jakiegos pomocnika obserwatora) a pozniej tego szukaj.

Bo tak samymi zdjeciami i nazwami modeli to Ci nie dogodzimy.

Ot i takie male wystapienie :P

majki mam dla ciebie propozycje...duze kółka ma jak na pralke

honda-shf125i.jpg

Edytowane przez wojtecki

Możesz też zrobić taki myk że wbij sobie na alledrogo....wklep oferty z wrocka...pojedź..pooglądaj..przymierz się...przejedź sie...a potem grzecznie podziękuj i powiedz że jednak nie tego szukasz...zrób tak pare razy to może w końcu znajdziesz moto które Ci leży...to potem mozna polowac na dobry egzemplarz...

A ja mam pytanie?

Kto wam powiedział że rama w małym i dużym Dziorku jest taka sama ?

Jeżeli biega o artykuł w motocyklu to tam jest babol.One się różnią.1200 jest grubsza.

Albo ja znowu zwidy miałem.Ale na 99% są rożne.

Pewnie że są różne, ale gabarytowo Ja nie czuję różnicy.

Zobacz to - jest naked - na pewno nie będziesz czuł się na nim duży i wielkość odpowiednia :rolleyes:

1178381.jpg

:P:lol:

chyba że chcesz lasek dużo wozić to może to?

german-tank-bike_28.jpg

nie bierz tego sobie do serca ;) - ale sprzęty fajne co?

Edytowane przez Jocker

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.