Skocz do zawartości

Świece Zapłonowe Bandit 98'

Slawula9
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Przewertowałem już całe forum i jest dużo pokrewnych tematów jednakże nadal mam wątpliwości . Nadeszła wymiana świec w moim Dziorku i waham się między NGK CR9EK ,a DENSO U27ETR . Naczytałem się mitów po forach na temat NGK i ponoć dużo podróbek krąży i ogólnie Denso lepsze jakością i ceną (20zł/szt.). Na stronie Intercars Ngk są tańsze http://intermotors.pl/product-pol-29251-swieca-zaplonowa-NGK-cr9ek.htmli droższe http://intermotors.pl/product-pol-29329-swieca-zaplonowa-NGK-cr9ek.html ,tak samo na allegro ten sam model świecy różni się sporo ceną .Czyżby mam do czynienia z podróbką i "niby" oryginałem ?Dodam jeszcze ,że nie chcę na razie inwestować w irydowe. Oczywiście wiem ,że świecę trzeba odpowiednio wygrzać . Mam jeszcze jedno pytanie : Zabieram się do czyszczenia i synchronizacji gaźników .Świece wymienić przed regulacją czy po?

Edytowane przez Slawula9

Bierz Denso, myślę że się niezwiedziesz, w aucie mam i jeżdżą już x sezon z kolei. Do NGK jestem osobiście uprzedzony, stosowałem je w motocyklach i motorowerach do 2011 roku. Później niestety trafiłem na partię złych świec i były z nimi problemy. Nie podawały iskry jak należy itd. Choć ostatnio w bandziorze wylądowały właśnie NGK i jeszcze jest ok. 

Ja miałem irydówki Denso później kupiłem na allegro irydówki NGK i  jest ok, żadnych problemów itp.

Na stronie NGK do bandziora maja iść cr9ek 4548

https://www.ngk.de/nc/pl/sonderseiten/wyszukiwarka/produktfinder/////CR9EK//

Edytowane przez baldhead

Powiem na swoim przykładzie że miałem irydowe NGK i wymiękły po 12 miesiącach, teraz mam zwykłe i się trzymają

Zaryzykuje z tymi Denso bo coraz więcej osób mówi ,że odkąd Ngk przeniosło produkcję do Francji to już nie to samo .Zależy jak się komu trafi

Ngk maja byc made in japan wszystkie inne to scierwo

Świece dzisiaj doszły i zamontowałem je od razu ,silnik chodzi jakby równiej . Na początku Bandzior zbytnio nie chciał na nich zapalić ,kręciłem go z 30s . Oczywiście jak odpalił nie gasiłem silnika od razu tylko wygrzałem je . Zobaczymy czy będą coś wartać . Dziękuję za pomoc

Ja wybrałem irydowe NGK zwracająć uwagę na wartość cieplną świecy czyli z jaką temapraturą działa świeca. Jest to dość ważny parametr.

Z opini wielu zmotoryzowanych wynika, że DENSO to zdecydowanie lepszy wybór niż NGk. Nie wiem, nie mam porównania. 

Niebawem przed synchro przepustnic założę moje irydówki i przepalę. Liczę na lepszą pracę silnika :D.

Dam znać o efektach :).

iskra.a nie przereklamowany szajs.denso ok.

iskra.a nie przereklamowany szajs.denso ok.

Bądź tak miły i pisz zgodnie z polskimi zasadami pisowni, bo chyba nie jedyny mam problem ze zrozumieniem Twoich postów.

A wracają do tematu, to zamierzam zainwestować w irydówki no i póki co, to skłaniam się ku firmie Denso.

Też się zastanawiam nad irydówkami. Jeśli chodzi o denso, to które konkretnie mają być do 650 olejaka?

EDIT: znalazłem  takie... Denso IU24A niby do GSF650 05-06 . Będą dobre?

Edytowane przez dynaxx

W katalogu sprawdź, sprzedawcy zapytaj :) Tu Ci ktoś źle sprawdzi i będzie problem :)