Skocz do zawartości

Poszukiwania Nowego Bandyty

arka3
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytanko, czy da się jeszcze w gdzieś w Polsce dostać nowego Bandita 650S. Nie musi być to koniecznie 2015 rok, może być stojak, byle bez przebiegu i z ABS

Jeszcze jesienią widziałem takie oferty rozsiane po Polsce, ale teraz cisza jak makiem zasiał. Nawet nie wiem gdzie z tym uderzyć. Niestety jesienią nie miałem jeszcze odpowiednich funduszy...

Chciałbym coś nowego, po przejrzeniu ofert wielkiej trójki nie znalazłem niczego odpowiedniego dla siebie w cenie do 30tys.

Czemu nie 1250? Nie odczujesz zadnej roznicy i bedziesz sie wqrwial po tygodniu. Dzwon po najwiekszych salonach w pl czasami cos sie trafi chociaz stojaki ostatnio sa brane jak tylko sie pojawia, chyba coraz lepiej sie robi w kraju bo coraz wiecej nowych maszyn sie sprzedaje :)

Edytowane przez Cirus

Mam w tej chwili 600 i mi spokojnie wystarcza, tak więc 650 będzie idealne do moich spokojnych podróży. (nie mam nagonki na zapier...e :) Druga sprawa to 1250 wyceniane jest na minimum 35500zł to trochę przekracza mój budżet. Na jesieni widziałem nowe 650-tki po 27500zł...

Najgorsze dla mnie jest to że zniknęły z rynku tanie i fajne motocykle. Honda ma tylko serię NC która do mnie nie przemawia, Yamaha MT-07 gdzie plecaczek nie ma gdzie tyłka posadzić. O ofercie Kawy to nawet nie wspominam. Jest oczywiście osiołek Versys 650 i Vstrom ale ich 60KM do mnie nie przemawia. Bandit 650 był dla mnie spasowany na ulał, 80 koników wystarczało, szeroka kanapa i sprawdzona mechanika. A teraz był i znikł....:(

Są oczywiście większe i fajne sprzęty jak VFR800 ale nie mam tyle kasy....

Edytowane przez arka3

Czemu nie roczny dwuletni ale jezdzony? ??

Takie stojaki to yez ryzyko sparcialych gum itp.

zostaje tylko dzwonić po serwisach

Pozostaje uzbroic sie w cierpliwosc i dzwonic po salonach :)

Jedynie jak piszą przedmówcy dzwonić - często dealerzy mają na stanie demówki / testowe motocykle które nie koniecznie są dostępne od ręki, ale np. będą do kupienia za niedługi czas. Nie warto też się upierać na nowe moto, takie demo mają b. niski przebieg no i z pewnością są serwisowane na bieżąco i bez kombinacji, a cena niższa. Nie wiem jak Suzuki konkretnie, ale dealerzy wielu marek mają wewnętrzny podgląd na stany pojazdów innych dealerów - wtedy wystarczyłby Ci jeden telefon i dowiedziałbyś się wszystkiego ;)

Rocznych czy 2 letnich nie ma praktycznie nigdzie (tak wiem, martwy sezon). Zresztą spadek wartości dobrego motocykla jest nie wielki (nikt nie odda za połowę wartości 2-latka), a ryzyko w zakupie używki jednak większe niż nowego.

Będę od jutra dzwonił po dealerach.

gdy ja kupowałem bertę2 - miałem 2 letni poślizg 2010 kupowany w 2012 (wcześniej miałem 2010 kupowany w 2011)

nie wszystkie moto mają w bazie tzn że mogą sprawdzić.

mogli mi podać co jest w którym salonie ale np egzemplarz z gorzowa wlkp był już "na stanie dilera" i wyglądał w systemie jako sprzedany

Spróbuj w Union Moto z Raszyna,mają swoją stronę w necie.

Oni są niezależnym importerem,firma jest na rynku od wielu lat,

ściągają motocykle Suzuki (ale nie tylko ) z europejskiej centrali.

Ceny mają dobre,niestety gwarancja też jest europejska,nie honorowana

w polskich serwisach,ale koszty gwarancyjne pokrywa Union Moto,

lub przeglądy można robić w Raszynie,bo mają swój serwis.

Znam ludzi ,którzy kupowali tam moto i wszystko było o'k,

Ja głowy,za tą ostatnią informację,nie dam.

Jak na razie z nowych Banditów to mają tylko zeszłoroczne 12.5 w cenie 35900zł więc żadna rewelacja.

Ale ktoś tutaj (nie będę pokazywał palcami :) namówił mnie na 12,5. Więc teraz siedzę i przeglądam oferty używanych. Niestety małżonka nie zgodzi się na wydanie takiej kasy na używany, więc w rachubę wchodzą tylko takie do max 20k.... . Ale zgoda jest :)))

W związku z tym,ze dziś zaliczkowałem hajkę to mój gsx 1250 fa będzie do wzięcia w marcu.

Pewnie by wyszło trochę ponad Twój limit ale moje moto pochodzi z salonu w Polsce,

i jest znane forumowiczom .

U mnie założenie było takie że kupuję nowy salonowy, przy czym część biorę w leasing. Jednak w nowych nic nie ma ciekawego do turystyki (w kasie jaką dysponuję), a mój kumpel i mechanik zarazem też namawia mnie na coś większego to padło na B12,5

Niestety tutaj budżet jest już mocno okrojony do max 20k i to niestety z pakietem startowym. Tego nie przeskoczę bo musiałbym się chyba do firmy na kanapę wynieść :(

Szukam więc coś z roczników 2007-2009. Zaraz wrzucę parę do oceny w odpowiednim dziale.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.