Skocz do zawartości

Norwegia 2010 Fotorelacja

Gość Snejk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wlasnie wrocilismy z wycieczki po norwegii, duzo trzeba by bylo pisac, tak po krotce wyprawa bardzo udana, towarzystwo super, zwiedzilismy prawie wszystkie atrakcje turystyczne srodkowej i poludniowej norwegii, pogoda kiepska 70% w deszczu wysoko w gorach zdazaly sie nawet opady sniegu ale i tak bylo super, asfalt bardzo przyczepny pirelli diablo stada trzymaly zajebiscie nawet na mokrym, piekne trasy motocyklowe praktycznie co chwile zakrety w prawo w lewo i agraweczki, bandzior spisal sie super , zero problemow. Zrobilismy okolo 4.000 km zdjecia do obejrzenia tu pod tym linkiem.

Norwegia 2010 - Picasaweb

Norwegia 2010 - Youtube

Uczestnicy wyprawy: Ola - plecaczek , Jacek - Honda VFR, Jurek - Africa Twin, Snejk - Suzuki Bandit, Zombi - Honda Transalp.

Ps. W przyszlym roku planuje zaliczyc nordkapp i lofoty, jakby ktos byl chetny to zapraszam.

Pozdrawiam

Edytowane przez Snejk
  • Upvote 1

Zdjęcia obejrzałem. Są super! Jakie tam ceny, jacy ludzie, jakieś ciekawostki, ile dni w drodze, jaki koszt wyprawy, dobry mają browar :D ? Dalej no Snejk wysil się trochę :D!

Edytowane przez paluch

Witam

piękne foty z wyprawy, chyle czoła przed tobą i współpodróżnikami ładny dystans

ja z kumplem w sobotę mamy odjazd do chorwacji

Pozdrawiam

Pełen szacun za wyprawę w tak męczących warunkach (deszcz przy takich zakrętach musi być deprymujący;)

Jak możesz to podaj szacunkowe info co do kosztów wyprawy :)

o w mordę :) mistrzostwo ... dla mnie bomba... może next jer :)

Paliwo dosyc drogie 13 NOK za litr ok 7 zl, jak sie jedzie w wiecej osob to oplaca sie wynajac domek tzw. Hytte w cenie od 300-500 NOK na 5 osob wychodzilo po 50 zl za dobe, jedzenie dosyc drogie, warto wziasc ze soba z polski, piwo ok 35 NOK za puszke, czeste przejazdy promami ok 50 NOK, wrazenia z podrozy mimo kiepskiej pogody niesamowite, w sumie wyszlo mi ok 3000 zl wliczajac prom z Gdyni do Karlskrony 430 zl w dwie strony. Drogi, tunele, wjazdy do miast dla motocykli bezplatne, to bylo mile :)

Pozdrawiam

Edytowane przez Snejk

byłeś w okolicy stavanger?

No ja teraz bede mial breloczek polish bandit crew, wlasnie doszedl :)

zegar, samego Stavanger nie zwiedzilismy z braku czasu, plan byl ambitny tylko 10 dni, ale przejezdzalismy obok kierujac sie na Preikostolen.

Edytowane przez Snejk

Pięknie, dla takich chwil warto żyć B) .

Zdjęcia piękne i na pewno będą z takiej wyprawy niezapomniane wspomnienia :) Coś wspaniałego też bym się chciał kiedyś wybrać w podobną podróż, gratulacje :)

właśnie... trochę późno, ale w Stavanger mam kilku znajomych, wikt i opierunek zapewniony... to tak na przyszłość...

Super wyjazd, zdjęcia również !!!

Gratuluje odwagi i uporu !!!

pozdrawiam

właśnie... trochę późno, ale w Stavanger mam kilku znajomych, wikt i opierunek zapewniony... to tak na przyszłość...

Z tymi znajomymi to różnie bywa. Gościu, który nazywa mnie swoim najlepszym przyjacielem, na dwa tygodnie przed wizyta stwierdził, że lepiej jak spotkamy się w Polsce niż u niego i to tak bez powodu.. a wcześniej pytałem się z 10 razy czy na pewno i w ogóle czy nie problem itd. no i tak oczywiście przejeżdżaj, zapraszam itd. Więc podchodzę sceptycznie do takich kontaktów.. - to tak na marginesie.

Z tymi znajomymi to różnie bywa. Gościu, który nazywa mnie swoim najlepszym przyjacielem, na dwa tygodnie przed wizyta stwierdził, że lepiej jak spotkamy się w Polsce niż u niego i to tak bez powodu.. a wcześniej pytałem się z 10 razy czy na pewno i w ogóle czy nie problem itd. no i tak oczywiście przejeżdżaj, zapraszam itd. Więc podchodzę sceptycznie do takich kontaktów.. - to tak na marginesie.

no Ty miałeś przykład na własnej skórze.... mnie jeszcze nikt nie zawiódł....

aby od tematu nie odbiegać... w tych rejonach zawsze można liczyć na pomoc...

Tak wogule to mielismy taki przypadek ze w Africe padlo lozysko w tylnym kole, niedziela godzina ok 20, kicha totalna podjezdzamy do warsztatu gdzie staly jakies traktory ktory mijalismy ok 5 km wczesniej, gadka po angielsku czy maja takie lozysko, okazalo sie ze gosciu ktory tam pracowal odpowiada nam po polsku, pracowal tam polak, bieze lozysko z polki i w 30 minut motor znow nadaje sie do jazdy, umawiamy sie z kolesiem u nas na campingu a ze mielismy jeszcze gorzale z polski milo spedzamy czas do pozna w nocy, okazuje sie ze jest ok 1 w nocy a jasno jak w dzien, takze na polakow w norwegii tez mozna liczyc :)

HEhe - najlepiej liczyć na obcych oraz na bratnie dusze na obczyźnie. Dobrze jest znać trochę język kraju do którego się jedzie. To tyle zrzędzenia .. Sam Nordkap mi się marzy też. Przy tej okazji chciałbym zjechać trochę Finlandii, bo mam sentyment do tego kraju. Może w przyszłym roku lub później wyda, czas pokaże :P

Jak w przyszlym roku to ja sie pisze, litwa, lotwa, estonia, finlandia, norwegia,szwecja.

Pozdrawiam

pewnie jakieś 2 tygodznie...

Piękne zdjęcia, pozazdrościć wyprawy...

Super fotki - pozazdrościć tylko.

A to zdjęcie

IMG_5187.JPG

pasuje mi do opisu: WORK - this why you do it

• 2 weeks later...