Skocz do zawartości

Xiaomi Yi

Walle
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

od siebie dodam, że żadne z tych kamerek( gopro również) nie posiadają stabilizacji obrazu, stąd drgania zazwyczaj będą się pojawiały, a próba ich wyeliminowania, czy to edytorem youtube, czy programami typu premiere vegas itp, będą właśnie dawały efekt pływania. 

Im więcej fps, tym efekt drgań będzie bardziej wzmożony.

A powiedzcie mi czy xiaomi albo sjcam posiadają funkcję rejestratora samochodowego? tzn czy potrafią się włączyć kiedy dostaną napięcie i zacząć od razu nagrywać - bez naciskania żadnych przycisków? oraz czy mają możliwość nagrywania w pętli.

Chciałem do samochodu założyć starą GoPro, ale niestety bez tych funkcji nie będzie do tego celu użyteczna.

• Upvote 1

Xiaomi nie ma opcji samowłaczenia.Nagrywanie w pętli po wgraniu najnowszego softu jest.

Do pełni szczęścia z YI polecam ustawić ostrość poprzez rozebranie jej, wtedy wymiata. Będę w domu to pokaże różnice

Sent from my iPhone using Tapatalk

obi chcesz mi sprzet ustawic?

jak bedziemy  w poblizu to nie mam nic przeciwko, prosta robota. opisalem ja tu.

bardzo wygodnie ustawia sie ostrosc za pomoca telewizora FHD i wyjscia hdmi w kamerce. 5 sekund operacja zajmuje

a taka jest roznica. jutro moze tez wrzuce na YT filmik przed i po na tej samej drodze.

tsLfjIy.jpg

Edytowane przez obiezyswiat

Tak się przez chwilę pojawił temat sjcam 4000, właśnie przedchwilą zaktualizwałem sobie kamerkę do najnowszego softu 1.2 i pojawiła się nowość względem tego co miałem w oryginale czyli wersji 1.0.

Chodzi tu o tryb FOV czyli wybór pola widzenia, teraz można sobie wybrać oprócz standardowego szerokiego, pole średnie oraz wąskie. Z opcji nowych które zauważyłem jest możliwość wyboru "znaku wodnego" na nagraniu oraz opcja Underwater Mode którą użyłem przez chwilkę i zauważyłem dużo cieplejsze kolory. Jutro w dzień postaram się posprawdzać te kąty pola widzenia.

• 3 weeks later...

@Walle, mógłbyś podać linka do sprzedawcy, u którego kupiłeś? Powoli dojrzewam się do kupna i chciałbym kupić u jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy.

Koszt: 147 euro + 144zł cło. ( niestety miałem pecha)

A nie VAT? Przynajmniej tak mi wychodzi z przeliczenia? Z tego co znalazłem na sieci, cło liczą od zakupów powyżej 150 ojro.

Edytowane przez kitza

@Walle, mógłbyś podać linka do sprzedawcy, u którego kupiłeś? Powoli dojrzewam się do kupna i chciałbym kupić u jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy.

A nie VAT? Przynajmniej tak mi wychodzi z przeliczenia? Z tego co znalazłem na sieci, cło liczą od zakupów powyżej 150 ojro.

poszukam i Ci wysle namiary.

No wlasnie u mnie bylo cło bo:

- na przesylce bylo napisane "GIFT" - wiec niby jako "nie handlowa"

- duzy rozmiar paczki i waga lekko ponad 0,5kg (do 0,5kg ponoc nie zwracaja uwagi) i teraz uzasadnienie: wartosc przesylki zostala wyceniona na wiecej niz zadeklarowalem ( napisalem zgodnie z prawda co jest w srodku i wyslalem screenshota z aukcji + potwierdzenie z banku) - bylo 147Euro, a wycenili ze jest powyzej 150.   ( do 150 euro normalnie bez cla,   vatu nie ma chyba do okolo 40euro ). fakt faktem ze kupowalem na przecenie - normalnie moj zestaw cos kolo 160 euro kosztowal.

Wiec w moim wypadku nie dali mi vatu ale oclili. (co jest dziwne troche dla mnie, bo ja wysylam im ze kamera kupiona na aukcji i na tej podstawie walneli clo, ale juz vatu nie  bo "gift" )  - takie info dostalem w odpowiedzi na zapytanie o koszty jakie poniose przy odbiorze paczki.

Przy okazji moja rada: jesli kupujecie cos takiego - zestaw z duza iloscia akcesoriow, poproscie zeby wysylali w kilku mniejszych przesylkach. wtedy ponoc sie nie przyczepiaja w ogole. 

• 3 months later...

Dodam trochę wsadu.

NA YT jest kanał ze szczegółową recenzją Xiaomi i SJ.

Linki:

i

(... not the youtube downsampled lower bitrate, blocky, blurry version...)

i kilku innych kamer niedostępnych w oficjalnych dystrubucjach.