Skocz do zawartości

Uwaga Mina !

misiek1986
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdzie nie napisał, że motocykl bezwypadkowy.

Ale fajnie, że ostrzegasz.

zmienił opis na nieuszkodzony po kontakcie. 

Jednak po kolejnym kontakcie przez podstawioną osobę zaczyna się kręcenie i nie informowanie o wcześniejszym stanie motocykla

A myslalel ze tylko za komuny donoszono na EMO

Zawracanie dupy. I pompowanie problemu. Malo to piwypadkowych na necie. I co z tego ??? Prosty .prosty naprawiony poprawnie. Jezdzi. Z cena jesli ktos dalej zainteresowany. Mozna cos zrobic.. To tylko.motor Polska sama kupila uzywane F 16

(...) To tylko.motor Polska sama kupila uzywane F 16

owszem - po zatajonym dzwonie.

tu nie chodzi o to czy sprzęt był rozbity tylko o to że zatajany jest ten fakt.

nie ma okazji u handlarzy, niska cena nie istnieje

okazja to może się zdarzyć od osoby prywatnej która nagle musi sprzedać i zejdzie z ceny.

osoba kupująca ma prawo wiedzieć co kupuje i do niej należy prawo ustalenie czy chce zapłacić żądaną kwotę.

tak jawne oszustwo, gdzie sprzęt jest kupowany przez handlarza jako wrak i sprzedawany jako po naprawie ślimaka i chłodnicy powinno być karalne na równi z próbą oszukania urzędu skarbowego. wysokie kary wyczyściłyby sytuację

Kupując chleb oczekujesz w środku chleba a nie brudnych skarpetek.

I nie jest to zawracanie dupy "bo takich jest wiele". Kupisz takowy, przejedziesz się, przestaniesz pierdzielić.

edit:

w Gliwicach była sytuacja gdzie w salonie dejewoo gościu kupił nowe auto które miało malowany błotnik i drzwi (bo się komuś "zaczepiło")

rozumiem że Tobie by to nie przeszkadzało gdyby na Ciebie trafiło

Edytowane przez syku
  • Upvote 3
  • Downvote 1

Duzo nowych np.aut jest poprawiana .przy transporcie sie uszkadzaja. Klienci nawet nie wiedza. Szwagier robil w aso kiedys. A juz to.jak w wala na przegladach gwarancyjnych robia . Nie bede pisal.

Syku plus poszedł -oszustów trzeba tępić i tyle w temacie

Duzo nowych np.aut jest poprawiana .przy transporcie sie uszkadzaja. Klienci nawet nie wiedza. Szwagier robil w aso kiedys. A juz to.jak w wala na przegladach gwarancyjnych robia . Nie bede pisal.

To może Twój SV, że taki bulwers?

Owszem - robią w wała, sprzedają nówki sztuki z małym przebiegiem i bezwypadkowe, na serwisach dolewają oleju zamiast go wymienić bo nauczyli ich tego klienci. Wystaw samochód 15 letni, napisz że powypadkowy, podaj przebieg 400tys, nikt nie zadzwoni. Daj to samo, tylko 5 tys. drożej i napisz że ma 180 tys, bezwypadkowy, i w ogóle dziadek tylko do babki do sanatorium nim jeżdził i nagle każdemu się podoba, każdy zachwycony jakie piękne auto kupił. 

Czasem nie ma co robić afery, ale jak ktoś kłamie w żywe oczy, albo robi taki przeszczep, że sam się boi na nim jechać to trochę nie tak. ALE TO WSZYSTKO PRZEZ ZAPOTRZEBOWANIE RYNKU NA SUPER IDEALNE OKAZJE ZA PÓŁ CENY.

btw. ostatnio byłem oglądać samochód, u handlarza, okazało się, że ulepiony i nie warto, ale na moje konkretne pytanie gość odpowiedział : "co Ci będę pierdolił - było to, to i to, zmieniłem to i to." - i mimo, że okazało się, że nawet nie oglądałem aż tak dokładnie tego samochodu, to przynajmniej wiedziałem, że koleś nie próbuje robić ze mnie debila albo nie wmawia mi, że białe jest czarne. 

• Upvote 1

a ja powiem tak w tamtym roku kolega sprzedawał ktm 990 moto bez wypadkowe bez wkładu finansowego  z tym że nie picowane plakiem ani innymi środkami cena średnio rynkowa i przyjeżdża pan ze stolicy i po gadce słyszę że już nie pasuje (  za mało błyszczące plastiki)  takie miałem wrażenie  i że od razu moto do serwisu na przegląd za 2 tyś a gdzieś na śląsku jest tańszy i ładniejszy . ch.... mnie strzela na takie sytuacje i takich ludzi . a wiem z autopsji że najgorszy kondon byle ładny z wierzchu silnik chemią odpowiednią pociągnięty i błyszczący kolektory jak by dopiero z salonu wyjechał telefony będą się urywały tylko po jakimś czasie rdza na spawach w ramie wychodzi !

Dokładnie ludzie sami sobie trochę wypracowali to że każdy chce bezwyoadkowa igłę 15 letnia z znikomy przebiegiem jest popyt jest podaż, bo tak jak darekb1 kto by chciał 20 letniego sprzeta nie daj Bóg z przebiegiem powyżej 50 tys a jak już coś było naprawiane to nie sprzedawalne się robi.a jak ktoś jest pewny swojego sprzętu szczerze napiszę co dolega co było i da cenę troszkę wyższa to nawet telefon nie zadzwoni bo przecież tyle igieł tańszych z "mniejszym" przebiegiem. Pamiętam jak swojego gs500 sprzedawałem w najniższej wtedy cenie jaka była wtedy na portalach za sprawne moto za 2 tys zł a był naprawdę w niezlym stanie ale szczerze mówiłem co robiłem w nim i co dolega co przydało by się zrobić to jakaś tragedia ludzie chcieli żeby w tych pieniądzach był jak z salonu. Dla tego nie lubię sprzedawać ani kupować czegokolwiek ;)

Wszystko jest kwestią ceny. Nie ma się co czarować, dobre, zadbane moto nie będzie tanie bo nikt normalny nie odda go za bezcen, a wszystkie niby okazje należy omijać szerokim łukiem. Ale Polacy są biednym narodem, mało kogo stać aby kupić nowy pojazd a kupując używkę za często nie małe pieniądze, w stosunku do zarobków, każdy chce kupić jak najlepszy sprzęt i stąd szukanie okazji. Nie ma się co czarować, proste porównanie, Niemiec zarobi 2tys euro i nowy bandit kosztuje 8 tys euro, polak zarobi 3tys zł, nowy bandit kosztuje 40tys zł. Przykre :/

• Upvote 2

Z tymi cenami to też różnie. Widziałem mega ulepy z wywindowaną na maksa ceną. Ot niby taka igła.

• 3 months later...

UWAGA MINA CZARNY BÓR ! Wałbrzyskie 

ihost_1496000729__bandit_borowno.jpg

link do aukcji ! http://allegro.pl/motocykl-suzuki-bandit-1250sa-gsf-i6822831911.html#thumb/1

Byłem dziś oglądać z jednym forumowiczem 

A więc tak ! 

Malowany bak i czacha 

Opony do wywalenia ! 

Kosz sprzęgłowy to tak nawalał przy tym wedechu ( armagedon ) 

Skrzywiony stelaż różnicą według chłodnicy (stronami ) około 2 cm ! 

Uszczelka pokrywy zaworowej władowana na przezroczysty sylikon 

Odpryski farby na silniku 

Lewy dekiel poszpachlowany i pomalowany wszystko popękało !

Moto do regulacji zaworów na 100% nie wspominając o synchronizacji przepustnic 

A teraz takie rarytasy spawana rama na ogonie 

Rama w 2 kolorach 

Zmarnowany cały dzień zrobione 500 km 

Motocykl forumowy  ! 

Fote dodałem z uwagi aukcji która kończy sie !

Dziękuję za uwage pozdrawiam :drunk:  

Edit: zrezygnowaliśmy z jazdy testowej

Zmarnowany cały dzień zrobione 500 km 

Motocykl forumowy  ! Sorki za szczerość ale sam się dowiedziałeś co masz

Fote dodałem z uwagi aukcji która kończy sie !

Dziękuję za uwage pozdrawiam :drunk:  

Edit: zrezygnowaliśmy z jazdy testowej 

czyja to perełka?

Marian, ogloszenie wisi w niepuszczonych u nas :)

hmm

Marian, ogloszenie wisi w niepuszczonych u nas :)

no dobra  ;) ale to nie dziś napięty mam czas ostatnio , musze się wczytać w te rarytasy :p:

Jak właściciel chce za tego 16 tys to ja chyba będę musiał wystawić swój kiedyś za 30 tys. Poza tym 500 km to sie nie jeździ po okazje ( wiem z autopsji bo sam kilka podróży do nikad zrobiłem. Inna rzecz ze jak koleś sie dowiedział ze koledzy z forum do niego jadą to powinien uczciwie ostrzec.

a potem te pretensje dlaczego moderator nie puścił ogłoszenia na PBC...eeehhh :)

Juz widze sam interweniowalem :lol:

tylko przy tej ilosci uciekl mi,

Ilm dokladnie okazja to jest w tej samej gminie a nie na drugim koncu kraju, no i nie o wszystkim musi wlasciciel wiedziec tak ze nie dokonca posadzalbym o zla wole.....

Ale dalsze posty prosze pisac w temacie MIN I GRUZOW.

• 4 months later...

UWAGA 

Ostatnio przeglądając olx'a natknąłem się na swojego Bandziora.

Bandziora który brał udział w kolizji i został ode mnie odkupiony przez jakiegoś młodego gościa. Mówił , ze moto kupuje do poskładania dla siebie. Jak się jednak okazało kupił na handel. Dość długo zajęło mu złożenie go do kupy.

Widać, że poleciał po taniości. Nie wymienił wygiętej i pękniętej felgi , ani opon. Nie chce nawet myśleć jak wyprostował lagi. Z tego co pamiętam , to moto miało pęknięty ogranicznik skrętu.

VIN. JS1CJ212100105037

Wklejam fotki jak wyglądał po wypadku:

https://drive.google.com/drive/folders/0B-tWYvZnkCgeOFZQNDFMZUNPZHM

https://drive.google.com/open?id=0B-tWYvZnkCgeMWxtejVhR0k0QmM

Link do obecnego ogłoszenia:

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-bandit-650-kat-a2-CID5-IDoJZDc.html#78a7141e77

Jeśli możecie, to rozpowszechnijcie jeszcze na jakiś forach  ;)

Edytowane przez canna09
  • Upvote 4

• 2 months later...

co prawda nie motocykl, ale chyba warte pokazania jak Janusze wystawiają ogłoszenia... 

https://www.otomoto.pl/oferta/jeep-grand-cherokee-srt-8-6-1-v8-hemi-4x4-ID6zlJio.html

no i teraz: gość pisze:

Samochód bezwypadkowy, zadbany, serwisowany (możliwość sprawdzenia auta w dowolnym serwisie), garażowany, stan idealny. Jeep z 2007 r., benzyna, 426 KM, automatyczna skrzynia biegów, napęd 4x4, czarny metalik. Mało używany, przebieg 112 000 km.

wystarczy oglądnąć zdjęcia żeby zauważyć : 

- wiszący przedni zderzak

- różne nakrętki w kołach oraz ich brak

- najlepsze : na zdjęciu widać przebieg 217475 

po rozmowie telefonicznej gościa zainteresowanego zakupem dowiedział się : 

- licznik jest w km a przebieg podał w milach (ściema z daleka)

- silnik faluje

- reduktor do naprawy

- 5000 urywa na starcie

- ale tak na prawdę nie zaprasza na oględziny bo jest w Norwegii :D

Mistrz tego tygodnia :)  

ktoś jeszcze nazwie taki samochód że jest zadbany, stan idealny serwisowany? Aha i gość nie zna tak naprawdę jego historii :)

Edytowane przez radzior

• 1 year later...

55525888_2201956169865033_49307621753891

Suzuki GSXR 750 k6

• Moto całe malowane.
  • Praktycznie każdy plastik klejony włóknem, wszystko pęka!
  • Brak mocowań owiewek, a każda z nich żyje własnym życiem.
  • Rzadko która jest spasowana.
  • Gdy kierownica jest prosto to koło ucieka ok 2 centymetry w prawo!!!!!!!!!!!!!!11111oneone!!
  • Brak oryginalnych śrubek.
  • Wygięty ogranicznik na ramie.
  • Lagi od 600 tki.
  • Brak klocków z przodu.
  • Opona przód śmietnik, tył DOT 2011 rok.
  • Moto upalane i katowane regularnie - wedle zapewnień właściciela
  • Właściciel sam się chwalił, że na koniec sezonu zawsze kończył gumę o czym świadczą kilogramy spalonej gumy na nadkolu.
  • Podczas jazdy moto ucieka cały czas na prawo.
  • Mocowanie chłodnicy spawane.
  • Brak korka do zbiorniczka wyrównawczego.
  • Jeden kluczyk.
  • Brak takich pierdół jak gumki pod bakiem ( te co opierają się o ramę), brak gumy dźwigni hamulca, brak ori setów tylnych,
  • brak gum które "łączą" wlot powietrza z ramą.
  • Krzywa osłona wentylatora.
  • Brak oleju w oczku, dopiero po przechyleniu motocykla pojawia się oliwa.

Ogólnie nie polecam . Chyba że za pieniądze rzędu 10-12 tysięcy, ale nie za prawie 17 000.

54257542_2201966143197369_80852965204982

54268495_2201966173197366_1738465760553954257536_2201966176530699_4570834359682054432917_2201966206530696_6562490800272354367049_2201966229864027_2091113533679855516207_2201966236530693_53679882355091

• Upvote 1

Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.