Skocz do zawartości

Bandit Gsf600S 2001 - Serwis Gaznikow? (Gdzie)

biernus
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dawno nie byłem aktywny na forum. Wstyd się przyznać ale w ubiegłym roku w siodle swojego bandziora zrobilem leciutko ponad 200km (słownie: dwieście kilometrów).

Totalny brak czasu, na które to złożyło się pojawienie córeczki :-)

Mój poprzedni motocykl GS500 jak i bandit ujezdzany już kilka sezonow po zimie spedzonej w nieogrzewanym garażu ZAWSZE odpalaly po zimie praktycznie na dotyk (PRI na chwile + naladowany sprawny akumulator i zawsze gadaly za pierwszym startem).

Kilka dni temu chciałem rozpoczac sezon 2016, pogoda sprzyjala. Zagadal po chwili krecenia ale jego kultura praca mówiąc delikatnie była daleka od ideału.

Falowanie obrotami, dziwne reagowanie na ssanie, gasniecie po wyłączeniu ssania. Próbowałem przejechac się kawalek (na ssaniu - nigdy wcześniej tak nie jechałem) ale gasl co chwile, nie dało się jechać.

I teraz puenta :-)

Wydaje mi się, że na pewno warto by było zrobić pełny serwis gaznikow, wymienic filtr powietrza przy okazji, myślę że od razu swiece. O ile wymiana swiec i filtra nie stanowi dla mnie problemu o tyle ustawienia i czyszczenia gaznikow sam nie chciałbym się podejmowac również że względu na brak czasu. Nie znam w mojej okolicy żadnego konkretnego znawcy/mechanika, który po pierwsze zrobilby to dobrze a po drugie w rozsadnych pieniadzach tak naprawde to nie znam żadnego.

Pytania:

- czy znacie serwis/mechanika w mojej okolicy Jastrzębie-Zdrój / Wodzisław / Rybnik / Cieszyn, który by się tego podjal

- ile taka usługa może kosztować aby była zrobiona porzadnie? (widelki)

- może ktoś z Was dysponuje ktoregos dnia chwila i mógłby zrobić taki przegląd np. u mnie w garażu w m. Jastrzębie-Zdrój? Czy to w ogóle możliwe? (oczywiscie odplatnie). Logistycznie fajnie byłoby to zrobić na miejscu bo w innym przypadku chyba bym musiał laweta wiezc do mechanika :-(

Termin no do motoserca w Pszczynie. Krew jak co roku trzeba oddac.

Z góry dzięki za odpowiedzi/komentarze

Edytowane przez biernus

Srednio ze czyszczenie gaziorow i synchro biorą serwisy okolice 200 zł. Jedni troche mniej inni troche wiecej ale przedzialy sa cos od 180 do 240 nigdy wiecej nie spotkalem czesto to zalezy od renomy serwisu terminow itp.

Co do konkretnego serwisu nie moje rejony więc nie pomoge.

• Upvote 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.