Skocz do zawartości

Kierunkowskaz Przedni Prawy Gsf 1250

jacekrysiek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W zwiazku z tym, ze jeden baran nie zmiescil sie miedzy moim bandziorem a kraweznikiem zmuszony jestem dokupic przedni prawy kierunek. Jesli ktos moze ma cos takiego z biala szybka to chetnie odkupie za polskie piniondze. 

Tee ale odbiór gdzie? bo sam plastik przełozysz a guma łacznikaw ori lepsza niz w  podróbie...koszta zakupu są tanie ale przesyłki ....

odbior... , no najchetniej to wysylka - adres podam w Polsce , no i zgadza sie - chodzi mi glownie o klosz i tyl, gumowy lacznik mam w nalezytym stanie - po to sa gumowe zeby sie giely... :)

jak nic nie znajdziesz to ja mam oryginał ale pomarańcz , w przyszły wtorek ślę paczkę do Londynu bo synio tam pracuje to mogę wysłać . 

no i jak widac czasem to i gora do Mahometa przyjdzie...  :) ostatni taki Mohikanim chyba chodzi po ziemi, dzieki, pw poszlo

Powinienem miec bialy.

zerkne jutro, znajde i do siory?

Edytowane przez pioter

ja sprawdze moj w jakim stanie, ale poszkaj pioter , i do siory - wiadomo ;) 

pw poszło

Jacek, znalazlem.

thumb_ihost_1455294530__14552944716350.j

Tylko upierdzielilem kabelki i przelozylem do moich LED-owych.

Druga sprawa, ktore sa prawe? 

Jezeli nummer homo (E) musi byc na gorze to bylyby to te dwa lewe.

szkiełko jest w kazdą stronę jednakowe

Jezeli rozchodzi sie o rozpraszanie swiatla, ustawienie soczewek na calej powierzchni to sie zgodze ale prawda jest takze, ze sa dwa, lewe i prawe. Przednie prawe i tylne lewe to te same,  tak jak i druga para. Suzuki sprzedaje je pod roznymi numerami artykulu.

pioter, to bede potrzebowal tylko jedno szkielko bo reszta obudowy leci do mnie od Mohikana.

ttylko jak poznac ze to bedzie to wlasciwe?

Jak rozkleje to co mam sklejone to mi sie calkiem juz to rozleci. Zerkne na to drugie co mam cale i zobacze jakie tam jest oznaczneie i rowniez na tylne i wtedy sie wyjasni czy to te same czy nie.

I dam znac. dzieki za poszukanie.  :)

Wyjaśnienie kierunki są lewe i prawe ,chociaż pasują wymiennie :zeby: Różnica polega na tym że kierunki posiadają mały rowek-wypust tak jakby do odprowadzenia wody-wilgoci i jeżeli mamy prawidłowo zamontowane tj. on na dole.Jak się przyjrzymy to na środkowej dolnej krawędzi zobaczymy to o czym napisałem czyli wypust. :usmiech: Drobiazg rozróżniający lewy od prawego.

Edytowane przez kwinto59

Z tymi wypustami, to pasuje.

Poza tym na spodzie obudowy sa stemple z kodami. Te mozna latwo zmyc zmywaczem do paznokci (juz sprawdzilem) i w ten sposob  np. z obudowy prawej zrobic lewa ale jest jeszcze jedna sprawa.

W szkielku jest wyciecie, w ktore wchodzi taki maly "nosek" obudowy.

thumb_ihost_1455373517__20160213_152246-

Nosek ten zapobiega zalozeniu prawego szkielka na lewa obudowe.  W zasadzie mozna obciac.

Patrzac na to trzezwo, to sprawa robi sie skaplikowana bo,

to pojeddyncze szkielko jest wedlug wszystkiego lewe. Mam teraz kombinowac, obcinac itd.?

Mialbym wtedy jeden kierunek jako ulep co wplywa raczej negatywnie na opchniecie.

Nie widzi mi sie to, aby zdekompletowac moje tak aby pasowalo do obudowy Mohikana.

Jezeli ale nie odgrywa to roli, ze ten wypust bedzie u gory i obetniesz sobie ten nosek to mozesz dostac naturalnie samo szkielko, to lewe. Funkcjonalnosc nie bedzie miala zadnego uszczerbku.

Edytowane przez pioter

pioter , to szkielko ktore masz luzne, to to wezme chetnie wiec nie ma co dekompletowac pozostalych. u siebie sobie juz dopasuje co trzeba, lekkie dociecie rowka nie sprawi mi roznicy. jesli sie zdecydujesz ktoe to szkielko to daj znac podam ci namiary do meine Schwester

Rowka nie musisz robic tylko ten dzyndzel w obudowie obciac a, zeby w razie czego woda mogla splywac to moze maly otwor, wiertelkiem 2mm zrobic?

Wysle tobie. Kiedy bedziesz u siostry? Albo wolisz do GB?

Edit

Namiar jeszcze mam! :D

Edytowane przez pioter

ok. to slij do siostry. spotkam sie z nia niedlugo w PL wiec tam sobie odbiore . dzieki poraz kolejny  ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.