Skocz do zawartości

Rysy, Zadrapania, Pęknięcia Itd

Mapet
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pasta turbo, chwila pracy i efekt całkiem satysfakcjonujący. 

Dla zainteresowanych tylko dodam, że stan wyjściowy nie był efektem stania moto w oborze i wysiadywania na nim jajek, tylko 6000 km podróży z tankbagiem odpinanym i przypinanym dziesiątki razy na przestrzeni trzech tygodni. 

Na%20PBC.jpg?raw=1

Niestety w ostrym popołudniowym słońcu dalej "nie ma szału" 

IMG_20160913_132120.jpg?raw=1

Prawdopodobnie przydałoby się powtórzyć operację jeszcze 17 razy albo po prostu mieć do tego więcej "ikry" lub cierpliwości. 

Końcowy efekt całego baku dodam do galerii, a później całe moto do "garażu". 

Niestety tej dużej rysy nie udało się zniwelować. 

IMG_20160914_133145.jpg?raw=1

Edytowane przez Yummy

Da sie cos z tym zrobic. Tylko profesjonalna pasta. To zniweluje....napusz na priva.......

Kup polerke pasta i jazda tylko delikatnie , a ta rysę jak jest głęboka to najpierw Zaprawka w kolorze a potem papier wodny 2000 na klocki zeszlifowac oczywiście używając wodyi moczac papier a potem spolerpwac

Jesli to oryginalne malowanie to lakuer jest cienki... wez na mokro papier 2500. Bardzo delikatnie na wode... porem profesjinalbe mleczko polerskie......odprysk mozna zrobic ale musisz miec dobrany kolor....wszystkue te k2. To tylko maskuja...bardzo drobne zarysowania.. kupa silikonu.. nie masz wprawy nie lap sie za polerke... najlepuej delikatna bawelniana koszulka do tego i recznie

Dokładnie jak nie masz wprawy polerska możesz narobić sobie więcej krzywdy niż pożytku bardzo łatwo przepolerowac lakier i później nic z tym już nie zrobisz.

:ziew: wszystko idzie wykonac. Trzeba jedynie czasu,pokory i ,,,$$$

Hahaha, loool! Skąd wy żeście wyczytali, że zamierzam to jeszcze jakoś agresywnie polerować, że się tak przestraszyliście? :hahaha:

Niech każde moto z takim przebiegiem i tak eksploatowane wygląda i chodzi jak mój Dziorek, a świat będzie naprawdę pięknym miejscem :) 

Peace! :peace:

PS Jest to oryginalny lakier czy nie? Plastiki nie mają tego "brokatu", nie dopatrzyłam się też go w katalogu kolorów zamieszczonym w pdf-ie tutaj na forum  :pytajnik:  :pytajnik:  :pytajnik:

kumpel ma takiego brokatowego tez, ale 97r

PS Jest to oryginalny lakier czy nie? Plastiki nie mają tego "brokatu", nie dopatrzyłam się też go w katalogu kolorów zamieszczonym w pdf-ie tutaj na forum  :pytajnik:  :pytajnik:  :pytajnik:

Mam też takiego Dziora z 99r. z czarnym brokatowym bakiem, tyle że 600N ;)

Edytowane przez zulus

czym plastiki polerujecie, czyścicie? 

Przyłączam się do pytania. Kupiłam taką piankę plak do plastików z myślą o samochodzie. Coś tam myje, ale bez szału. Widziałam, że chłopaki myli motocykl (chyba) Owcy, też jakąś pianką - może polecą, jak to przeczytają.

Przyłączam się do pytania. Kupiłam taką piankę plak do plastików z myślą o samochodzie. Coś tam myje, ale bez szału. Widziałam, że chłopaki myli motocykl (chyba) Owcy, też jakąś pianką - może polecą, jak to przeczytają.

taka piana nie myj plastików bo to piana aktywna i moze je zmatowic :D ja do czarnych plastikow mam jakis tam spray sprawdze w domu jak sie nazywa. Zawsze mozna uzyc plaka :P a lakierowane zwyklym woskiem pokryc mozna :)

taka piana nie myj plastików bo to piana aktywna i moze je zmatowic :D

Łohohoho, za późno! Człowiek uczy się na błędach, szkoda że na własnych :hahaha:

To już byś musiała lelona zapytać, bo to faktycznie było moje moto ale środki czyszczące jego. Co poniektórzy mieli różne teorie na temat tej piany :zeby:

:hahaha: mam nadzieję, że to nie była taka piana, jak co niektórzy insynuowali, bo takiej to sobie sama nie wyprodukuję. A już na pewno nie w takiej ilości :D

PS Znaffffcy i przeciwnicy past K2 powiedzcie mi jak to jest, że macham sobie swoje 25-letnie auto, są syfy od asfaltu itp., macham, macham i nagle ich nie ma - co, silikon? Na Boga, może to nie jest najlepszy i "dobry na wszystko" specyfik, ale jak na domową dłubaninę w dzień wolny - w zupełności wystarczy. Jak dla mnie. 

Edytowane przez Yummy