Skocz do zawartości

Chlebek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

lewe powietrze ? ja bym to sprawdził skoro mówisz, że na ssaniu też. Wg mnie jak byś miał złą mieszankę to jak byś ssanie dodawał to albo by się pogarszało albo poprawiało. Mogę się mylić ale ja to bym sprawdził najpierw w takiej sytuacji.

Tak na ssaniu też faluje np 2,5-2,8 tyś obr

Tak na ssaniu też faluje np 2,5-2,8 tyś obr

Na ssaniu zawsze faluje, bo się rozgrzewa. To nie wtrysk gdzie trzyma sztywno obroty.

Od złego składu mieszanki też może falować. A faluje bo słyszysz czy na obrotomierzu?

Na ssaniu zawsze faluje, bo się rozgrzewa. To nie wtrysk gdzie trzyma sztywno obroty.

Od złego składu mieszanki też może falować. A faluje bo słyszysz czy na obrotomierzu?

Słychać i widać. Obrotomierz pokazuje przez 2 sekundy 1200 obr i nagle leci w gorę do 1400 - czasem 1500 i znów spada na 1200. Mam zmienione te opaski którymi przykręca się gaźniki do silnika i airboxa, może przez to faktycznie faluje, bo łapie lewe powietrze. Synchro ostatnio sprawdzaliśmy i było ok, teraz kupujemy nowe waku - powinno być dokaldniejsze, ale to mimo wszystko raczej nie wina synchronizacji.

Jak podciśnienie jest równe to gaźniki będą w porządku.

Świece albo przewody WN, ale z drugiej strony to by dawało też efekt przy średnio-niskich obrotach. Przy wysokich może być niezauważalne.

Jak podciśnienie jest równe to gaźniki będą w porządku.

Świece albo przewody WN, ale z drugiej strony to by dawało też efekt przy średnio-niskich obrotach. Przy wysokich może być niezauważalne.

Świece już kupiłem, ale leżą jeszcze w pudełku, moto pracuje wydaje mi się, że ok. Przyspieszenie poprawne, nie ma jakiś dziur w przedziale obrotowym czy zdławień. Tylko te obroty falują i to dość mocno :(

te nieszczelności mogę sprawdzić jak? Psikając jakimś plakiem czy czymś w okolicach gaźników? Mam preparat do nabłyszczania opon nada się :D?

Edytowane przez korytarz4

A ja już swój problem rozwiązałem :) okazało się, że jak wymieniałem świece to pomyliłem (nie wiem jak :) ) 1fajkę z 2 fajką i gadałał mi na 2 cylindrach :) A jak do tego doszedłem? Popryskałem kolektory i zobaczyłem, że dwa parują, a dwa nie :) Zamieniłem fajki i działa :)

Pozdrawiam :)

Mam następujący problem z b12 mianowicie słychać na wolnych obrotach delikatne strzelanie w wydech i po dodaniu gazu do 2000tyś schodzi z obrotów szybko a od 2000 do 1200 z opóźnieniem(zawory zrobione,świece nowe,gażniki wyczyszczone,filtr powietrza wygląda na czysty ) jedynie po tym wszystkim nie było zrobione synchro gażników czy to może być przyczyna?

może, ale nie musi. problem może być w paliwie, albo też składzie mieszanki. Odpowiedź jest na forum, a nawet w tym temacie, Szukaj i czytaj.

może, ale nie musi. problem może być w paliwie, albo też składzie mieszanki. Odpowiedź jest na forum, a nawet w tym temacie, Szukaj i czytaj.

siatka w zbiorniku czysta paliwo czyste,przed czyszczeniem gażników z jednego z nich ciekła benzyna (zaworek na pływaku został wyczyszczony) i obecnie nic nie kapie ,czy śruby od składu miesznki powinny być wszystkie wykręcone jednakowo (ok 2 obrotów dla seryjnego motocykla)?

ja właśnie odpaliłem zbója :usmiech: ,za pierwszym kopem. Tylko coś go boli, bo na obroty nie chce wchodzić, do 3000 ok, potem "popyrta popyrta" i dalej idzie ok. Obroty nie szaleją, gada dobrze. Czyszczonko gaźników i synchro?

EDIT

wieczorkiem zbońca jeszcze raz odpaliłem i chodzi miodzio, wchodzi na obroty jak ta lala.

Edytowane przez belfer

Witam,

Mam pytanko do osób znających się na silniku, a mianowicie mój B6 szarpie mi gdy dodaje mocniej gazu, na wolnych obrotach pracuje spoko ale gdy tylko odkręcę mocniej to zaczyna szarpać i nie równo pracuje. Dodam że na jesieni były robione zawory i gaźniki, świece są praktycznie nowe i nie mam pojęcia o co chodzi. Ma ktoś pomysł???

Sprawdz filtr powietrz ja jak moiałem zawalony to mi przerywał jak mocniej dowaliłem

kranik, przebicie na kablach, syf w baku po zimie...

kranik, przebicie na kablach, syf w baku po zimie...

Stawiam na syf w baku który się dostał do gaziorów, po zeszłej zimie mialłem to samo.

Wypocone za pomocą Sraptalka i wypchnięte z iPhone 4

Witam,

Mam pytanko do osób znających się na silniku, a mianowicie mój B6 szarpie mi gdy dodaje mocniej gazu, na wolnych obrotach pracuje spoko ale gdy tylko odkręcę mocniej to zaczyna szarpać i nie równo pracuje. Dodam że na jesieni były robione zawory i gaźniki, świece są praktycznie nowe i nie mam pojęcia o co chodzi. Ma ktoś pomysł???

Temat przeniosłem - wystarczy zajrzeć do tej Trylogii - Bandit nie pali / Nierówna praca silnika / Rozwiązywanie problemów.

Witam! posiadam Bandziora N z 2007 roku (wersja na wtrysku) , od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka FI, silnik pracuje stosunkowo nierówno ,sam wkręca się i opada z obrotów. Czym może być to spowodowane? dodam , że mam w baku trochę rdzy i filtr paliwa w pompie jest trochę nią zasyfiony ,, czy to może być przyczyną ? pomóżcie!:D błagam... ;)

Po przywitaniu można wyczuć jegomościa - albo coś nie pali, albo coś chce kupić :usmiech: ...

ej no przywitanie jest jak najbardziej słuszne :D "witam" brzmi tak oficjalnie z szacunkiem i wgl :D więcęj konkretów ,a nie o szczegóły się czepiacie ludziska ;)

• Downvote 3

Koła pompowałeś azotem czy powietrzem ?

Minus bo nie przeczytałeś regulaminu, ogarnij się i wróć jak zmądrzejesz.

powietrzem, ale to chyba nie ma nic wspólnego z wtryskami no nie :D?

obudź się nikt Ci nie pomoże jak się PORZĄDNIE nie przywitasz