Skocz do zawartości

Chlebek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

synchro zrobisz sobie sam taniej, poszukaj bylo jak zbudowac wlasny wakuometr i jak zawory zrobic wojt pisal takze i ty tez mozesz byc mechanikiem :D polecam samemu wszystko robic jesli nie potrzeba wyspecjalizowanych narzedzi, nie ufam mechanikom, bez urazy qner..

Ja po moich "naprawach zimowych" juz wolę się za głębsze roboty nie brać :lol:

Oddam jakiemuś szpecowi i będzie miód ;)

ja oddalem swojego i zamiast miodu gowno mialem i tylko kase stracilem, te podstawy naprawde sa banalne wystrczy poczytac popytac i juz kilkaset zl masz zaoszczedzonych, ale jak wolisz teoja sprawa..

Sprawdz po temperaturze kolektorów, któy gar nie chodzi. Gaźniki możesz sobie sam wyczyścic. Może jakas dysza ci sie przypchała.

Czasem nie warto oddawac motoru do mechanika bo ci pół silnika zdekompletuje. np. w mojej okolicy to takie spece są ze żal im motor oddać do naprawy, bo można potem mieć jakieś braki w częsciach.

Ja planuję oddać do "Olek Motocykle" w goczałkowicach - słyszałem same dobre opinie o tym serwisie także zaryzykuję tym razem ;)

ale nie bedziesz już mial satysfakcji że sam to naprawiłeś :P

No to wiadomo ;) ale jednak chciałbym przejeździć ten sezon :lol:

Przejrzałem większość tematów związanych z problemem z obrotami w banditach i większości z nich pojawiają się następujące rady aby sprawdzić filtr powietrza, filtr paliwa w pompie i ewentualnie świece. Filtr powietrza już wyjąłem i wyczyściłem, dało to odczuwalny efekt ale tylko na samym początku więc pewnie nie w tym tkwi problem. Mam teraz zamiar zabrać się za sprawdzenie filtra paliwa. I tutaj mam kilka pytań. Czy układ wtryskowy w Banditcie 1250 z 2007 roku jest taki sam jak w 650 z 2007? Na poniższej stronie http://www.alpha-spo...0GSF600S/46.htm filtr jest oznaczony numerem 15. Czy właśnie o tym filtrze była mowa w poprzednich artykułach i czy ta właśnie część jest ewentualnie do wymiany jeśli jest zabrudzony? Zapomniałem dodać że teraz już od jakiś 8tyś. zaczyna się problem i nie chce się wkręcać dalej. Aczkolwiek na biegu neutralnym, raz dojdzie do końca skali a raz nie.

Zauważyłem że podany link nie przekierowuje bezpośrednio do części od pompy. Nie mogę niestety wkleić właściwego :/

Chyba coś jest z tą stronką nie tak bo wybieram cały czas rocznik 2007, a linku jest odnośnik do 600 z 96r. Znana jest komuś podobna strona z tak rozpisanymi częściami?

Pozdrawiam

Edytowane przez okon9

linka popraw bo sie troche wyglupiles z tym filtrem i rocznikiem motocykla.

tak od sibie: sprzedaj te glupie nanoboty i kup se olejaka.

Witam!

Bardzo nie lubie gościć w tym dziale ale już na początku sezonu mam problem i trzeba mnie nakierować na rozwiązanie...

Opisać będzie to trudno ale spróbuje:

Moto ładnie się wkręca do 7 tyś obrotów. Niestety na granicy 7-8tyś po prostu...gaśnie. Nie to żeby się dławił, dusił, mulił. Po prostu cyk tak jakby odcinało mu zapłon, czy coś. Wygląda na to jakby gubił iskrę. Zauważyć też można że gdy gaśnie wskazówka obrotomierza w sekundzie wędruje na dole i tak skacze góra dół jak gdyby chciał odpalić. Gdy odpuszcze manetkę i zejdzie na oko do spokojnych 7 tyś moto odpala jeszcze w jeździe chyba na zasadzie jak 'na popych' i mogę jechać dalej bez problemów jeśli nie przekraczam magicznych 8 tysięcy.

Co dziwnego: na postoju mogę kręcić go do odcinki i nic się nie dzieje.

Jakieś propozycje? :)

pozdrawiam!

Fazzy

Edytowane przez Krzysztof

Świece pod obciążeniem pewnie nie dają rady, tylko skąd ten objaw na obrotomierzu? Możliwe? Sprawdź jeśli nie wiesz w jakiej są kondycji. Czasem na oko dają iskrę ok, a pod obciążeniem cudują.

zaczął bym od świec i przewodów.

Albo świece albo nie wyrabia paliwowo (przytkany kranik itp). Chociaż też na początku zacząłbym od świec, przewodów a nawet cewek.

Co do paliwa to nie sądzę, gdyby brakło mu paliwa to po prostu zaczynałby się mulić a on cyk i gaśnie.

Zacząłem właśnie od cewek, plasticzek w jednej w który wkłada się kabel do cewki ("łączy cewkę z kablem) jest przełamany a co za tym idzie może tam jakieś przebicie działać. Kable też już mają swoje lata. Byłem na mieście niestety plastikarz zamknięty żeby mi dokleić ten plastik do cewki, a w sklepie z częściami nie mają kabla. Ajj tak to jest mieszkać w małym miasteczku. Jutro brat jedzie do Lublina może coś będzie otwarte to dokupi przewody do świec i plastikarza skombinuje. Spróbuje też się z kumplem zmówić aby użyczył mi na trochę swoich świec, nie chce kupować na marne nowych.

Co co obrotomierza to wskazówka lata gdy jest na tej granicy obrotów i silnik chce zapalić.

Dzięki za zainteresowanie tematem, będę pisał jeśli coś ruszy.

Pozdrawiam!

Fazzy

Edytowane przez Fazzy

http://allegro.pl/przewod-zaplonowy-przewody-wysokiego-napiecia-i2194121090.html tutaj masz tanio przewody jak bys chcial wysyłkowo, jak ktoś ma jeszcze od nowości przewody to warto zmienić dla swietego spokoju.

Równo 8 tysięcy czy ma odchyły od reguły?

Jeśli tylko na biegu sprawdź czujnik stopki, może wpada w rezonans w tym zakresie i rozłącza.

Co do plastiku to wklej kable na sylikon do cewek, będzie ok, nie kombinuj za dużo.

Co zaś do przyczyny to nie szukał bym tutaj w układzie zapłonowym, tylko w elektryce - zacznij od sprawdzenia i podpięcia dodatkowej masy do instalacji, oraz zmasowania czujnika luzu - chodzi o spowodowanie żeby miał wirtualny luz - teraz przetestuj i daj znać

Witam .Mam Pierwszy problem z moim Banditem , kiedy ostro go przeciągnę do 10tyś obr. to potem kiedy puszczę gaz i schodzi z obrotów strzela ogniem z wydechu tak po między 6-7 tys obr, dzieje się tak tylko podczas jazdy , czy czeka mnie regulacja zapłonu ?? czy gaźników ?? Z góry dziękuje za info .

A jaki masz wydech? Bo jeśli przelot lub jakiś akcesoryjny to raczej norma ale nawet przy oryginalnym strzela tylko słabo słychac,

Edytowane przez Paweł NGI