Skocz do zawartości

Chlebek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

kable to koszt 10-15 zł na metry, tylko jak bys kupował to tylko z rdzeniem miedzianym

Jeśli strzela to źle ustawiony zapłon.

A jak tu usawić zapłon reczej to jest elektroniczne....poza tym jak mógł się przestawić wcześniej dobrze chodził..

Takie przestawianie zapłonu to tylko w komarach występowało i innych podobnych maszynach :P Gdzieś gubi iskrę. I to wg mnie na pewno przewody albo cewka/cewki. Rozumiem, że gdy zaczyna przerywać to właśnie wtedy wali w rurę?

Takie przestawianie zapłonu to tylko w komarach występowało i innych podobnych maszynach :P Gdzieś gubi iskrę. I to wg mnie na pewno przewody albo cewka/cewki. Rozumiem, że gdy zaczyna przerywać to właśnie wtedy wali w rurę?

no dokładnie wtedy ale nie na kazdej przerwie..

Wykręć świece i powiedz jaki mają kolor, najlepiej jakieś zdjęcie porcelanki w środku jaki ma kolor, jak któraś będzie okopcona to masz powód na który gar choruje .

Wykręć świece i powiedz jaki mają kolor, najlepiej jakieś zdjęcie porcelanki w środku jaki ma kolor, jak któraś będzie okopcona to masz powód na który gar choruje .

świece są świeżo wymieniane dlatego wątpie żeby na którejś było widać ale zaraz sprawdze

To że nowe to nie znaczy że iskry nie dostają. Sprawdź ale osobiście nie sądzę że będzie któraś była zasmolona skoro przerywać zaczyna dopiero przy 4-6 rpm. No ale na wszelki wypadek looknij :)

co z filtrem powietrza i paliwa?

Na samym początku pisał że wymieniał

Witam,

Zaobserwowałem ostatnio dziwne zachowanie mojej 650 podczas jazdy. Nie wiem czy to ma związek z ilością paliwa ale już od dwóch tankowań mniej więcej przy tym samym poziomie paliwa(czyli przy jednej kresce na wyświetlaczu) motocykl zaczyna pracować jak by z dwóch garów. Traci moc i głos wydechu zmienia się tak jak by dychwił z wielkim kłopotem. Po zatrzymaniu na światłach np chce zgasnąć. Dojeżdżam do domu, tankuje i problem znika. Czy jest możliwość że zachowuję się tak ponieważ ma już mało paliwa i w związku z tym wyświetlacz poziomu paliwa troszkę zakłamuję czy może problem leży w czymś innym?

bardziej wyglada to chyba na standardowy problem wodniaków jakim jest pompka paliwa...ale to ostatecznosc wiec zacznij od sprawdzenia odpowietrzen czy nie pozagniatane...czy zakładałes moze ostatnio filtr paliwa?

jak można to sprawdzić?? Wiesz co, ostatnio tylko wydech zmieniałem. Po za tym nic wiecej ;/

bardziej wyglada to chyba na standardowy problem wodniaków jakim jest pompka paliwa...ale to ostatecznosc wiec zacznij od sprawdzenia odpowietrzen czy nie pozagniatane...czy zakładałes moze ostatnio filtr paliwa?

Cielak, kolega ma jeszcze ostatnią wersję olejaka, więc to raczej nie to w takim razie.

A ja myślę że to będzie zapchany filtr paliwa prawdopodobnie.

Zacząłbym sprawdzanie od tego

A ja myślę że to będzie zapchany filtr paliwa prawdopodobnie.

Zacząłbym sprawdzanie od tego

Rozumiem że w takiej sytuacji wymiana filtra, bo żadne czyszczenie nie wchodzi w grę? :unsure:

A podpowiedzcie mi proszę jeszcze gdzie/jak znaleźć ten filtr ponieważ szukałem w instrukcji ale nie jestem pewien. I czy są tam dwa czy jeden filtr bo gdzieś mi się przewinęło w tych tematach, że mogą znajdować się dwa. :unsure: Jak one wyglądają? :-/

Na wężyku paliwa masz filtr założony.Taki walec półprzezroczysty(biały mat)

Na samym początku pisał że wymieniał

nie wymieniałem filtra paliwa ale nie sądze że tak by to wyglądało pod koniec tygodnia spróbuje z nowymi przewodami i zdam relacje..:)

Radzę Ci jednak filtr paliwa wymienić bo kosztuje niewiele a może być zasyfiony i piec może wachy nie dostawać. Tym bardziej że Qunerk o to pyta a motongi to dla niego chleb powszedni ;)

Też bym wymienił filtr paliwa, nawet niekoniecznie mocno zasyfiony może znienacka moto unieruchomić-szczególnie tak maja nieoryginalne.

Pamiętam jak z tego powodu Krisowi kiedyś w trasie stanął :D

a co powiecie na to dzisiaj jak jechałem do roboty na każdym biegu migała mi kontrolka biegu jałowego i teraz już podczas przerywania obroty na liczniku spadały do 0 a te objawy są juz dziwne myslicie że elektryka pada..?

:smutnetak: prawdopodobnie masz jakieś cyrki z elektryką :smutnetak: