Skocz do zawartości

Chlebek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zaworek zaciął się w 4, sęk w tym, że świeca nie jest zalana tylko zakopcona z czarnym osadem jak sadza, a rury rozgrzewają się równo.

Naprawdę nikt nie potrafi pomóc ? :oczy:

Edytowane przez mathew16

to kolego opisz co było problemem :)

Po pierwsze nie jest tak że każdy gaźnik tak samo wykreca się regulacje.Wraz z upływem czasu gaźnik sie "wypracowuje" i kazdy ustawia sie indywidualnie.

B6 dopiero zbiera sie od około 4 tyś obrotów-Ten typ tak ma.

Wolne obroty było troszke podnieść jak był zagrzany a nie krecić przy gaźnikach.

To moje zdanie więc możecie się znim nie zgadzać.

Dzięki za odpowiedź, z tym że nie jest normalne, że dziorek szarpie i "drga" jakby coś przerywało do 4 tys. później przyspiesza idealnie...

Śrubą od wolnych kręciłem po rozgrzaniu - jasna sprawa - szarpanie to główny problem :( występuje cały czas przy normalnej jeździe poniżej 4 tys., a jeżeli rozkręcę od razu manetkę na full problemu nie ma

Edytowane przez mathew16

Dzięki za odpowiedź, z tym że nie jest normalne, że dziorek szarpie i "drga" jakby coś przerywało do 4 tys. później przyspiesza idealnie...

Śrubą od wolnych kręciłem po rozgrzaniu - jasna sprawa - szarpanie to główny problem :( występuje cały czas przy normalnej jeździe poniżej 4 tys., a jeżeli rozkręcę od razu manetkę na full problemu nie ma

Sorki nie doczytałem dokładnie z tym szarpaniem.

Cos nie tak z gaźnikiem 3 który ma okopconą swiece.Może pływak się zacina i zalewa go.

Hmmm, nawet jeżeli świeca nie jest mokra tylko cała w "sadzy" ?? Dostać się do pływaka mogę od góry zdejmując kopułkę ? Konieczny jest demontaż gaźników czy można to zrobić zdejmując tylko bak ?? :)

Pływaki masz w dolnej części gaźnika i bez wyjmowania nie dasz rady się do nich dostać,a i śrubki które się tam odkręca lubią się poomykać czy co gorsza urwać

A mógłbyś mi wytłumaczyć co dokładnie mam sprawdzić?? Skąd będę widział czy pływak się zacina :)) - Jak głupiemu poproszę :slash: Jak już się za to wezmę to nie chciałbym co chwile robić zdjęć i na forum pytać "co dalej" bo i to tydzień zajmie... a w majóweczkę słonko ma świecić i aż się człowiek rwie do jazdy :))

j.w. i jak już odkręcisz to sam obaczysz co tam jest, nic skomplikowanego. Wyczyść wszystko i będziesz miał pewność, że komory pływakowe masz ogarnięte :oki:

edit: jak wymontować zespół gaźników masz na forum ładnie opisane. Pamiętaj żeby odkręcić 2 śruby 3mające AirBoxa- będziesz miał więcej miejsca.

Edytowane przez warunek

obejmy od króćców rozkręć maksymalnie,bo czasami jeden obrót śrubki od obejmy może zadecydować o komforcie wyjmowania gaźników

prawdopodobnie coś z elektryką/kablami . poruszałem kablami, poczyściłem wtyki i działa ;) magia

na kostkach co wchodza do komputera?

dzieki koledzy, poczyściłem wszystko co mogłem w gaźnikach - dysza w 3 gaźniku była zalepiona taką biłym mleczkiem :zdziwiony: na koniec ustawiłem wszystkie śruby na 1,75 obrotu i po przejażdzce ciągle było to czuć... dodatkowo moto strasznie nierówno chodził na niskich.

Wykręcałem śruby o 0,5 obrotu i szarpanie powoli ustawało - ostatecznie zostawiłem wykręcone na 2,5 obrotu i jest prawie idealnie - niemniej ciągle czuć delikatne szarpnięcia między 2-3 tysiące - nie jest to już to co było, ale jest.

Dodatkowo padła mi 1 świeca na 4 garze - włożyłem najlepszą ze starych denso. Mam teraz 3 NGK z podwójnymi elektrodami i 1 DENSO z pojedynczą elektrodą - mogę to tak zostawić czy diabeł tkwić jeszcze będzie w tym prądzie ??

Edytowane przez mathew16

Witam was ponownie. Troszkę pojeździłem i problem przrywania i szarpania na niskich obrotoach powrócił :(( znowu trzecia świeca jest okopcona. Dodatkowym objawem jest rura dolotowa nr 3 - nie rozgrzewa się tak jak reszta :oczy:

Zaczynam się powoli irytować, a to raczej niedobre podejście :slash:

Hejka,

od pewnego czasu nie moge odpalic bandziora na ssaniu, za kazdym razem pokreci na bardzo niskich obrotach i po 1-2 sekundach gasnie.

Gdy go odpale rowniez na ssaniu i od razu przekrece manetka gaz to juz normalnie wchodzi na obroty i dziala standardowo.

Co moze byc przyczyna i jak ja zneutralizowac?

Masz 60 Stron do przejrzenia - odpowiedź gdzieś tu jest.

miałem tak, okazał się dziurawy przewód od podcisnienia

Wysratalkowane z Xperia

Witam. Jestem świeżym nabywcą Bandziora 600 - konkretnie od 2 tygodni. Rzuca mi się tak jakby dziwne lekko zachowanie Bandyty podczas przyspieszania. W ogóle w granicach 4 tys. łapie lekki dół mocy i potem dalej idzie. Podobno to jest normalne przy zimnym silniku ale czy przy ciepłym też coś może takiego występować? Po za tym wydaje mi się jak go kręcę już od tych 4k, to jakby momentami lekko przerywał? O co chodzi?

Dodam, że poprzedni właściciel robił w nim 2 latka temu synchro zaworów i gaźników. Przed zimą wymieniane były wszystkie płyny i filtry. Rocznie robił około 1 tys. km, gdyż nie miał czasu na jazdę, więc teoretycznie motocykl większość czasu stał.

Chodzi o to, że się nie przywitałeś :lol:

Hej, na wstępie masz u mnie + bo ja mając roczek to robiłem pod siebie i wypluwałem wszystko czym mnie karmili... a ty potrafisz pisać i nawet śmigasz na moto :) Niestety czytanie jeszcze sprawia Ci problemy ( przegapiłeś regulamin ), tak więc popraw się ładnie i galopem do działu z przywitaniami napisać kilka zdań o sobie.

Jak napiszesz ładne przywitanie to pomoc też się znajdzie :D

Edytowane przez korytarz4

Hej, na wstępie masz u mnie + bo ja mając roczek to robiłem pod siebie i wypluwałem wszystko czym mnie karmili... a ty potrafisz pisać i nawet śmigasz na moto :) Niestety czytanie jeszcze sprawia Ci problemy ( przegapiłeś regulamin ), tak więc popraw się ładnie i galopem do działu z przywitaniami napisać kilka zdań o sobie.

Jak napiszesz ładne przywitanie to pomoc też się znajdzie :D

Sorry, Fail z mojej strony. Zaraz się poprawie.

I drugi fail, bo temat już na forum jest. A to zdradza, że kolega nie czytał żadnych zaleceń odnośnie nowego tematu w dziale technika.

Moderatorze uporządkuj ten bałagan wyżej, bo tylko więcej postów do przewalania będzie.

Ja dodam w temacie kłopotów z mocą i dławieniem, że pierwszym do odstrzału jest filtr.

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/7958-powod-zamieszania-gaznikowego/

j/w miałem kłopot z dziurą i chwilowym zamuleniem moto po szybkim otwarciu gazu. Już brałem się za podnoszenie iglic i regulacje składu, a powód okazał się banalny. Filtr zapchany pyłkami, ziarnami i kto wie czym jeszcze i skąd :) Po wymianie moto nie do poznania.

Więc zanim zaczną co niektórzy zrzucać gaźniki i robić regulacje wszelkiej masci warto zajrzeć do filtra. Mój wytrzymał tylko 10tyś a podobno to i tak za dużo :)

dzieki koledzy, poczyściłem wszystko co mogłem w gaźnikach - dysza w 3 gaźniku była zalepiona taką biłym mleczkiem :zdziwiony: na koniec ustawiłem wszystkie śruby na 1,75 obrotu i po przejażdzce ciągle było to czuć... dodatkowo moto strasznie nierówno chodził na niskich.

Wykręcałem śruby o 0,5 obrotu i szarpanie powoli ustawało - ostatecznie zostawiłem wykręcone na 2,5 obrotu i jest prawie idealnie - niemniej ciągle czuć delikatne szarpnięcia między 2-3 tysiące - nie jest to już to co było, ale jest.

Dodatkowo padła mi 1 świeca na 4 garze - włożyłem najlepszą ze starych denso. Mam teraz 3 NGK z podwójnymi elektrodami i 1 DENSO z pojedynczą elektrodą - mogę to tak zostawić czy diabeł tkwić jeszcze będzie w tym prądzie ??

Witam was ponownie. Troszkę pojeździłem i problem przrywania i szarpania na niskich obrotoach powrócił :(( znowu trzecia świeca jest okopcona. Dodatkowym objawem jest rura dolotowa nr 3 - nie rozgrzewa się tak jak reszta :oczy:

Zaczynam się powoli irytować, a to raczej niedobre podejście :slash:

Witam was ponownie :( nie mam już pomysłów, rury rozgrzewają się już równo - świeca padła, ale moto cięgle szarpie od 2-4 tys. obrotów, czy zimny czy ciepły.

Znajdzie się ktoś kto rozwiąże mój dłuuuuuugi problem :( ??

KOLEDZY JEST SUKCES > Wziąłem się w garść, wyciągnąłem ponownie gaźniki, porozkręcałem poczyściłem i... się okazało że na marne. Gaźniki za pierwszym razem były u "fachowca" u czyszczenia... dzisiaj dojrzałem, że nie ma w 3 gaźniku małej pionowo ustawionej tulejki w którą wchodzi iglica za dyszą... ręce mi opadły. Dostałem zastępczą i nic a nic nie szarpie :))))) Został tylko mały spadek mocy na niskich obrotach, jakieś pomysły ????? regulacja i synchro teraz ???

Edytowane przez mathew16