Skocz do zawartości

Chlebek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ja oglądałem sprzęta w Ciechanowie....- zajęty?

w ciechanowie baldhead bandziora ma ,ale zdaje sie 1250 i raczej nie sprzedaje z tego co wiem.

Ja mam podobny objaw, który chyba powoduje kranik. Jechałem chwilkę ok 130, pozniej zaczął tacic moc i zeby utrzymac predkosc musiałem coraz bardziej odkrecac manetę. Zwolniłem do 1 biegu i 4tyś obrotów i strasznie go muliło, jakby nie pracował rowno - słychac było inna pracę. Po przełączneiu na PRI wszystko wróciło do normy. Ta sama próba predkosci z kranikiem na PRI powiodła się i mogłem bez problemu jechac przez 15km.

Jak usunąc ten problem. Jazda na PRI to nie rozwiazanie, a na ON i RES się przydusza. To wina kranika? Co tam się lubi popsuc?

MetalBeast sprawdź czy wężyk od podciśnienia przy kraniku jest ok najlepiej zmień na nowy wtedy wykluczysz problem z podciśnieniem, ja na początku też miałem taki problem jak Twój i powymieniałem wszystkie wężyki od kranika do gaźników do tego przyciąłem taki gumowy kruciec, który jest pod korkiem wlewu paliwa, żeby go zamknięty korek nie zatykał. Od tamtej pory nic sie nie dzieje już drugi sezon.

Dzięki! Badałem wężyk podciśnienia - wygląda dobrze, ale profilaktycznie można by go wymienić. Jeszcze chce filtr paliwa wymienić bo nie wiem czy tam jakiegoś syfu się nie nazbierało, ale nie wiem jakiej średnicy króćce ma mieć.

Może to zabrzmi śmiesznie, ale jak wyczyścić kranik ???

sprawdzenie wzrokiem wężyka nic nie da. wężyk pod wpływem temperatury od silnika rozgrzewa się i wtedy właśnie miniaturowa dziurka która na zimnym nie przeszkadza zmienia się już w troszkę większą i nie ma odpowiedniego podciśnienia

• 5 months later...

Witam,

Ledwo się doczłapałem do Karpacza, pzejechałem 420km z maksymalną prędkością 130 km/h ... :(

W sobotę i niedziele miałem regulację zaworów i gaźników (jak wrócę to reklamacja), na wolnych obrotach jest super pali i wkręca się na obroty, niestety na 1 biegu max do 7 tyś obrotów i brak mocy, im wyższy bieg tym gorzej, na 4 biegu 5-6 tyś obrotów max, i dalej ni ....a!!! Przewód paliwowy nie ma załamań, ten jeden przewód z gaźników do kranika też nie ma załamań, paliwo dolatuje. Filtra paliwa brak...

Najbardziej mocy brakuje niestety przy wyprzedzaniu, do 4-5 tyś jest wszystko ok.

Co by można jeszcze sprawdzić??

Jestem w Karpaczu wracam w czwartek lub piątek, będę znowu się wlukł niestety ale muszę jakoś wrócić do Skierniewic...

a filtr powietrza wymieniałeś ?

a wcześniej się normalnie rozpędzał?

a filtr powietrza wymieniałeś ?

Nie, nie wymieniałem, ale jest do wymiany, nie zdążyłem go wymienić...

Może się tutaj jakoś uda go wymienić, jak gdzieś kupię...

a wcześniej się normalnie rozpędzał?

Na jesieni chodził jak złoto, po zimie zrobiłem regulacje i też nowe świece (dopalone za pierwszym razem zaraz po założeniu) wszystkie gary pracują.

Bez obciążenia wkręca się obroty normalnie...

jak można robić regulację gaziorów na starym filtrze powietrza... :blink:

jak można robić regulację gaziorów na starym filtrze powietrza... :blink:

To fachowiec MAGIK, ja się na tym nie znam... :) ustawiał gaziory w innym moto bez czujnika wolnych obrotów...

Jak nie znajdę tutaj gdzieś blisko filtra to spróbuję jakoś go przeczyścić nie wiem czy to coś pomoże, dam znać jutro bo dzisiaj to już piję dalej :D

Wykrec swiece, sprawdz jak wygladaja i napisz, albo daj ich zdjecie tak zeby widac bylo elektrody i porcelane w srodku.

Jak odejmowales gazu to mial ochote lekko przyspieszyc czy nie ?

a ja na Twoim miejscu sprawdziłbym membrany (da się bez zdejmowania gaźników) i czy wszystkie podciśnienia są po podpinane

Wykrec swiece, sprawdz jak wygladaja i napisz, albo daj ich zdjecie tak zeby widac bylo elektrody i porcelane w srodku.

Jak odejmowales gazu to mial ochote lekko przyspieszyc czy nie ?

Świece działają wszystki gary chodzą, iskra jest, świece okopcone czarne nie są mokre, zacznę przeglądanie od filtru powietrza. A jak odejmuję mu troszkę gazu to ma ochotę przyspieszyć ale tak bardzo bardzo powolutku...

miałem to samo, obstawiam filtr powietrza :;-)

miałem to samo, obstawiam filtr powietrza :;-)

Filtr powietrza jest nowy, ale nic to nie pomogło... :( więc dupa blada, na szczęście jutro w Jeleniej Panowie z Kawasaki powiedzieli że zajrzą do niego... Same nerwy a jutro powrót.

Może ci membrana strzeliła i się zdławił. Znaczy zaczął działać jak zdławiony. Bo co innego? Z tego co piszesz powinno być git.

No w każdym razie napisz jak dojechałeś i bezpiecznej drogi. Żadna przyjemność jechać, jak coś jest nie tak.

Na pocieszenie powiem Ci, że na trasie ok 100km (też powrót) wypieprzyło mi uszczelkę pod pokrywą zaworów w GS500. Olej zaczął napierniczać, może powodzi nie bylo, ale stawałem co jakiś czas sprawdzać olej. Jak dojechałem to nawet na miarce się nie pokazał mimo że 20km wcześniej było go jeszcze sporo na oko...

Powinno być git ale nie jest... niestety, wyruszam przed 9, na 9 jestem umówiony że zerkną do środka fachowcy, wczoraj przy wymianie filtera powietrza było w airboxie troche benzyny, nie wiem czego to wina może iglic?

Nie wiem co i jak kompletnie zgłupiałem, mam nadzieje jednak że szczęśliwie dzisiaj dojadę.

POZDR.

Wszystko jasne!

Bezpiecznie w domu już.

Nie zsynchronizowane gaźniki przez znajomego znajomego, dobrze robił kawasaki więc niech nadal robi kawasaki a nie Suzuki, do mojego się już raczej na pewno nie dotknie, źle założone membrany, syf w gaźnikach i o-ringi na zaworkach iglicowych już sparciałe, o których mi nie powiedział, nie dogrzana jedna z nowych świec.

Dzisiaj od godziny 9 do 13:30 zrobione wszystko, przy okazji wymieniony filtr paliwa i NARESZCIE porządnie wyregulowany BANDZIOR, pali w trasie przy średniej 160km/h 8 litrów, przy 140km\h 7-7.5 litra!! Moc wróciła taka jak trzeba czyli słuszna!!

Podziękowania dla:

Centrum Motocyklowe Jelenia Góra ul. Wrocławska 45

http://www.centrum.motocyklowe.pl/

Dzięki Wielkie wszystkim za pomoc. Szczególnie chłopakom z Jeleniej Góry!! :) :) Polecam ich w 1000%

Pozdro!