Skocz do zawartości

Okolice Turku/konina/koła

Gość szymon3183
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnośnie dobrego serwisu motocyklowego w tych okolicach, ktoś coś poleca? 
A może ktoś chętny pomógłby mi (oczywiście z okolicy) z czyszczeniem/regulacją gaźnika i zaworów ponieważ sam nie robiłem tego nigdy a wiadomo serwisówka to nie to samo gdy ktoś bardziej doświadczony instruuje nas :D.

Serwisuję motocykl od 7 lat 

PPHU MOTO-ISKRA EMIL JASTRZĘBSKI
ul. Komunalna 6B - Turek

609 283 273

Ciężko czasami się dostać na serwis ;) ale jeszcze nigdy serwis mnie nie zawiódł 

Za zawory i synchronizację gaźników z całkowitym czyszczeniem ( czyli rozebrane do zera) w zeszłym roku zapłaciłem 320zł 

ale tam tylko powypadkowe serwisują :takaemotka:

• Upvote 1

Serwisuję motocykl od 7 lat 

PPHU MOTO-ISKRA EMIL JASTRZĘBSKI

ul. Komunalna 6B - Turek

609 283 273

Ciężko czasami się dostać na serwis ;) ale jeszcze nigdy serwis mnie nie zawiódł 

Za zawory i synchronizację gaźników z całkowitym czyszczeniem ( czyli rozebrane do zera) w zeszłym roku zapłaciłem 320zł 

Nie wiem nie byłem ale ja JastrząbTS poleca to musi być oki :D

zbieznosc nazwiska p. Emila z nickiem Tomka zupelnie przypadkowa  :takaemotka:;) ;) :beer:

Edytowane przez WaluÅ›
  • Upvote 1

zbieznosc nazwiska p. Emila z nickiem Tomka zupelnie przypadkowa  :takaemotka:;) ;)  :beer:

:oki:  :lol-1:  :takaemotka:  :rock:

Szymon, najlepszy warsztat to zrobienia zaworów i gaźników masz we własnym garażu. Tzn. rodziców garażu ;)

Wystarczą podstawowe narzędzia i odrobina chęci.

Na forum jest dokładny opis jak wykonać obie te czynności. Gwarantuje Ci, że zepsujesz coś jeśli mocno się postarasz.

320 zł w kieszeni + poznasz lepiej swoją maszynę.

No chyba, że jesteś jednym z tych pajaców w rurkach zamiast spodni to zapomnij, że proponowałem ubrudzenie sobie rączek:P

Top-Bike Tarnowski Młyn. Masz w pobliżu najlepszych specjalistów od B12

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Top-Bike Tarnowski Młyn. Masz w pobliżu najlepszych specjalistów od B12

Chłopaki z Top Bike - Tarnowski Młyn nieco szaleją z cenami.

Niech przykładem będzie to, że na zrobienie skrzyni i rozrządu bardziej opłacało mi się zatargać moto do Top Bike - Gniezno niż oddawać go do Tarnowskiego Młynu.

Znam tych z Tarnowskiego i jest bliżej Konina więc poleciłem. Moje B12 właśnie tam stoi ☺. Mają hamownie.. Nie pierwszy motocykl u nich robię i nie odczułem jakiejś przesady w cenach. Ale mogę być nieobiektywny bo to koledzy 😀 Zawsze może kolega zadzwonić, zapytać o cenę i zdecydować 😛

W Top-Bike w Tarnowskim robiłem bandziora jak miałem i w zeszłym roku Gsx. Ceny trochę wyższe niż gdzieś indziej ale pewnośc ze zrobione dobrze najwazniejsza ;)

• Upvote 1

Nie twierdzę to Top Bike z Tarnowskich to zły warsztat. Twierdzę tylko, że są drożsi od swoich kolegów z Gniezna.

Pytając o rozrząd w Tarnowskich stwierdzili, że przy okazji roboty skrzyni założą łańcuch rozpięty i zapną na piecu.

Jak chcę mieć ori zakuty musiał bym dopłacić. W Gnieźnie nie dość, że cała robota wyszła taniej nawet wliczając w to transport motocykla to założyli łańcuch ori zakuty bez żadnego problemu.

Poza tym zarówno Bandit 1200 z turbo i na wtrysku pochodzi właśnie z pod ręki Darkstyxa z Top Bike Gniezno. Hajka z turbo również. ;)

Banditów z turbo to oni mają tam pięć 😉 nie o to mi chodziło.

Banditów z turbo to oni mają tam pięć 😉 nie o to mi chodziło. Znam też i Zwierzaka i nikogo nie faworyzuje. Kolega wymienił trzy miejscowości w okolicy których ma się znajdować warsztat to mu poradziłem. 😉

Jedz gdzie Ci pasuje ale jak bedzie złe to nie narzekaj ze nie pojechałeś do Tarnowskiego Młyna. ;)

Danielmali1 - to w Twojej sprawie było targane zima do szwabow?

----------------------------------------- I hate when people say you don't

need alcohol to have fun.

You don't need running shoes to run but it fucking helps

Niee mój Jacuś zawiózł w piątek dopiero. Niebieska k6. Robią większe gaźniki pełny wydech itd

Amefisto spokojnie nie jestem jednym z tych, jednak sam takich rzeczy ne robilem tym bardziej, ze tu cztery garki sa, zawory to moze nie tak ciezko ladnie wszystko napisane, ale mysle, ze wiekszy problem z gaznikami :D. Ale skoro tak uwazasz to pojde za Twoja rada kupie szczelinomierze bo reszte narzedzi mam i zrobie je sam :D W Top Bike za regulacje i mycie gaznikow 300 powiedzieli z zaworami to cos ponad 400 wyjdzie :).Jest na stronie jakies info odnosnie czyszczenia gaznikow? Jezeli tak prosilbym o link :D

Szymon, wszystko jest na forum włącznie ze zdjęciami co i jak zrobić. Dasz radę, a szczelinomierze kosztują 12-15 zł za komplet. I wystarczą na kilka razy. Lepsza cena jak 300-400 zł w warsztacie ;)

Jak będziesz miał problem to wal na PW, postaram się pomóc.

Ps. Z wykształcenia jestem księgowym, z zawodu szeroko pojętym handlowcem i pracuje w biurze, a serwisy wcześniej w B6 i teraz w B12 robię sam.

Trzeba wierzyć w siebie ;) 4 garnki robisz tak samo jak jeden tylko wszystko x4 ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.