Skocz do zawartości

Gdzie Kupić ?

Gość xqwazar
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem czytałem i nie znalazłem. Jak napisałem w przywitalni, jestem na etapie poszukiwania B 12,5. Wiadomym jest, że najlepiej kupić od kogoś z szanownego Forum. Ofert, niestety nie ma zbyt wiele, żeby nie powiedzieć wcale. Jest natomiast na portalach (wiadomo jakich) kilka, no może kilkanaście sztuk, chociaż tutaj to nigdy nie wiadomo na co trafimy, a szkoda czasem gnać 300km, żeby obejrzeć odpicowaną padakę ;)) Maja propozycja jest taka, żeby osoby, które mają jakieś doświadczenia z prywatnymi importerami, albo tzw. handlarzami, czy komisami, żeby wpisywać informację o tych, których znacie i polecacie, oraz o takich, którzy sprzedają szmelc. Najlepiej wpisać jakieś w miarę sensowne (przybliżone) namiary. Myślę, że byłaby to cenna wskazówka, dla wszystkich, którzy noszą się z zamiarem zmiany moto. Jeżeli jednak, źle szukałem i temat taki był, to kładę głowę pod topór i proszę o skasowanie tematu.

Ja od siebie powiem, że mam dobre opinie od znajomych o Motofrajdzie w Nędzy. Kolejny sprzedawca to Moto Top w Krakowie (drogo, ale mega solidnie). Natomiast jeżeli chodzi o Motocyklicznych w Pszczynie, to trzeba na nich ponoć uważać i bardzo wnikliwie sprawdzać motocykle u nich kupowane. Tak , czy inaczej u tych 3, żadnego bandyty dla mnie nie ma. Tyle ode mnie.

Była już kiedyś propozycja takiego tematu chyba.

Tak samo z polecanymi warsztatami.

I ustalenia były wtedy takie, że wszędzie może trafić się lepsza lub gorsza maszyna, jak i lepszy lub gorszy mechanik.

Oskarżeniami rzuca się łatwo, podobnie jak łatwo się zachwala, kiedy nam się udało, a doświadczenia innych mogą być zupełnie inne, a oceny bardzo niesprawiedliwe.

I chyba zrezygnowaliśmy z prowadzenia takich tematów, ale nie jestem pewien.

Ja bym się wstrzymał z promowaniem lub odradzaniem i raczej skupiał się na konkretnych maszynach, a nie na handlarzach.

Mamy dział, do którego można wrzucać oferty, którymi jesteśmy zainteresowani i tam forumowicze często starają się ocenić i pomóc w wyborze: https://polishbanditcrew.pl/forum/76-oceny-banditów/

I tam zapraszam.

Ale to tylko moje zdanie, a ja tu tylko czytam ;) 

Niech się inni wypowiedzą.

Motofrajdę w Nędzy też mogę polecić..
w ekipie dwie maszyny od nich są i .. jest igła :)
zaś Ci , co mieszkają blisko jeżdżą do nich na serwisy i też nikt złego słowa nie powiedział :)

A ja uważam, że taki temat ma sens. Oczywiście są różne maszyny, ale podejrzewam że tak jak są handlarze, którzy sprzedają tylko wraki, tak są tacy, którzy starają się budować markę i handlują niezłym sprzętem.

Wysłano ze srapatalka

A ja uważam, że taki temat ma sens. Oczywiście są różne maszyny, ale podejrzewam że tak jak są handlarze, którzy sprzedają tylko wraki, tak są tacy, którzy starają się budować markę i handlują niezłym sprzętem.

Wysłano ze srapatalka

Pomimo, ze zaproponowałem temat, jest jeszcze jedna obawa, o której nie napisałem, bo zapomniałem, a znam z autopsji z innych stron.  Mianowicie, po różnych forach, latają różni ludzie i istnieje duże prawdopodobieństwo, że znajdzie się ktoś, kto sobie będzie próbował robić renomę, lub dyskredytować konkurencję. Chociaż z drugiej strony, przy tak szerokim gremium użytkowników, powinno to być łatwe do wychwycenia i ewentualnej weryfikacji.

Moje zdanie jest takie żeby zaniechać oceny ludzi a tylko oceniać poszczególne maszyny. Łatwo się ocenia oczernia czy chwali. Z doświadczenia wiem jedno. "Importer"jak nie oszuka to nie zarobi. Kupując maszynę która na 10 lat to trzeba się liczyć że w każdej chwili może dokonać żywota. Ale czy to będzie wina gościa który ją sprowadził? Nie! On mniej i niej wie od potencjalnego klienta. On jedzie kupuje i tyle. A klient daje do opinii na forum. Potem jedzie z 5 fachowcami. Szarpie ciągnie odpala i dopiero kupuje.

Edytowane przez tomekkj12

Pomimo, ze zaproponowałem temat, jest jeszcze jedna obawa, o której nie napisałem, bo zapomniałem, a znam z autopsji z innych stron.  Mianowicie, po różnych forach, latają różni ludzie i istnieje duże prawdopodobieństwo, że znajdzie się ktoś, kto sobie będzie próbował robić renomę, lub dyskredytować konkurencję. 

Otóż to.

Tomekkj12 - lepiej bym tego nie ujął.

To jak myślicie?

Ja jestem za indywidualnymi ocenami konkretnych maszyn, a nie budowaniem jakiejś bazy danych oszustów i uczciwców, bo to się może srogo zemścić.

dokładnie, popieram indywidualne oceny

raczej bym i tak nie kupił od handlarza pomimo polecenia,po pierwsze to jest dla nich biznes, po drugie prawie zawsze kręcą

przykład:

byłem oglądać moto u polecanego handlarza, kilka osób we Wro kupuje od typa regularnie (nie wymieniam) - nie narzekają

ja zastałem tam 2 motocykle co mnie interesowały (młode roczniki):

1. bez historii: 1 kluczyk, przebieg 200km - pytam skąd: aukcja, sądówka, czy po kradzieżowe, a ten coś bredzi że nie wie że okazja jak do debila

2. ładne zadbane, wersja limiotwana, ściągnięte tłumiki mogę se dokupić jakby co, te które były fabrycznie w tej wersji

lakier-oryginal-jeszcze-nie-slyszaem-zeb

Temat  poniekąd dobry ale czy napewno ?

Lepiej faktzcynie skupic sie na motocyklach niż na samych osobach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.