Skocz do zawartości

B 12,5 Ktokolwiek Widział ? Ktokolwiek Wie ?

Gość xqwazar
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadł mi w oko ten sprzęt do którego link podam poniżej. Bardzo proszę o opinię. Rozmawiałem z nimi i ponoć jest po jakiejś drobnej parkingówce (poprzycierane lusterka). Nie mniej jednak, cena wydaje mi się zdecydowanie za wysoka pomimo gwarancji i możliwości sprawdzenia historii moto w aso. Wg "wyceniarki" z WP, cena za takiego sprzęta,  to ok 13000 (tutaj chyba przegięli w drugą stronę). Poza tym wydaje mi się, że ten kufer to tak na sztukę założyli, no i po bocznych tylko stelaże zostały (jako, że to będzie głównie turysta zależy mi na ładowności). Na tyle co go sprawdziłem, miał 2 właścicieli. Co sądzicie o napędzie ? Ile jeszcze wytrzyma przy takim jak na fotce stanie naciągu? Gdyby ktoś zauważył jeszcze cokolwiek niepokojącego (jeżeli jest coś takiego), to będę wdzięczny. Ponoć nie ma głupich pytań, więc proszę jeszcze o wyjaśnienie, bo jakoś nie mogę rozkminić różnicy  pomiędzy wersjami S i SA. Może ktoś podpowie ? Oto to moto http://otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-1250-sa-abs-salon-pl-akcesoria-gwarancja-dostawa-ID6yh97T.html#fb170eee96

Jeżeli chodzi o napęd to musisz się zębatkom przyjrzeć bo ja przy zakupie swojego bandita sugerowałem się że tym, że jest dopiero w połowie naciągu a później się dopatrzyłem, że mam zębatki tak wytarte, że można się było pozacinać o nie.

Chyba ktoś ostatnio oglądał jakieś moto u tego dealera jeśli się nie mylę, nie ten egzemplarz ale stan moto odstawał mocno od deklarowanego w ogłoszeniu, więc wzmożona czujność zalecana.

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Cena to faktycznie z kosmosu. Ja za swojego dałem 13tys. Ten sam rocznik, podobny przebieg, a dodatkowo pełne okufrowanie.

Dziwnie wytarte osłony liczników - a w tym miejscu bagażu chyba nikt nie wozi :) 

S - to Bandit z owiewką, 

SA to Bandit z owiewką i ABSem. Rozpoznasz w Bandicie po wieńcu, kole "drabinkowym" ABSu. 

Cena to faktycznie z kosmosu. Ja za swojego dałem 13tys. Ten sam rocznik, podobny przebieg, a dodatkowo pełne okufrowanie.

Kupiłeś krajowego, czy z zagramanicy ??

honda motoplaza warszawa

chcesz to podjadę obejrzeć

tylko nie obiecuję że zdążę do weekendu (przed sobotą).

opisywałem oglądaną u nich hondę (w offtopie/aukcjach allegro)

daleko nie mam

tamta honda fajnie tylko na zdjęciach wyglądała.

edit - ja co to pw albo semka (kontakt masz w moim profilu)

edit2 - bo nowy jesteś - ja ci podaję czy warto się zainteresować, i niczego w zamian nie oczekuję.

jak napiszę że nic podejrzanego nie znajduję decydujesz czy warto kogoś bardziej ogarniętego z wawy podesłać

wtedy możesz się dogadywać (bo jest tu kilku o wiele bardziej rozgarniętych)

Edytowane przez syku

spróbuj po vinie ustalić historię, nie wiem czy w pl ci się uda ale jak napiszesz do suzuki de to się dowiesz co nie co

honda motoplaza warszawa

chcesz to podjadę obejrzeć

tylko nie obiecuję że zdążę do weekendu (przed sobotą).

opisywałem oglądaną u nich hondę (w offtopie/aukcjach allegro)

daleko nie mam

tamta honda fajnie tylko na zdjęciach wyglądała.

edit - ja co to pw albo semka (kontakt masz w moim profilu)

Spokojnie, ciśnienia nie ma, bo i dudków trzeba dozbierać :) (liczyłem się  z wydatkiem max 150000, ale jak sie znajdziesz gdzieś w okolicy to zobacz, bo jak będzie wiadomo co i jak, to wtedy zawsze można się zabrać za negocjację kosmicznej ceny. Podobno stoi u nich od lutego, tego roku. Co do objaśnienia różnic pomiędzy wersjami S i SA, to jak dla mnie zaskoczenie, bo myślałem, że od 2007 r. wszystkie mają ABS, np. tutaj jest drugi od tego samego dealera i też jest napisane, że ma ABS, a wersja wg ogłoszenia to S-ka http://otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-gsf1250s-salon-polska-i-wlasciciel-gwarancja-ID6yhEOx.html

150k, Panie, to nowy kup :)

no na fotce to akurat SA, ale kto zczai różnicę jak nie tu - dla innych S z ABS :P

to po ludzku - jechać mam oglądać czy nie?

na marginesie sprzedają co kupili (tzn co było w umowie)

ja ma, GSX1250FA L0 potocznie zwanym gsxf1250

Sylwek, a Mariusz swojego juz opchal?

w zasadzie tez Bandit.

to po ludzku - jechać mam oglądać czy nie?

na marginesie sprzedają co kupili (tzn co było w umowie)

ja ma, GSX1250FA L0 potocznie zwanym gsxf1250

To po ludzku. Podjedź i obejrzyj ;)

oki - mówisz-masz

do soboty temat ogarnę i zdam relację

edit:

Sylwek, a Mariusz swojego juz opchal?

w zasadzie tez Bandit.

opchał

poza tym jego był trefny - wężyki olejarki drugi raz coś mu zjadło

Edytowane przez syku

Kupiłeś krajowego, czy z zagramanicy ??

Kupiłem od gościa z Warszawy, który 2 sezony na nim przelatał.

A moto ogólnie pochodzi z Żabolandii.

Kupiłem od gościa z Warszawy, który 2 sezony na nim przelatał.

A moto ogólnie pochodzi z Żabolandii.

Ja też takiego bym ewentualnie szukał (jakby się nie udało kupić krajówki) Właśnie czegoś, co przynajmniej ze 2 sezony pojeździło w kraju po sprowadzeniu. 

http://otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-1250-sa-abs-salon-pl-akcesoria-gwarancja-dostawa-ID6yh97T.html#fb170eee96

kolor czerwony

2 właściciel (ponoć bo nie sprawdzałem papierów)

1. aqu 0,13V - padło całkowicie - do odpalenia przekładali inny akumulator

2. opona przód - do wymiany 1,2mm bieżnika na środku i to nie do punktu kontrolnego bo go nie znalazłem

3. tarcza przód 4,8mm

4. luz główki ramy - nie występował

5. amory - suche ale gumki osłon popękane - wypadałoby zrobić

6. napęd 2 kreski do końca wahacza

7. tył opona pirelli diablo dot (4413) stan OK

8. tarcze tył 5mm

9. Kierownica podgięta (same końcówki) - ale końcówki wymienione, tylko takie do góry podwinięte

10. lusterka porysowane (obydwa) - wygląda rzeczywiście na parkingówkę

11. pilot do led plus podświetlenie wnętrza (tzw. wiejski tjuning)

12. stacyjka do czyszczenia - zacina się

13. przetarty róg kanapy (prawy przedni)

14. okładziny przód chyba do wymiany z 1,5-2mm miały - ale już ciemno było i zerkałem na koniec

15. do przestawienia tynie kierunki - ktoś wymyślił mocowanie ale chyba są za wąsko

16. zapalił ładnie i jakoś żadnych dziwnych dzwięków nie widziałem

mam zdjęcie tylniej zębatki - jeszcze trochę polata

tego czarnego też oglądałem - ale nie wiem czy pisać bo jeszcze droższy

edit - nie zrobił na mnie złego wrażenia (choć brzęczał mu od wibracji przedni lewy kierunek)

Edytowane przez syku
  • Upvote 1

http://otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-1250-sa-abs-salon-pl-akcesoria-gwarancja-dostawa-ID6yh97T.html#fb170eee96

kolor czerwony

2 właściciel (ponoć bo nie sprawdzałem papierów)

1. aqu 0,13V - padło całkowicie - do odpalenia przekładali inny akumulator

2. opona przód - do wymiany 1,2mm bieżnika na środku i to nie do punktu kontrolnego bo go nie znalazłem

3. tarcza przód 4,8mm

4. luz główki ramy - nie występował

5. amory - suche ale gumki osłon popękane - wypadałoby zrobić

6. napęd 2 kreski do końca wahacza

7. tył opona pirelli diablo dot (4413) stan OK

8. tarcze tył 5mm

9. Kierownica podgięta (same końcówki) - ale końcówki wymienione, tylko takie do góry podwinięte

10. lusterka porysowane (obydwa) - wygląda rzeczywiście na parkingówkę

11. pilot do led plus podświetlenie wnętrza (tzw. wiejski tjuning)

12. stacyjka do czyszczenia - zacina się

13. przetarty róg kanapy (prawy przedni)

14. okładziny przód chyba do wymiany z 1,5-2mm miały - ale już ciemno było i zerkałem na koniec

15. do przestawienia tynie kierunki - ktoś wymyślił mocowanie ale chyba są za wąsko

16. zapalił ładnie i jakoś żadnych dziwnych dzwięków nie widziałem

mam zdjęcie tylniej zębatki - jeszcze trochę polata

tego czarnego też oglądałem - ale nie wiem czy pisać bo jeszcze droższy

edit - nie zrobił na mnie złego wrażenia (choć brzęczał mu od wibracji przedni lewy kierunek)

Wielkie dzięki, teraz wiem, że jak podejmę decyzję, to mam pole do negocjacji. 

• 1 month later...

Wielkie dzięki, teraz wiem, że jak podejmę decyzję, to mam pole do negocjacji. 

Ja teżwego czasu oglądałem oba egzemplarze - czarny jest w lepszej kondycji od tego, ale cenowo oba bardzo zawyżone. Na tym bordowym widać, że nie był oszczędzany, raczej sporo latał, górna półka mocno wytarta od kluczyków, pozostałe elementy - tak jak pisano wcześniej. Mnie odstraszyła cena.