Skocz do zawartości

Bandit Gsf 600S 2000R.

Chabrosik
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po wiosennych poszukiwaniach i oględzinach różnych maszyn nie znalazłem nic dla siebie. Ale teraz wpadł mi w oko jeden bandziorek. W sumie to nie chciałem się pchać drugi raz na tego samego konia. Ale z drugiej strony.... czemu nie :usmiech:  I będę potrzebował porady odnośnie tego bandziora. Budżet mam skromny, więc nie szukam ideału.  Ale do rzeczy po rozmowie z sprzedającym dowiedziałem się że  przebieg to 80tyś, łańcuch się kończy, klocki hamulcowe są "jeszcze ok" czyli zostało około 3mm - można liczyć że do wymiany. Tarcze mówi że ok. I dodatkowo powiedział mi że naciąg rozrządu zostało  z 3-5 zębów. Ale także mówił że poprzedni właściciel wymieniał rozrząd. Czyli już by drugi rozrząd się kończył?? To na wejście muszę liczyć klocki , łańcuch rozrządu i łańcuch + zębatki. Zawieszenie ok nie dobija. Musze do niego podjechać 150km w jedną stronę. Ale plusu to gmole i stelarz pod kufer. Sprzedający niema nic przeciwko zdjęciu zbiornika i wykręceniu świec - aby zobaczyć jak wyglądają. To czyli będę mógł zmierzyć od razu kompresje  :zeby:  :zeby: tego mu nie powiedziałem, ale jak już świece będą wykręcone to szkoda nie zmierzyć :) bo odnośnie dolewania oleju to twierdzi że nie bierze ani grama!!!! przy tym przebiegu to średnio w to wierze. 

Sprzedający mało chciał opowiadać od strony technicznej. Mówił w kółko że najlepiej przyjechać i obejrzeć. w sumie to ma racje, ale jechać 300km aby się przejechać to mi się nie uśmiecha.

a tu link do ogłoszenia:

http://olx.pl/oferta/motocykl-suzuki-gsf-600s-CID5-IDclGTx.html

Co o nim sądzicie? wizualnie te pedalskie czerwone ciężarki...  aż kują w oczy. pewnie gdzieś leżał że wymienione....

Za te pieniadze moze byc co najwyzej cień motocykla, jeszcze jak by stal 2 ulice dalej mozna sie przejechac ale tak szkoda kilometrow.

• Upvote 1

Ja za swojego z tego samego rocznika dałem 8k gołego i z kapciami do wymiany,ale w stanie idealnym 10k km niż zrobiłem 0 wkładu(poza wymianami płynów oczywiście).Myślę że to mówi wszystko,jak chcesz pojeździć a nie porobić lepiej dodaj symbolicznego tysiaka więcej i ciesz się z jazdy.Takie jest moje zdanie.

GRZESIEK a kiedy swojego kupiłeś?

Bo jak patrze to tylko jedna S-ka stoi powyżej 8k w roczniku 00-01

reszta to głównie taki przedział 6-7k....

Edytowane przez Chabrosik

Końcówka 2014,ja brałem od lokalnego gościa który zajmuje się sprowadzaniem takich sprzętów.Facet ma dobrą opinię,kilku moich kolegów od niego kupowało i nikt nie miał problemów.A jeśli chodzi o tanie maszyny to wystarczy zomaczyć nawet na mobile.de nawet niedawno tam patrzyłem i nie widziałem taniego i dobrego.Ale to ze wszystkim tak jest jak ktoś ma coś dobrego i wie czym jeździ to nie odda za prawie darmo.

Dobra niech będzie dla następnych...

To byłem widziałem i.... no cóż cena adekwatna do stanu czacha pęknięta wielkość pięści, ale tragedii nie ma. Łańcuch do wymiany i klocki. Za to tarcze są ok. 

Ale pojawił się problem po odpaleniu. Na moje oko oraz żony i ojca to zadymił na niebiesko.... Więc dalej już go nie oglądałem...

Podsumowując to gdyby nie pierścienie to na 99% już stałby u mnie....

"Z doświadczenia mogę polecić motocykl zdobywającym pierwsze szlify, jako idealny motocykl do tego."

to wyjaśnia tą pękniętą czachę  :zeby:

Oj z tą czachą nie było bardzo tragedii.... W końcu ta cena skąd musiała być  :zeby:

Za te pieniądze nie oczekiwałbym cudów. Z resztą nie napisałeś czego oczekujesz. Jeśli stanu zbliżonemu ideałowi - to na pewno nie jest ten motocykl. 

"Z doświadczenia mogę polecić motocykl zdobywającym pierwsze szlify, jako idealny motocykl do tego."

to wyjaśnia tą pękniętą czachę  :zeby:

Ten tekst mnie rozwalił  :rotfl: