Skocz do zawartości

Chlapacz Na Tył

Asz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No jeszcze nie za bardzo, tzn. jechałem raz po mokrym, ale już bez deszczu, a do tego moto miałem już wcześniej trochę uwalone, więc trudno dokładnie ocenić. Ale napewno dużo zatrzymuje, kufer nie był później cały z piasku jak to wcześniej bywało. Obiecuję, że jutro umyję moto a jak tylko zacznie padać to robię jazdę próbną 😁

To czekam na dokładną relację, bo już doczekać się nie mogę, kiedy u siebie to założę :D

Jeszcze nie, bo nie wiem jak typ będzie się sprawdzać w praktyce, więc czekam na Twój test :)

Cześć, w końcu udało mi się dziś pojeździć trochę po mokrym, więc mogę podzielić się wrażeniami. Przejechane ok. 30km w lekkim i średnim deszczu. Jak widać na zdjęciach sam błotnik jest dość mocno uwalony, ale tablica rej., lampa, bagażnik i sam kufer są prawie czyste, czyli to o co mi chodziło najbardziej. Reszta moto dookoła, czyli wahacz, tłumik, osłona łańcucha, felga i zadupek od spodu też dość brudne, ale to już chlapie gdzie indziej, więc nawet nie liczyłem na to, że to będzie czyste. Ogólnie jak dla mnie spełnia moje oczekiwania w 100% i do tego całkiem spoko wygląda. Pierwsze 3 zdjęcia zrobione w trakcie jazdy, a ostatnie jak już trochę wyschło w garażu.b4e4815b2cbb0fc4663ee755e8df888e.jpgf9f7fffb987356c9b8cac0fa63f52564.jpg1fbcf697901699df0f0eda1f94d24dbd.jpgb37bd8ebe66cd137ee5dbb35b281e618.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka

A teraz zauważyłem, że to się trzyma tylko na jednej stronie - z prawej strony wahacza przykręcone, a nie z dwóch, jak mi się początkowo wydawało. I nie telepie się to podczas jazdy przy wstrząsach? Do założenia tego trzeba było całą ośkę wyciągać i przekładać to przez ośkę, czy tylko wsunięte jest to? Mógłbyś krótki film nagrać, jak ruszasz tym błotnikiem ręką i ogólnie jak to wygląda z każdej strony. Bo zdjęcia zdjęciami, się tak "na żywo" to zupełnie inaczej :)

Dobre gówno i nawet fajnie to wyglada 😉

A teraz zauważyłem, że to się trzyma tylko na jednej stronie - z prawej strony wahacza przykręcone, a nie z dwóch, jak mi się początkowo wydawało. I nie telepie się to podczas jazdy przy wstrząsach? Do założenia tego trzeba było całą ośkę wyciągać i przekładać to przez ośkę, czy tylko wsunięte jest to? Mógłbyś krótki film nagrać, jak ruszasz tym błotnikiem ręką i ogólnie jak to wygląda z każdej strony. Bo zdjęcia zdjęciami, się tak "na żywo" to zupełnie inaczej
Dodałem kiedyś linka, tam dość dokładnie wszystko widać. Mocowane jest z jednej strony wahacza, ja przykręciłem z prawej bo nie chciałem koło łańcucha. Żeby tak założyć to trzeba wyjąć ośkę, chyba że z drugiej strony to montujesz pod nakrętkę. Tam jest jeszcze przykręcona taka długa tulejka, która opiera się na górnej powierzchni wahacza i dzięki temu jak popuścisz sobie koło, żeby np. naciągnąć łańcuch to błotnik zostaje cały czas na swoim miejscu. Zrobiłem z tym już kilkaset km i nic nie odpadło, trzyma się stabilnie, jak już wcześniej pisałem jest to naprawdę dość solidnie wykonane. Co do filmiku to może uda mi się coś ogarnąć przez weekend. Ale wydaje mi się, że już chyba wszystko napisałem co się dało

Dobre gówno i nawet fajnie to wyglada 
Noo, chińskie gówno, ale rzeczywiście całkiem fajne