Skocz do zawartości

Pinlock Problem! (Rozwiązany) - Shark Evo One - Nowy Miejsko/wiejski Garnek

lelon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

może zrobili w końcu szybę podwójną niemontowaną na pinloka - bo to piny powodowały potrzebę mocniejszego oddalenia

tez o tym w sklepie pomyślałem ale raczej nie, sprawdziliśmy i nic nie widać, jest zagłębienie na pinlocka, poza tym dostałem nowego pinlocka.... po co by dawali pnlocka gdyby byla podwójna szybka :) która nie wymaga pinlocka

nie ogarniam tej całej sytuacji :P

Edytowane przez lelon

no i odebrałem kask....

finalnie dostałem nowy pinlock, i nową szybkę, nowa szybka jest tak samo zbudowana jak stara, ale nie ma możliwości założenia pinlocka (teoretycznie) bo nie ma tych plastikowych "cycków' do montażu

do tego jest stara szybka, która była oryginalnie

Oficjalnie nowa szybka bez możliwości montażu pinlocka ma fabrycznie nałożony chemiczny pinlock, pytając w sklepie czy to działa dłużej niż dwa dni dostałem odpowiedź że to fabrycznie nanoszony pinlock, który działa z powodzeniem do dwóch lat :D  ok sprawdźmy za tem....   powrót do domu w nowej szybce po kilku kilometrach na szybce pojawiły się krople wody, mgły nie było, tylko skropliny....

co mi pozostało? mając nową szybkę i nowy pinlock ? wkleiłem nowy pinlock do nowej szybki za pomocą silikonu, pierdole ten ich cały system.... zrobiłem to po lelonowemu....

a w zimie założe porysowany pinlock do starej szybki i oddam znowu na gwarancji i tak przez najbliższe 4 lata, po ilu reklamacjach można żądać nowego produktu? ktoś mi podpowie? 

na pewno im tego nie popuszczę bo shark to za duża firma żeby w taki sposób podchodziła do sprawy...  niech mi co roku dają nową szybkę i nowego pinlocka.....

a po 5 latach kupię coś lepszego :)

trza było brać dwójkę - nie ma pinloka i nie rysuje :)

edit:

zachciało Ci się trójki to masz :)

Edytowane przez syku

Ten cały tzw antifog to lipa. Ja kupiłem w ubiegłym roku AGV K5 i miał mieć pinlocka jak się okazało ma antifoga który przez 2 miesiące działał a potem już coraz gorzej a aktualnie w ogóle nic nie daje a na dodatek usterka nie podlega gwarancji

lelon jak bedziesz wymienial ta szybke to popros zeby ci ja zostaiwli (ta stara) i sprobuj sam sobie wywiercic otwory na tego pinlocka i dokup te mocowania , ja poszukam i moze jeszcze bede mial bo dostalem zapasowe razem do multitec-a szoja to ci bym podeslal . wtedy mzoesz srobowac po swojemu zamocowac i moze bedzie dzialalo porzadnie wtedy. Wiadomo otwory trzeba dosc precyzyjnie dopasowac ,ale ty dasz rade...

szkoda, bo mi sie spodobal ten kask i myslalem nad nim ,ale na razie multitec zostaje na glowie... 

pozostaje dolepić foga na zewnątrz szyby

będą dwie a przecież o to chodzi aby była separacja między nimi (dwiema warstwami)

Edytowane przez syku

jeszcze jedno pytanie mam do was, jak myślicie, czy jeżeli wcześniej miałem szybkę z możliwościa założenia pinlocka, a teraz dostałem nowego pinlocka i nową szybkę bez możliwości założenia pinlocka, tylko z tym chemicznym pinlockiem który gówno daje, czy taki przebieg gwarancji moge podwazyć, żądając nowej szybki z możliwością instalaci pinlocka?

a pytam, ponieważ jak założe nowego pinlocka do starej szybki i go porysuje i oddam na gwarancję mogę otrzymać odpowiedź, że niemożliwe jest abym zarysował pinlock, skoro szybka którą dostałem nie miała możliwości założenia pinlocka.... i gwarancję odrzucą....  a że założyłem nowego pinlocka do starej szybki to już mój wybór i mój problem....

w końcu kupowałem kask z szybka do której mogłem zamontować pinlock a teraz tego nie mogę i na pewno takiego kasku bym nie kupił....

Leon z tego co mi wiadomo to za te kaski zwracali kase z powodu rysujących pinlocków także najlepiej niech ci kaskę zwrócą i kup jakiś inny kask.np: Szubrawca C3, HJC RPHA MAX EVO lub Szuje Neotec choć i te kaski mają swoje wady.

Edytowane przez mathias

Leon z tego co mi wiadomo to za te kaski zwracali kase z powodu rysujących pinlocków także najlepiej niech ci kaskę zwrócą i kup jakiś inny kask.np: Szubrawca C3, HJC RPHA MAX EVO lub Szuje Neotec choć i te kaski mają swoje wady.

tylko pytanie do jakiego okresu zwracali kasę? bo u mnie okres od zakupu jest już dość długi, co innego kupic i za tydzień żadac zwrotu kasy :)

btw. who the fuck is leon?

Edytowane przez lelon

a jak kupisz mercedesa i wymienią na poloneza będzie OK

pisałeś się na pinloka mechanicznego - powiedz że tamten działał a ten nie

a jak kupisz mercedesa i wymienią na poloneza będzie OK

pisałeś się na pinloka mechanicznego - powiedz że tamten działał a ten nie

i tak właśnie zrobię.... tylko napiszę w pełni oficjalną reklamację w formacie A4 za potwierdzeniem odbioru....   chyba, że podpiszą mi na piśmie że reklamacji będzie dalej podlegał kask ze starą szybką i nowym pinlockiem....  

btw. to pierwsza rzecz w moim życiu którą reklamuje.... i to jeszcze z problemami....

Ja reklamuje wszystko :D

nie chcesz kupić mojego kasku? jeszcze na gwarancji :P

Kupując towar zawarłeś niejako umowę na dany produkt o danej specyfikacji i podanych właściwościach, wykładając kasę zgodziłeś się na ten produkt w takim stanie jakim go dostałeś pierwotnie. Taka wymiana na inną szybkę to niech spadają bo to nie jest zgodne z tą "umową" jaką zawarłeś i niech zwracają kasę lub robią porządnie tak jak Ty chcesz. Bo masz prawo sobie nie życzyć gównianego antifoga.

zapytam w sklepie czy dostanę na piśmie oświadczenie, że kolejna reklamacja z nowym pinlockiem i starą szybka zostanie uznana.... zobaczymy co odpowiedzą... czy mam juz pisac pisma o zwrot kasy.... choć ten kask jest bardzo funkcjonalny.... i szkoda że im tak nie wyszło....

Możesz oddać na gwarancję albo na niezgodność towaru z umową z tego co mówisz to drugie wydaje mi się lepsze bo nie są w stanie zrobić tak żeby było ok , przynajmniej dostaniesz kasę

zapytam w sklepie czy dostanę na piśmie oświadczenie, że kolejna reklamacja z nowym pinlockiem i starą szybka zostanie uznana.... zobaczymy co odpowiedzą... czy mam juz pisac pisma o zwrot kasy.... choć ten kask jest bardzo funkcjonalny.... i szkoda że im tak nie wyszło....

W dzisiejszych czasach producentom kasków wiele rzeczy nie wychodzi kumpel kupił przezajebistego który miał być najlepszym kaskiem jaki może być czyli Araia Chasera i też cały czas coś w nim nie bangla i leży w serwisie.

Zachęcony tym tematem zgłosiłem porysowany przez uszczelkę Pinlock w moim szczękowcu HJC. Okazało się, że nie jestem jedyny z takim problemem - zbyt twarda uszczelka i zbyt ciasno ułożony Pinlock. Dowiedziałem się, że kask ma 5 lat gwarancji i Pinlock bez problemu wymienią na nowy :D

Nawet nie kazali zostawić kasku, tylko jeździć, a jak przyjdzie Pinlock, to mnie poinformują i wymienią na miejscu. 

Zachęcony tym tematem zgłosiłem porysowany przez uszczelkę Pinlock w moim szczękowcu HJC. Okazało się, że nie jestem jedyny z takim problemem - zbyt twarda uszczelka i zbyt ciasno ułożony Pinlock. Dowiedziałem się, że kask ma 5 lat gwarancji i Pinlock bez problemu wymienią na nowy :D

Nawet nie kazali zostawić kasku, tylko jeździć, a jak przyjdzie Pinlock, to mnie poinformują i wymienią na miejscu. 

jaki to model HJC?

Też bym się przeszedł coś zareklamować, ale niestety mój Schubi C3 po 8 latach nadal bez wad :cry: