Skocz do zawartości

Kupie Silnik Do B6 Iigen

jacekrysiek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kupie silnik do b6 II-generacji, sprawny , sprawdzony ,najlepiej nieuszkodzony.

Mam od B1 ale to chyba to samo...

Od b12 czy od b6 II gen

Ok źle przeczytałem

Edytowane przez MaQ(GoobLee)

• 2 weeks later...

witam ja też kupie chętnie silnik do Bandita 600 od roku 2000 w górę pilnie! :D

witam ja też kupie chętnie silnik do Bandita 600 od roku 2000 w górę pilnie! :D

ile tematow i postow nt zamierzasz na pisac?

kurde widzę że miło tu macie. Najpierw  wielkie halo bo się nie przywitałem łoo sorry mój błąd ale jestem w potrzebie a wy piszecie jakieś głupoty dzięki. A zamierzam dużo napisać żeby ktoś to zobaczył z łaski swojej :D

kurde widzę że miło tu macie. Najpierw  wielkie halo bo się nie przywitałem łoo sorry mój błąd ale jestem w potrzebie a wy piszecie jakieś głupoty dzięki. A zamierzam dużo napisać żeby ktoś to zobaczył z łaski swojej :D

Strona jest tak skonstruowana, że pisząc w jednym temacie na pewno kto ma zauważyć ten zauważy. Potem wielkie halo bo będziesz czegoś szukał na szybko (np. informacji dotyczącej ustawiania zaworów) będziesz chciał szybko ogarnąć, a będzie 50 tematów dotyczące tego samego. Trochę pokory, a za jakiś czas jak z nami posiedziesz to zobaczysz, że wystarczy 1 temat :) Spóźniłeś się kilka dni bo ostatnio poszedł silnik za 500 zł... 

A silnik nabyłem ja drogą konwersacji :P

ja nadal szukam , jakby co , dzieki za podbijanie tematu panowie,

pamietajcie ze bylem pierwszy w kolejce przed Dawband-item ;)

MaQ - ten co ty nabyles to ci tylko prycha w gaznik :) - zrob cos z tym bo nie pojezdzisz tego lata...

Dawband już ci pisałem, sprzedam Opla, weź kup, bo jestem w potrzebie ... :D

ja nadal szukam , jakby co , dzieki za podbijanie tematu panowie,

pamietajcie ze bylem pierwszy w kolejce przed Dawband-item ;)

MaQ - ten co ty nabyles to ci tylko prycha w gaznik :) - zrob cos z tym bo nie pojezdzisz tego lata...

Spokojnie już temat ogarnięty nic nie prycha :) jak chcesz to mam silnik dla ciebie ale musiał byś go sobie uszczelnić bo olej lekko cieknie przez dziurę po korbowodzie

Spokojnie już temat ogarnięty nic nie prycha :) jak chcesz to mam silnik dla ciebie ale musiał byś go sobie uszczelnić bo olej lekko cieknie przez dziurę po korbowodzie

taki to mam i ja tylko dziurka jest od impulsatora :) bede pisal do ciebie w razie problemow z wyciaganiem dziada z ramy

Wyciagalem sam bez niczyjej pomocy . Miałem zabawy trochę ale sobie poradziłem.

Silnik w Bandycie można śmiało wyciągać w jedną osobę. Jest to bajecznie proste i nie trzeba wielu kombinacji.

Jedyne co musisz zrobić to podstawkę z grubych desek, w kształcie prostokąta w wymiarach o ile dobrze pamiętam 15x12cm (musiałbym sprawdzić bo nie pamiętam.) Deska jest lepsza niż metal, bo nie uszkodzi aluminium.

Podstawiasz to pod silinik (zdemontowane kolektory) tak, żeby obejmowały miskę olejową. Wysokość podstawki dopasowujesz do swoich potrzeb.

Następnie okręcasz śruby mocujące lagi przy półkach i silnik wraz z całym motocyklem siada na podstawce.

Odkręcasz wtedy wszystkie śruby mocujące silnik do ramy oraz "połówkę" ramy od strony sprzęgła i sprzesuwasz ramę w bok, zostawiając silnik na podkładce.

I wszystko w temacie.

Jeśli ci się chce, to możesz podstawkę zrobić na kółkach (do łatwiejszego przesuwania silnika po demontarzu) lub na podnośniku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.