Skocz do zawartości

Jak Trzymać Rollgaz Tzn. Ile Palców Na Hamulcu.

Gość choq007
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój trzeci sezon na Bandycie wiec już trochę kilometrów nawinąłem, ale pytanie mam z tych podstawowych:

Jak prawidłowo trzymać kierę w czasie jazdy? Przywykłem do tego, że zawsze mam jeden palec na hamulcu. Delikatnie opieram, nie ma mowy o przypadkowym "mryganiu" stopem itd. Sami zresztą wiecie, że klamka jest dość twarda.

Dziś jak ćwiczyłem na parkingu hamowanie awaryjne zauważyłem, że ten sposób tzn. jednym palcem jest nie przymierzając do dupy. Dwoma lub całą ręką hamowanie jest o x+100% skuteczniejsze. Gdzie x to bardzo dużo :-)

Mega przyzwyczaiłem się do jednego palca, ale wiem że muszę to zmienić. Dwoma jest mi niewygodnie. Czterema nie mogę jednocześnie kontrolować gazu i hamulca tzn. mogę, ale też nie wygodnie i w sytuacji awaryjnej obawiam się, że mógłbym przypadkiem odkręcić. Co Wy na to? Jak mówią podręczniki?

Pozdrawiam

Choq007 

podręcznik mówi, żebyś się poprawnie przywitał jak tradycyja nakazuje. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.