Skocz do zawartości

Short B750

Drek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Opinia wyrażona a jakie sugestie/propozycje? Jaka lampa jaki kolor bo usd sie szuka:)

Edytowane przez Drek

Jakie to zegary ? Ja mam takie: http://www.banggood.com/Universal-Motorcycle-Motorbike-LCD-Digital-Speedometer-Odometer-Tachometer-p-982459.html  i nie mogę sobie z nimi poradzić, finalnie chyba je spaliłem:/ Manual całkowicie się nie zgadza, opisy kolorów kabli także... 

Masz jakiegoś linka z Twoimi zegarami? Nie miałeś problemu z montażem ?

Lampa moze byc ale musi byc perfekcyjne spasowanie i montaz, na razie nic nie kombinuj. Widzial bym tu zlote usd na czarnej anodzie lag jak w gixach czy kawach 10. Moze byc niezly projekt jak nie bedzie wydumek.

• Upvote 1

- czarny mat najbardziej chujowy kolor ze wszystkich

dokładnie tak

Napisano (edytowane)

Jakie to zegary ? Ja mam takie: http://www.banggood.com/Universal-Motorcycle-Motorbike-LCD-Digital-Speedometer-Odometer-Tachometer-p-982459.html  i nie mogę sobie z nimi poradzić, finalnie chyba je spaliłem:/ Manual całkowicie się nie zgadza, opisy kolorów kabli także... 

Masz jakiegoś linka z Twoimi zegarami? Nie miałeś problemu z montażem ?

Mam coś takiego http://pl.aliexpress.com/item/modern-LCD-speedometer-digital-speedometer-motorcycle-parts/32446012792.html?spm=2114.010208.3.10.B5nX0y&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_4_10017_10021_507_10022_10020_10009_10008_10018_10019_101,searchweb201603_9&btsid=db2b6f83-2c6a-460e-a5d9-a6ba69564467

Żadnych problemów z podłączeniem, wszystko działa, czytelny w dużym słońcu i nie rażący w nocy, dobrze spasowany tak jak chciałem przy stacyjce. Ma pare wad min. zakres prędkości do 199, wyświetlacz biegów do 5 (na 6 wyświetla 2), brak kontrolki ciśnienia oleju (ale to można zastąpić zwykłą kontrolką)

Lampa moze byc ale musi byc perfekcyjne spasowanie i montaz, na razie nic nie kombinuj. Widzial bym tu zlote usd na czarnej anodzie lag jak w gixach czy kawach 10. Moze byc niezly projekt jak nie bedzie wydumek.

I o to jest jakaś wartościowa sugestia, Dzięki!

Lampa od MT03 ma duży plus w postaci wnęki od tylnej strony, gdzie można upchnąć ładnie wszystkie kostki i nic nie wystaje.

dokładnie tak

A jaki nie jest, piszesz ze chujowy a jaki Twoim zdaniem pasowałby do tego?

Edytowane przez Drek

Kolor to kwestia gustu. Ja robiłbym czarny połysk z niebieskimi dodatkami. Tym mass czarny mat ze złotem i też jest dobrze. Lampa też mi się podoba. Tył dla mnie przykrótki,ale jakąś ciekawą lampą można by to wizualnie załatwić (nie chodzi mi o rozmiar lampy)

Napisano (edytowane)

Tył jak dojdzie błotnik i chlapacz wypełni się i będzie dobrze.

Tymczasem doszły wypełnienia, pług i manetki: Kilka aktualnych foto

thumb_ihost_1463665175__wp_20160519_15_1  thumb_ihost_1463665209__wp_20160519_15_1  thumb_ihost_1463665232__wp_20160519_15_2  thumb_ihost_1463665253__wp_20160519_15_2

Może mu zrobię a'la taki wydech?;

thumb_ihost_1463665552__mv-agusta-brutal

Edytowane przez Drek

Przydalo by sie zrobic cos z ty, wydechem bo teraz wyglada jak w byle psie, zobacz sobie leovince gp.

A zeby uzupelnic dupe to widzial bym na wahaczu po kastecie w kolorze z kazdej strony, wypelnilo by troche pustke

Tak patrze na te kola i jest trovhe bieda, jebnij poler rant na lustro wtedy uwydatnisz rozmiar felgi i kapcia.

Edytowane przez Cirus

Podobał mi się kiedys dominotor gp 2 wiec cos a'la leo gp. Co do rantu to byl poler i felga znikła a teraz na zywo jest jakby szersza, trysnałem ją sprayem na próbę jak wypadnie na czarno, tetaz pojdzie w piach.

Napisano (edytowane)

Dziś go zważyłem - z płynami i zatankowany na full - 199kg.

Seria B6 na sucho - 208kg

Edytowane przez Drek

Nie ma takiej opcji zeby jakakolwiek felga po polerce znikla bo po to sie wlasnie robi polerke zeby ja powikeszyc wizualnie ale jak wolisz. Ogarnij upsy zobaczymy co z tego wyjdzie.

mam leo gp2 w stanie 4+ ;) na sell

GP Pro Tlumik legenda!

Edytowane przez krynio

Widziałem to foto, bajka!

Dziś skoczyłem na złom po amelinium i wydłubałem z blachy 4mm uchwyty na lampe:

thumb_ihost_1463833396__wp_20160521_11_1  thumb_ihost_1463833407__wp_20160521_13_0  thumb_ihost_1463833441__wp_20160521_14_1  thumb_ihost_1463833450__wp_20160521_14_1

A może zrobić te elementy do lampy w kształ5 litery Z?

Na szybko miszcz painta przedstawia:

thumb_ihost_1463845822__ihost_1463833450 thumb_ihost_1463845884__wp_20160521_14_1  thumb_ihost_1463845915__wp_20160521_14_1

Tak jak na środkowym zdjęcu. Dół grubo, góra mniej, środek cienko i wszystkie lekko zwężające się w stronę motocykla.

Bardziej cos szerokiego zeby zamaskowac te kable i szpare

Wydech od brutale wypas, tylko wez to zrob;)

Moze cos w stylu kawt er6, pod spodem

Napisano (edytowane)

Tak jak mówisz, uchwyty zostawiam jednak tak jak są, ale dzięki za propozycje GreGF. Są idealnie dopasowane do wycięć lampy, szerokie i maskują wszystkie kable i kostki.

Edytowane przez Drek

• 4 weeks later...

coby nie było ze nic się nie dzieje w temacie - USD srad 750 99r, 6 tłoczkowe zaciski, tarcze 320mm a i chłodnica od gsxf 750 katana

thumb_ihost_1465842292__wp_20160613_18_4

Edytowane przez Drek

zadziornie, stelaż lampy przód złapany na trytytkę ?

Chwilowo bo chciałem zobaczyć czy uchwytów lampy nie muszę strugać nowych, ale wystarczy tylko obejmy na lagi porobić i będzie git

Coraz lepiej :) Z czego ten przód włożyłeś?