Skocz do zawartości

Wyprawa Wokół Polski

Mauro22
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moje pytanie dotyczy wyprawy wokół Polski. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś posiada jakąś wypróbowaną trasę - nadającą się dla motocykla szosowego jakim jest Bandit 1200. Planuję wybrać się w taką trasę od początku sierpnia i chcę poświęcić na to ok < 14 dni. Zaplanowałem start z Wrocławia lub okolic Milicza / Twardogóry. Mam już ogólny pogląd na to jakie miejsca odwiedzić itp lecz bardzo bym był zadowolony z każdej udzielonej tu wskazówki. Dodam tylko, że zabieram namiot więc raczej jestem zdecydowany na taką formę noclegu.

Pozdrawiam

Poszukaj opisu THOMASA lub zadzwoń do niego.On w zeszłym roku robił taki wypad

• 2 weeks later...

Faktycznie opis z przygotowań jest na starym forum ale moja fotorelacja którą mozolnie przygotowałem 4miesiące niestety została utracona razem z uszkodzonym dyskiem w laptopie;(

Co do naszej trasy to lecieliśmy z Warszawy, Białystok, Zubry, Augustów, Mikołajki, Sopot, Jastarnia, Bytów, Cieszyno, Niesulice, Berlin;), Wrocław, Wałbrzych, Ashprech (Czechy), Oświęcim, Zakopane, Łańcut, Kazimierz Dolny, Warszawa. Wycieczka trwała 14 dni. Razem przelecieliśmy coś koło 4300km. Na paliwo w full załadowanym 600 wydaliśmy jakieś 1800pln a wycieczka razem na dwie osoby bez oszczędności jakieś 4200pln. Muszę dodać że kilka noclegów mieliśmy gratis bo spalimy u znajomych ale i 4 gwiazdkowy hotel w Zakopanem był grany;).

Co mogę powiedzieć.. Brak planu jest najlepszym planem! Mieliśmy kilka miejsc które były obowiązkowe. Zwiedziliśmy obóz w Oświęcimiu, kamienne miasto w Czechach, byliśmy pieszo na Kasprowym, pływaliśmy łódką po Śniardwach, moczyliśmy tyłki w morzu, wpasowaliśmy się na zlot PBC w Niesulicach i spaliśmy na zamku. Ale to czy zostaliśmy nad morzem 2 czy 3 di uzależniliśmy od pogody i nastroju;).

Na Twoim miejscu ruszył bym w kierunku ściany wschodniej. Tam uważaj na kierowców tira.. Na mazurach i to nie jest mit "chłop z mazur" potrafi wyjechać w mało oczekiwanym momencie. Kaszuby totalnie dziewicze i ruch tam jest niewielki natomiast od Poznania do Wrocławia zaczyna się linia hardcorowych kierowców firmowych aut. Takie sa moje subiektywne odczucia z wyprawy.

Jak mogę jakoś pomóc pisz lub dzwon śmiało!

T.