Skocz do zawartości

Siemaeniu - Prosi O Ocenę Bandita

SiemaEniu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem zainteresowany tym banditem:  http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-600-n-2004-rok-CID5-IDfTCMX.html#fafa706ba4  , chciał bym wiedzieć czy opłaca się pojechać na jego oględziny.

Dziękuje za wszystkie opinie .

"W 2012 roku wymieniony napęd (łańcuch, koła zębate) oraz filtry i oleje,"  - trochę dawno te filtry i olej(e),
Łańcuch prawie przy końcu naciągu. Z pewnością był malowany, jak nie cały to po części.
"Bandit nie wymaga żadnego wkładu finansowego jedynym mankamentem jest wskaźnik paliwa, ja jeżdżę na kraniku" -  że co ? -  jak nie ma bryndzy to rezerwa i stacja ? chyba to ma autor na myśli. Jeśli od 2012 nic przy nim nie robił prócz aku i świec to zdecydowanie w moto trzeba zainwestować. Nie wiesz w jakim stanie są gaźniki i zawory, + nowy olej, filtr, na pewno płyny hamulcowy i sprzęgłowy.

Rocznik 2004 a Przebieg 22500 km. Nie wierze, chyba że wymienione zegary albo stał kilka lat w garażu. Ewentualnie ludzie którzy jeździli tym Banditem rocznie robili max 2000 Kilometrów.
12 letni motocykl x 2000 = 24000km.

Co tu pisać. Bardzo niski przebieg. Koleś olej wymienił 4 lata temu :boje_sie: - więc olej i filtr do wymiany, filtr powietrze też pewno będzie do wymiany.

Łańcuch nasmarowany fest kwestia co pod spodem.

Jeżeli więcej stał niż jeździł to pewno i gaziory do robienia i w ogóle. Opony mają mięsa ale nie wiadomo ile mają lat.

Wg mnie nie jest on do wsiadania i jeżdżenia ale nie skreślał bym go. Może porostu kupił i nie jeździł więc po zrobieniu serwisu i wymianach może być naprawdę spoko moto. W dodatku cena nie jest jakoś wygórowana. Warto spr na żywo.

porysowany lewy dekiel, zmienione poszycie kanapy na miejscu kierowcy, nie oryginalne manetki i ciezarowki. 

"W 2012 roku wymieniony napęd (łańcuch, koła zębate) oraz filtry i oleje,"  - trochę dawno te filtry i olej(e),
Łańcuch prawie przy końcu naciągu. Z pewnością był malowany, jak nie cały to po części.
"Bandit nie wymaga żadnego wkładu finansowego jedynym mankamentem jest wskaźnik paliwa, ja jeżdżę na kraniku" -  że co ? -  jak nie ma bryndzy to rezerwa i stacja ? chyba to ma autor na myśli. Jeśli od 2012 nic przy nim nie robił prócz aku i świec to zdecydowanie w moto trzeba zainwestować. Nie wiesz w jakim stanie są gaźniki i zawory, + nowy olej, filtr, na pewno płyny hamulcowy i sprzęgłowy.

Rocznik 2004 a Przebieg 22500 km. Nie wierze, chyba że wymienione zegary albo stał kilka lat w garażu. Ewentualnie ludzie którzy jeździli tym Banditem rocznie robili max 2000 Kilometrów.
12 letni motocykl x 2000 = 24000km.

nie wydaje mi sie zeby lancuch byl na koncu naciagu, ale napewno jest po korodowany i zaciągnięty suchym smarem zeby nie rucal sie w oczy. reszta jak wyzej.

opony moga byc smietnik, nie widac nic na zdjeciach.

Edytowane przez grand

Dokładnie jeśli nie masz naprawdę daleko i można podskoczyć obejrzeć to można, ale po tym co widać to wymaga wkładu :)

Grand ale nie wiesz jaki luz ma na łańcuchu a jaki stan naciągu. Jedynie na żywo można sprawdzić :P

Jeśli właściciel tak serwisuje moto jak pisze w aukcji to nie wiadomo jak jeździ.

Edytowane przez NowyDaniel
  • Upvote 1

• 2 weeks later...

Aja wypowiem sdię tak. Odezwij się do fida ma on na sprzedzaż (lub przynajmniej miał ) bandziora .Ja brał bym od niego to przynajmniej pewna maszyna. I wiem że o nią ddał.Adruga sprawa że to moto od człowieka z naszego forum i wiem co i jak bo go widziałem.

Witam ponownie szanownych forumowiczów . Jestem w ciąg dalszych poszukiwaniach bandziora. Znalazłem to ogłoszenie które mnie zaciekawiło: http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-600-CID5-IDfv6Rj.html#678a4d4e06 , wiec zadzwoniłem i zacząłem wypytywać , z tego co się dowiedziałem to że, akumulator do wymiany ,klocki przód, tył do wymiany, do zrobienia synchronizacja gaźników, opony w b.dobrym stanie, wymieniony olej i filtr, gdy pytałem o przebieg który podał powiedział, że nie może tego udokumentować. No nic na zdjęciach nie było dużo widać więc poprosiłem o dokładniejsze i takie oto wam przed stawie,  z tego co zobaczył mój kumpel to : nie oryginalna prawa klamka , brak ciężarka z prawej strony kierownicy i nie wiem czy to przez światło jak pada czy co , kolor ramy różni się od koloru baku, i zadupka . 

Jakby ktoś znał ten motocykl albo chciał coś dodać od siebie na temat tego bandziora będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie.

Wielkie dzięki pozdrawiam :) 

post-10692-0-28492000-1466446285_thumb.jpg

post-10692-0-42315400-1466446312_thumb.jpg

post-10692-0-16080700-1466446348_thumb.jpg

post-10692-0-74577400-1466446428_thumb.jpg

post-10692-0-78885600-1466446515_thumb.jpg

Witam ponownie szanownych forumowiczów . Jestem w ciąg dalszych poszukiwaniach bandziora. Znalazłem to ogłoszenie które mnie zaciekawiło: http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-600-CID5-IDfv6Rj.html#678a4d4e06 , wiec zadzwoniłem i zacząłem wypytywać , z tego co się dowiedziałem to że, akumulator do wymiany ,klocki przód, tył do wymiany, do zrobienia synchronizacja gaźników, opony w b.dobrym stanie, wymieniony olej i filtr, gdy pytałem o przebieg który podał powiedział, że nie może tego udokumentować. No nic na zdjęciach nie było dużo widać więc poprosiłem o dokładniejsze i takie oto wam przed stawie,  z tego co zobaczył mój kumpel to : nie oryginalna prawa klamka , brak ciężarka z prawej strony kierownicy i nie wiem czy to przez światło jak pada czy co , kolor ramy różni się od koloru baku, i zadupka . 

Jakby ktoś znał ten motocykl albo chciał coś dodać od siebie na temat tego bandziora będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie.

Wielkie dzięki pozdrawiam :)

Co do koloru to mam identyczny i zależy jak się spojrzy to inny jest. Jak chciałem pomalować akcesoryjny pług to się dowiedziałem ze są tam 3 kolory. W tym jeden srebrny i on daje taki efekt. Co prawda duża rozbieżność kolorów między rama a bakiem. Mimo że z tej samej strony pada światło.

Ja to jestem zdania, że jak malowany to aby dobrze to było zrobione, a nie w stodole u szwagra.

Trochę drogo jeżeli patrzeć na fakt że nie ma żadnych dodatków, a i jest parę rzeczy do wymiany/zrobienia. 

A i ta opona z przodu raczej wygląda jakby niedługo była do wymiany a nie w b.d.b stanie.