Skocz do zawartości

Stelaż Kufrów Bandit 600 2004+ Kufry Awina

wydech
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Po ubiegłym sezonie postanowiłem powiększyć możliwości przewozowe mojego bandziora. Jazda z tanbagiem jest bardzo niewygodna . Po przejrzeniu PBC i konsultacji z kolegą Kwinto wybór padł na z stelaża z firmy http://www.motostel.pl/oferta.html.  Przejechałem z tym zestawem ok. 4 k i mogę podzielić się wrażeniami :

Na początek zakup : I tu trzeba się uzbroić w cierpliwość bo, dodzwonić się do firmy i dogadać jest małym wyzwaniem, ale trzeba przyznać ze Pan jest słowny i dostałem przesyłkę w terminie stelaż zapakowany tak jakby był ze szkła nie miała prawa pojawić się nawet ryska.

W zestawie wszystkie śruby, dystanse jedyne czego brak to instrukcji montażu, nawet najprostszej ( w jakiej kolejności montować ) myślę ze z instrukcją montaż zająłby max 30 min. Trzeba jednak przyznać ze jak już się dojdzie co i gdzie powinno być to wszystko pasuje idealnie . Wszystkie otwory zagięcia pasują. Stelaż wygląda jak fabryczny i jest bardzo stabilny. Do mocowania kufrów do stelaża wykorzystałem  https://www.moto-akcesoria.pl/kufry-i-akcesoria-do-kufrow/6157-adaptery-sw-motech-z-mocowaniem-monokey.html , co pozwoliło na rezygnacje z płyt . Wszystkie otwory w stelażu do zastosowania adapterów idealni pasują. Przyświecał mi idea aby wszystkie kufry były takie same, a ze wcześniej przez 2 sezony wykorzystywałem kufer Awiny http://www.moto-opinie.info/?action=show&id_produktu=9684 i byłem z niego zadowolony to dokupiłem takie same boczne.

Kilka słów o użytkowaniu:

Z powodu zastosowania dużych kufrów bocznych szerokość zestawu jest duża co trochę utrudnia manewrowanie miedzy samochodami,  ale jak się człowiek przyzwyczaj to można bardzo sprawnie jechać miedzy puszkami.  Stelaż w zestawie z kuframi zachowuje się bardzo stabilnie w całym zakresie prędkości oferowanym przez małego B. Stabilność  motocykla przy jeździe na wprost oraz w zakrętach bez zarzutu. Mimo że kufry Awiny nie mają w opisie ze mogą być używane jako boczne to  nie zauważyłem żeby coś się z nimi działo nawet przy prędkościach bardzo autostradowych. Plecaczek też nie ma zastrzeżeń bo kufry nie przeszkadzają, no może trochę gorzej się wsiada.

Czyli reasumując zestaw stelaż +kufry Awina dobrze się sprawdza i myślę ze jest dobrą alternatywą dla markowych zestawów  i na pewno znacznie tańszą

post-9167-0-19538100-1467816610_thumb.jpg

Edytowane przez Krzysztof

Będę się zmagał niedługo z tym samym tylko ja będę robił mocowanie pod płyty wszystko mam tylko brakuje połączenia to w całość czyli pospawanie. Mógłbyś wrzucić fotki dokładnie w których miejscach są stelaże.

płyta to dodatkowe 2 cm szerokości,

zdjęcia:

post-9167-0-17474500-1467870624_thumb.jpg

post-9167-0-17768700-1467989528_thumb.jpg

post-9167-0-82362600-1467989544_thumb.jpg

Edytowane przez wydech

A czy zostawienie oryginalnie  kierunków wchodziła w grę czy wtedy zestaw jest za szeroki ? 

A czy zostawienie oryginalnie  kierunków wchodziła w grę czy wtedy zestaw jest za szeroki ? 

jeżeli zostawisz w oryginalnym miejscu kierunki to zakryją je kufry boczne i będą słabo widoczne

Kilka pytań mam :-)

1. Jakiego tankbaga używałeś?

2. Kalisz koszt samych stelaży?

3. Rzucisz zdjęciami jak to u Ciebie wygląda, zwłaszcza kierunki?

Kilka pytań mam :-)

1. Jakiego tankbaga używałeś?

2. Kalisz koszt samych stelaży?

3. Rzucisz zdjęciami jak to u Ciebie wygląda, zwłaszcza kierunki?

ad 1. tanbag zakupiony w Lidlu, ( dobry pojemny-mieści się kask szczękowy, al przy moje sylwetce nie wygodny )

ad 2. ok 400 zł

ad 3 zdjęcie z kuframi wyżej i kierunkami wyżej a tu jeszcze jedno

post-9167-0-11632900-1467870821_thumb.jpg

Edytowane przez wydech
  • Upvote 1