Skocz do zawartości

Ciepłe Kraje - Które?

proxima95
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kiedyś liczyłem na koło podbiegunowe i mi wyszło 12k łącznie z lodołamaczem. 

nie czaję, nie mam pojęcia skąd taka cena, właśnie piszę z miejscowości Ramberg na archipelagu (chyba) Lofoten, to jakoś 300km ponad kołem podbiegunowym i myślę, że da się tu dotrzeć duużo taniej, samolotem polecam do Bodo i później promem do Moskenes, zimą można bardzo tanio gdzieś przekimać. Pytałem lokalesów i mówili, że zimą tutaj prawie codziennie zorza, kwestia tylko tego jak intensywna, można poszukać w google "northern lights lofoten" BTW drugi raz tu golfem III dojechałem  :puknijsie:

Dzięki koledze ilm mamy konkretny zarys Cypru.

Myślę, że nieco przerasta to możliwości naszych dziewczyn.

No nic, zobaczymy, pewne jest, że 18 sierpnia przyjeżdżają do PL :D

Przy okazji tych rozkmin na temat wyjazdu dziewczyn (jedna z nich jest siostrą mojej połówki), wszedłem z moją Joanną na temat naszej wyprawy.

Pozwólcie, że wykorzystam jeszcze Waszą obecność w tym temacie i nakreślę z goła inny plan, tym razem na moją wyprawę za koło podbiegunowe w styczniu :D

Dla Joanny zobaczyć zorzę polarną to jeden z punktów na liście marzeń.

Dla mnie na początku był to słaby pomysł, bo to wypad niemożliwy do zrealizowania na moto, a poza tym z forumowych relacji mam w głowie skandynawskie ceny i aż mnie ciarki przechodziły - do czasu....

Do czasu, aż pomyślałem sobie, że była by to świetna okazja aby się oświadczyć ( pewnie sami wiecie jak to jest, ona już na to czeka(11 lat się znamy); rodzina ciśnie...)

Co do oświadczyn, w gimnazjum miałem sen jak to będzie wyglądać, ale że to w Paryżu miało być, więc odpada - wiadomo czemu.

Wracając do sprawy zorzy.

Samolotem strasznie drogo nam to wyszło ( wstępne przymiarki), pewnie autem było by taniej, ale wlec się tam ze 3 dni i drugie tyle z powrotem, w zimie i po to  tylko by spędzić tam jedną noc tak naprawdę....

Tak czy siak, wypad tam dość mocno nadszarpnął by nasz budżet. Joanna mówi, że zorza nie zając (ale zaręczyny już tak :P

Jest sens myśleć nad tą zorza??  

Da się to ugryźć jakoś inaczej może?? Czy lepiej myśleć nad innym planem na zaręczyny ...

Mrożący portfel ten plan z zorzami za kołem polarnym.

Nawet nie ma gdzie przyciąć kosztów,bo namiot raczej odpada,ha,ha

Bylem kiedyś w Helsinkach w okolicach sylwestra i naprawdę było zimno,

tak z -20 C i jeszcze pi.......ło ,że hej !!!!!A do koła polarnego to pewnie jeszcze z 1000 km na północ!!!

Mam lepszy i dużo tańszy i atrakcyjniejszy sposób na zorze.

Wyjeżdżacie w dowolne romantyczne miejsce na ziemi ,gdzie są jeszcze inne atrakcje oprócz oglądania zorzy.

Koniecznie ze sobą bierzecie laptopa,łączycie się z serwerem NASA ,w zakładce sondy która właśnie zaparkowała

na orbicie Jowisza i tam do woli i non stop  oglądacie najpiękniejsze ponoć zorze w układzie słonecznym !!!!!

Za udzielenie licencji poetica postawisz mi piwo na zlocie,ha,ha

Zawsze można gorącą wakacyjną przygodę zorganizować dziewczynom w okolicach Grudziądza na przykład :takaemotka:

toż tam zło wcielone

(myśleliście że Cysio :P - a tu o klon Moni chodzi /ponoć/

choć lepszy taki diabeł od ojca .......................................................... derektora :) )

ja bym laski wysłał do zbiczna

www.podsosnami.pl

No ja toliczylem w 1996 roku. :) hehe a moze to była wyprawa na biegun ;) to było w I klasie liceum.

Edytowane przez ilm

Dzięki za rady, postanowione.

Zorza zostaje odłożona na dalszą przyszłość, jak się już czegoś dorobię :D 

Dziewczyny się nieco ostudziły z wakacyjnymi wojażami.

A zaręczyny, coś się wymyśli, najpierw jakiś pierścionek trza kupić :D

Dzięki wszystkim za rady i opinie.  ( Mariusz, nie będzie mnie na zlocie )  

Dzięki za rady, postanowione.

Zorza zostaje odłożona na dalszą przyszłość, jak się już czegoś dorobię :D

Dziewczyny się nieco ostudziły z wakacyjnymi wojażami.

A zaręczyny, coś się wymyśli, najpierw jakiś pierścionek trza kupić :D

Dzięki wszystkim za rady i opinie.  ( Mariusz, nie będzie mnie na zlocie )  

Mój pobyt też stoi pod znakiem zapytania.

Ale co ma wisieć nie utonie,a po drugie to musiałbyś najpierw z mojego pomysłu skorzystać,ha,ha

• 8 months later...

A ja się pytam: jak się udały oświadczyny? 

Mam nadzieję ,że lepiej niż zorze !!!!