Skocz do zawartości

Gość Jamesilius
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

@ Turas

A nad homologacja i co za tym idzie, przeglady, kontrole drogowe itd. ty sie juz zastanawial?

nie daremnie nie ma takich, legalnych, produkowanych przez renomowane firmy. Ze pasuja do oprawki nie oznacza, ze oswietlaja jak nalezy bo w koncu cala lampa zaprojektowana jest pod halogena h7 albo?

Pioter, bez obrazy jestem dorosły. Pytam o to czy ktoś sprawdzał jak świeci? Chciałem to zamontować na długie.

Pioter, bez obrazy jestem dorosły. Pytam o to czy ktoś sprawdzał jak świeci? Chciałem to zamontować na długie.

Testowałem H7. I tak jak szybko kupiłem z Ali, tak samo, jak nie szybciej się pozbyłem. Nędza i jeszcze raz nędza.

światło za bardzo rozproszone. Plamy niedoświetlenia w pasie drogi. Tragedia.

I mnie jest H4. I generalnie jasność mi, można powiedzieć, że odpowiada, tak w ciemnościach na ostrych zakrętach jest masakra, bo nie doświetla klosz zakrętów. Skręcam, kierownica w bok, a lampa świeci na wprost. Czasami robi się gorąco...

Panowie, testowaliscie te nowe diody? Moze podeslijcie na priv co mieliscie. Wydaje mi się, że te są żywcem zerżnięte,ponadto diody w tym to philips https://m.aliexpress.com/item/32917567795.html?pid=808_0000_0101&spm=a2g0n.search-amp.list.32917567795&aff_trace_key=7ff76c161ab74b4da6007086926ba9fd-1529662271539-09521-UneMJZVf&aff_short_key=UneMJZVf&aff_platform=msite

A jak wiadomo philipsy świecą super...

Kurcze chcę uniknąć opcji led philipsa za 500zł za dwupak :) bo montaż hid i soczewki, bo to już zbyt duża ingerencja...

Edytowane przez Turas

Na jakimś forum widziałem porównanie zwykłych H4 do takich "Philipsów" ale za cholerę nie mogę tego teraz znaleźć.

Pamiętam jednak, że test nie wypadł dla nich pomyślnie. Poszukam jeszcze, jak znajdę to tu wrzucę.

TO działa tak że widzą Cię widzą z daleka i klną na Ciebie bo jeb..esz po oczach równo. Nad autostradą znaki Cię oślepiają bo świecisz tak szeroko i mocno ale na drodze może masz jaśniej ale nie jest tak doświetlone jak powinno być. 

Jeszcze kwestia chłodzenia tego. Przetwornice xenonów made in china spaliły już niejeden samochód, taka żarówka nie bez powodu ma taki radiator z tyłu. Wystarczy że zacznie się topić przewód czy obudowa lampy. LEDy są zajebiste ale jeżeli są fabrycznie dopasowane.

Chcesz już koniecznie mieć jakieś doświetlanie to dołóż sobie coś typu: 

IMG_20150930_150301_1024x1024.jpg?v=1511

lampa-led-cree-soczewka-u7-ring-cob-moto

i daj na osobny wyłącznik albo po przekaźniku z długimi a oryginalną lampę doposaż tylko w porządną żarówkę. 

Nie ma sprawy. Forum, to z reguly miejsce dyskusyji a dyskusja, to przewaznie dwa "swiatopoglady".

Wydaje mi się, że te są żywcem zerżnięte,ponadto diody w tym to philips

Tu sie mylisz.

W tych "zarowkach" uzyte sa tylko chipy Philipsa.

LED-y maja to do siebie, ze ciagna prad, nie mylic z napieciem, do oporu co sprawia, ze koniecznie nalezy "regulowac" poziom pradu poprzez dodanie odpowiedniego rezystorka. W tym wypadku, potrzebny jest, powiedzmy, controller podpiety miedzy zrodlem energi a samymi LED-ami i to jest wlasnie ten chip. Wszystko co za nim, to przyslowiowy "chinski szajs".

Oo Panowie wreszcie dobry materiał do przemyśleń.

Dziekuje. To najlepsze posty od 2 dni googlowania...

Hm. Czyli Extreme viosion:) halogenowe na obydwa światła trafią. Pięć stówek za dobrego Leda to dużo troche.

Do doatkowych świateł potrzebne sensowne mocowanie a mam pług, więc musiałbym kombinować (ciąć?) kieyś pomyśle nad gmolami.

Ps są jakieś niedrogie takie dodatkowe lampy na zenonach? :)

Edytowane przez Turas

Oo Panowie wreszcie dobry materiał do przemyśleń.

Dziekuje. To najlepsze posty od 2 dni googlowania...

Hm. Czyli Extreme viosion:) halogenowe na obydwa światła trafią. T

Do doatkowych świateł potrzebne sensowne mocowanie a mam pług, więc musiałbym kombinować (ciąć?)

Ps są jakieś niedrogie takie dodatkowe lampy na zenonach? :)

dużo osób montuje te lightbary ledowe z linku na gmolach. Bald ma zamotowane na goleniach koło błotnika. 

Jutro zakupie tylko pytanie. Czy ja mam 2x h7 w b1250s 2007?

Co do gmoli, nie wiem wlaśnie czy nie bede musiał rzeźbić. Bo wydaje mi sie że tak po prostu nie dołoże gmoli.. :/

Nowe pytanie brzmi Philips vision +130 moga byc lepsze od Philips racing? W tym linku wyglądają lepiej... ?https://m.youtube.com/watch?v=XGyhDLCn2oU&t=279s

Edytowane przez Turas

Jutro zakupie tylko pytanie. Czy ja mam 2x h7 w b1250s 2007?

Co do gmoli, nie wiem wlaśnie czy nie bede musiał rzeźbić. Bo wydaje mi sie że tak po prostu nie dołoże gmoli.. :/

Nowe pytanie brzmi Philips vision +130 moga byc lepsze od Philips racing? W tym linku wyglądają lepiej... ?https://m.youtube.com/watch?v=XGyhDLCn2oU&t=279s

Nie wiem jak philipsy. ja sie przyzwyczailem i do wszyatkiego kupuje osram nightbreaker unlimited.

Mialem kiedys 1 gen night brakerow w samochodzie... Padly po 2 miesiacach. Ale jako ze technologia nie stoi w miejscu. Tylko pytanie: night racer 110? Czy night braker unlimited? Macie bezpośrednie porównanie? Deklarowana trwałość i natężenie światła?

ja mam Philips Xstreme Vision, H4, dobrze swieca, moge polecic:)

Philips jest super, masz moją recenzję w recenzjach.

Jedno jest pewne mają żywotność 350 godzin  i bankowo w 351 

Już zamówiłem night braker laser...

Night braker mają b3/tc 150/250 chyba co do philipsa w h7 trudno znaleźć, gdzieś na czeskiej stronie b3/tc było podane 200/400. Zazwyczaj cwaniaki podają do 350 czy 450. Dotyczy badania h4/h7 przy 13.2v

Jak wiadomo h4 są znacznie trwalsze. Osram nie ukrywa krótkiej żywotności. Na stronie w pdf jest b3 i Tc dla roznych modeli i mocowań. Jak sie spalą spróbuję Philipsa :)

Edytowane przez Turas

Ja tez mam fylyps vision moto I juz z 5 lat swieci jak zloto

Polecam

• 5 months later...
W dniu 9.09.2018 o 17:57, Turas napisał:

Panowie dwa pytania, w moim moto są 2xh7 ? Nie mogę znaleźć, zastanawiam się nad tym zestawem, ledy pgilipsa są Iza zasięgiem cenowym. Może chinczyki z chipem? Nie wiem czy się w łamie upchnie. Ma ktoś jakieś doświadczenia z takim zestawem? https://m.aliexpress.com/item/32882767390.html?pid=808_0000_0131&spm=a2g0n.search-amp.list.32882767390

Pisano przecież, ze ledy sa ekonomicznie nieuzasadnionym zakupem i faktycznie moze przeszkadzać innym uczestnikom drogi.

Tez bede kombinować z zarowkami i tutaj poslucham sie farby. Już mi pomógł w "niewydawaniu" pieniedzy. :P